Slovenien När TV-bolaget RTVSLO, fram till den 21:a december, tog emot ansökningar/bidrag från artister/låtskrivare till “EMA 2016” så kom det in 61 förslag. I går avslöjades vilka 10 artister som valts ut till Sloveniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, se listan nedan.

Det avslöjades även att finalen av EMA 2016 kommer att avgöras lördagen den 27:e februari. Som det meddelats tidigare så kommer 100% tittarröster att utse slutvinnaren av de två superfinalister som en jury först utser vid finalen.

Deltagarna i Sloveniens nationella uttagning av bidrag till ESC 2016 (EMA 2016):

Anja Baš
Anja Kotar
D Base
ManuElla
Nuša Derenda 7:a i ESC 2001 med “Energy
Raiven
Regina 21:a i ESC 1996 med “Dan najlepših sanj
SAN Di EGO
Sebastijan Lukovnjak
Žan Serčič
(Källa: rtvslo.si)

Schlagerpinglan: Lördagen den 27:e februari kommer att bli en händelserik kväll då det i skrivandets stund är klart för inte mindre än fem nationella finaler, se ESC-2016-kalendern. Förutom Sloveniens EMA-final så har Norge sin MPG-final, Ungern sin A Dal-final, Moldavien sin O Melodie Pentru Europa-final och Finland sin UMK-final.

Då även den fjärde deltävlingen av Sveriges Melodifestivalen 2016 avgörs den kvällen så kommer det att bli ett litet dilemma att avgöra vilka länders uttagningar som ska prioriteras och vilka som får ses i efterhand. Nåja, har man inte större bekymmer än så får man väl anse sig vara lyckligt lottad. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se