Spanien I går släppte TV-bolaget TVE små smakprov på de sex bidrag som kommer att tävla i “Objetivo Eurovisión“, Spaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, tillsammans med information om uttagningen i stort, läs mer om det här.

I dag så släpptes då, precis som utlovat, fullversionerna av finalbidragen och ni kan lyssna på hela startfältet via rtve.es medan all övrig info samt länkarna till artisternas sidor på rtve.es finns här nedan.

Finalisterna av Spaniens “Objetivo Eurovisión”, 1:a februari:

Victorious“, Xuso Jones (Jesus Segovia)
(Andreas Öhrn, Peter Boström, Chris Wahle)
youtubertve.es
Días de alegría“, Salvador Beltrán
(t&m: Salvador Beltrán, Miguel Ángel Arenas ‘Capi’)
youtubertve.es
Un mundo más feliz“, Maverick (Maverick López)
(t&m: Juan Magán, Darlyn Cuevas “DCS”, Luiggi Giussepe Olivares)
youtubertve.es
La vida sólo es una“, María Isabel
(María Isabel López Rodríguez) (t&m: David Santisteban)
officiell videortve.es
Now“, Electric Nana (Monica Vazquez)
(t&m: Monica Vazquez)
youtubertve.es
Say Yay!“, Barei (Bárbara Reyzábal)
(t&m: Ruben Villanueva, Victor Pua Vivó)
youtubertve.es
(Källa: rtve.es)

Schlagerpinglan: Vill ni ha ännu fler potentiella Eurovision-vinnar-bidrag (eller i alla fall tävlande bidrag) att lyssna på så hittar ni länkar till de olika uttagningarna i Malta, Vitryssland, Ungern, Island, Finland, Schweiz, Estland, Danmark, Moldavien m.fl. samlade här: “Eurovision 2016-kandidater att lyssna på (så här långt)“.

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Spanien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2016: Lyssna på “Objetivo Eurovisión”-bidragen”

 1. Micke

  Ett startfält som tydligen fått väldigt bra betyg hos de flesta. För mig är det tvärtom. Det här är nog den sämsta skit jag någonsin hört.

  Just kiding 🙂 Nej jag skojar bara som sagt. För mig är det två bra bidrag, två som är helt ok och slutligen två som jag absolut inte vill ska gå segrande ur det här. Som folk som orkat läsa mina grejer säkert vet så sätter jag alltid plus för länder som skickar bidrag på det egna språket. Här syns det extra bra för det är helt klart de spanska bidragen som är bäst. Det där med eget språk är extra viktigt när det gäller Italienska och spanska.

  Jag har två favvisar och de är “La vida sólo es una“, María Isabel och “Un mundo más feliz“, Maverick. Dessa hade varit riktigt kul om de var de två som gjorde upp om segern i Spanien. Ytterligare två bidrag är helt ok för mig “Say Yay!“, Barei (Bárbara Reyzábal) och Días de alegría“, Salvador Beltrán.

  Sedan blir det en helt annan grej. En dag när jag är på extra gott humör kan jag möjligen även godkänna Now“, Electric Nana (Monica Vazquez) men när det gäller “Victorious“, Xuso Jones (Jesus Segovia) är det helt omöjligt. På så jädra gott humör är det helt omöjligt att vara. Det kryper i mig av obehag när jag hör den.

  Nej jag hoppas och tror främst på María Isabel 🙂

 2. Micke

  Jag tar tillbaka en sak jag sa. Det är bara “Victorius” jag inte klarar av. Fler lyssningar på “Now” har fått mig att flytta upp den bredvid de två jag tycker är helt ok 🙂

 3. hej

  Min topp 6 är densamma som förut, bara att Xuso och Maverick har bytt plats och att Say Yay och Dìas de Alegria är numera delad förstaplats.

  Om man jämför med de andra eurovisionkandidaterna jag hört(Schweiz och halva Tysklands startfält(5 av 10)) och de tre bestämda bidragen så är “Mystery of a blood red rose” från det tyska startfältet bäst enligt mig, medan mina spanska favoriter jämnar ut topp 3, om möjligt två av dessa bidrag deltar, kan dessa två länder vara rent livsfarliga i min topplista. Ska dock försöka att höra mer av de andra kandidaterna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se