DanmarkFörra året gick TV-bolaget DR ifrån traditionen att endast låta allmänheten lyssna på 30 sekunder av de tävlande bidragen i “Melodi Grand Prix“, Danmarks uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, i förväg och släppte för första gången fullversionerna i god tid innan finalen.

I år presenteras de tävlande bidragen den 28:e januari och med tanke på att den officiella DMGP-CD:n släpps dagen efter, den 29:e januari, så tyder väl allt på att de även denna gång låter oss lyssna på fullversionerna med en gång. Finalen avgörs, som tidigare meddelats, den 13:e februari i Horsens. (Källa: dr.dk)

Uppdaterat 2016-01-10: Tydligen så kan man redan nu lyssna på bidragen i Danmarks MGP 2016 på Spotify. Det är dock mycket möjligt att detta återigen är ett misstag som röjer de danska finalisterna i förväg. Hur som helst, här har ni det förmodade startfältet:

De tävlande artisterna/bidragen i DMGP 2016 – Finalen, 13:e februari:
♥ Anja Nissen – Never alone
♥ Bracelet – Breakaway
♥ David Jay – Rays of sunlight
♥ Jessica – Break it good
♥ Kristel Lisberg – Who needs a heart
♥ Lighthouse X – Soldiers of love
♥ Muri & Mario – To stjerner
♥ Simone – Heart shaped hole
♥ Sophia Nohr – Blue horizon
♥ Veronicas Illusion – The wrong kind
(Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Eftersom det är många länder som har ESC-uttagningar den 13:e februari, se ESC-2016-kalendern, så underlättar det rejält när de aktuella länderna låter en lyssna in sig på de tävlande bidragen i förhand. Hur gärna man än vill så kan man inte se alla sändningarna live, men med lite planering (och lite tur) så missar man i alla fall inte de största gulkornen. 🙂

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Danmark i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se