Serhat för San Marino 2016!

2016-01-12 (tisdag)

San Marino TV-bolaget SMRTV avslöjade tidigare i dag vid en presskonferens att den turkiska sångaren, programledaren och producenten Serhat är deras internval och därmed den som får representera San Marino i Eurovision Song Contest 2016.

Då Serhat är känd att sjunga på både engelska, ryska, turkiska och franska så har de många valmöjligheter vad gäller språket som tävlingsbidraget ska framföras på, men de lär ännu inte ha bestämt sig för vilken låt han ska sjunga i Stockholm.
(Källor: eurovision.tv, esctoday.com och escxtra.com)

Länk till smakprov på låt med Serhat:
Je M’adore“, Serhat (musikvideo)

Schlagerpinglan: Det svänger snabbt i ESC-världen. Ena dagen så är San Marino ett land som inte vinner något på den så omdebatterade grannlandsröstningen och nästa dag så kan de dra fördel av den turkiska diasporan som inte heller detta år har något eget bidrag i tävlingen. Inte för att man ska dra på alltför höga växlar när det gäller röst-spekulationer, men man kan väl anta att de jämnat ut förutsättningarna en aning på detta sätt. 😀

Nu tror jag ju inte för en sekund att San Marino kommer att vinna ESC 2016 bara för att de har en turkisk sångare, men chanserna till extraröster och därmed en plats i finalen kan mycket väl gynnas av deras artistval… så länge artisten kan sjunga och bidraget är hyfsat.

Allt hänger dock på själva låten och då vi inte hört den så blir ytterligare spekulationer lite svåra att göra. Det enda jag vet i nuläget är att jag gillar Serhats röst (i alla fall i studio-format) och det faktum att han är en erfaren artist och därför har jag ganska höga förhoppningar på tävlingsbidraget. 😀

Mer information om Serhat hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “San Marino i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Serhat för San Marino 2016!”

  1. Johan

    JA! 😀 Äntligen känns det positivt inför San Marinos bidrag.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se