Finland I väntan på de artister och bidrag som kommer att tävla i “Uuden Musiikin Kilpailu 2016“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, så har schemat för uttagningen avslöjats, se nedan.

Som det tidigare meddelats så är det Krista Siegfrids och Roope Salminen som kommer att agera programledare för UMK 2016 medan de tävlande artisterna inkl. dess tävlingsbidrag och musikvideor presenteras den 12:e januari 2016 kl. 11:00 CET (12:00 EET) på yle.fi/umk.

Schemat för Finlands “UMK 2016”:

12:e januari UMK-2016-deltagarna och bidragen presenteras
6:e februari Semifinal 1
13:e februari Semifinal 2
20:e februari Semifinal 3
27:e februari Final
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det kom aldrig någon artistpresentation i fredags vilket väl får ses som ett olyckligt missförstånd snarare än ett beräknande drag från TV-bolagets sida för att öka tittarsiffrorna för sitt specialprogram. Hur som helst så hoppas jag att uppgifterna ovan är att lita på, annars lär vi märka även det tids nog. 😉

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Finland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se