BelgienSchlagerpinglan: På söndag inleder TV-bolaget VRT sin nationella uttagning av Belgiens bidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den första showen av “Eurosong 2016“.

Här nedan hittar ni allmän fakta om den belgiska uttagningen, länkar till artisternas radio-covers samt listan över de ESC-låtar artisterna planerar att framföra vid den första Eurosong-showen den 3:e januari.

Allmänt om Belgiens “Eurosong 2016”:
5 artister med 5 olika låtar tävlar i “Eurosong 2016“, bestående av 3 shower som sänds kl. 20:30 på Eén, och vinnaren får representera Belgien i Eurovision Song Contest 2016.
I Show 1, den 3:e januari, visar artisterna sina talanger genom att framföra vars en cover. Gäst-experter är Stijn Kolacny och Alexander Rybak.
I Show 2, den 10:e januari, framför artisterna sina respektive tävlingsbidrag. Gäst-experter är Tom Helsen och Beverly Jo Scott.
I Show 3, den 17:e januari, kommer den slutliga vinnaren att utses med hjälp av 10 internationella jurygrupper och teleröster. Gäst-experter är Christer Björkman och Hadise.
Peter Van de Veirs är programledare vid alla tre showerna.

Belgiens “Eurosong 2016” – Show 1, 3:e januari:

ArtistShow 1-CoverOriginal-artist
Adil Aarab – “Hold me now” – Johnny Logan
Radio-cover av Adil: “Hello” original av Adele
Radio-cover av Adil: “Stole the show” original av Kygo ft. Parson James
Amaryllis Uitterlinden – “Euphoria” – Loreen
Radio-cover av Amaryllis: “Can’t Feel My Face” original av The Weeknd
Radio-cover av Amaryllis: “This Is What It Feels Like” original av Armin Van Buuren
Laura Tesoro – “Dum tek tek” – Hadise
Radio-cover av Laura: “What Do You Mean?” original av Justin Bieber
Radio-cover av Laura: “Shake It Off” original av Taylor Swift
Astrid Destuyver – “Everyway that I can” – Sertab
Radio-cover av Astrid: “Adorn” original av Miguel
Radio-cover av Astrid: “King & Take Shelter” original av Years & Years & Years & Years
Tom Frantzis – “Rhythm inside” – Loïc Nottet
Radio-cover av Tom: “Stop and Stare” original av OneRepublic
Radio-cover av Tom: “Keep Your Head Up” original av Ben Howard
(Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Som synes av länkarna ovan så har artisterna framfört en del kända låtar via radion så röstmässigt har vi redan ett litet hum om var de står. Det räcker dock inte att ha en intressant röst utan när det gäller ESC så kan det i vissa fall t.o.m. betyda mer om artisten kan fiska röster via sitt scenspråk och det är väl framför allt det som Show 1 ska visa.

Att artisternas uppvisning av sina röstresurser, scennärvaro och personlighet sker till tonerna av fem (enligt mig) riktigt bra ESC-låtar gör att jag får erkänna att jag ser fram emot showen mer än jag först trodde att jag skulle göra. 😀

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Belgien i ESC 2016“.

Schlagerpinglan: Då det egentligen inte är fråga om något annat än en presentation av artisterna så sparar jag den belgiska drycken och den “riktiga” asken med belgisk choklad tills de presenterar bidragen nästa vecka och nöjer mig denna gång med ett par belgiska mini-praliner.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Belgien 2016: Dags för första “Eurosong”-showen”

  1. hej

    Kommer gästexperterna påverka mycket, för en av artisterna ska ju sjunga en av gästexperternas låtar, och jag undrar i så fall om Hadise kan ge en fördel till Laura

  2. Schlagerpinglan

    @hej, Som jag har förstått det så har experterna ingen rösträtt utan är där endast för att ge stöd och råd, då det inte är någon som röstas ut från de första två programmen. I det sista programmet är det internationella jurygrupper och tittarna som avgör vem som vinner.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se