MaltaPå fredagskvällen, den 22:a januari, avgjordes semifinalen av “Malta Eurovision Song Contest 2016“, Maltas uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. 20 artister tävlade om 14 platser i finalen, som avgörs i kväll.

En snabbrepris av alla de tävlande semifinalsbidragen hittar ni här medan det här nedan finns länkar till bidragens semifinalsframträdanden samt resultatet, som fastställdes av 6 delar juryröster och 1 del teleröster.

Uppdaterat: Final-startordningen hittar ni här.

Resultatet av Maltas MESC 2016, Semifinalen, 22:a januari:
Till final: (i den ordning de tävlade)
♥ “Chameleon (Invincible)“, Ira Losco
(Howard Keith Debono, Ira Losco)
♥ “Falling Glass“, Corazón
(Sara Ljunggren, Georgios Kalpakidis, Jonas Gladnikoff)
♥ “Under the Sun“, Daniel Testa
(Elton Zarb, Matthew Mercieca, Daniel Testa)
♥ “The Flame“, Jessika
(Philip Vella, Gerard James Borg)
♥ “Alive“, Jasmine Abela
(Michael James Down, Marie Pettersson, Filip Lindfors, Paul Abela)
♥ “Flashing Lights“, Raquel
(Elton Zarb, Matthew Mercieca)
♥ “Golden“, Brooke
(Christian Schneider, Aidan O’Connor, Sara Biglert, Brooke Borg)
♥ “Lighthouse“, Kim
(Cyprian Cassar, Matthew Mercieca)
♥ “Kingdom“, Christabelle
(Elton Zarb, Matthew Mercieca)
♥ “Little Love“, Franklin
(Cyprian Cassar, Matthew Mercieca)
♥ “Fire Burn“, Dominic
(William Taylor, Jonas Gladnikoff, Natasha Turner)
♥ “You’re Beautiful“, Laurence Gray
(Paul Giordimaina, Fleur Balzan)
♥ “Young Love“, Maxine
(Elton Zarb, Matthew Mercieca)
♥ “All Around The World“, Deborah C
(Matthew Ker, Jonas Gladnikoff, Michael James Down, Primoz Poglajen,
Angie Laus
)
Ute ur tävlingen: (i ordningen de tävlade)
♥ “Light Up My Life“, Stefan Galea
(Ylva Persson, Linda Persson)
♥ “Empty Hearted“, Domenique
(Ylva Persson, Linda Persson, Dimitri Stassos)
♥ “I Love You“, Dario
(Sandra Nordstrom, Henric Pierroff)
♥ “Right Here With You“, Sarah Crystal
(Toby Farrugia, Pamela Bezzina, Sarah Crystal)
♥ “Frontline“, Danica
(Philip Vella, Emil Calleja Bayliss)
♥ “That’s why I love you“, Ira Losco
(Ira Losco, Howard Keith Debono, Matthias Strasser, Stefan Moessle)
(Källor: tvm.com.mt och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så var det främst “That’s why I love you” med Ira Losco men även “Right Here With You” med Sarah Crystal som jag fått upp ögonen för, se mina inför-betyg av bidragen här, och därför kan jag utan att överdriva säga att jag inte är speciellt imponerad av resultatet.

Jag visste ju hela tiden att Ira Losco endast fick lov att tävla med ett bidrag i finalen… men ändå. Efter att jag lyssnat igenom alla semifinalbidragen i dess slutliga form så var det inget bidrag som ens kom i närheten av “That’s why I love you“, inte i min värld i alla fall. Det är dock en tävling och om nu majoriteten av de röstande föredrar Iras “Chameleon (Invincible)” så är det ju så klart “rätt val”… men ändå.

Nåja, jag får försöka släppa besvikelsen och blicka framåt mot kvällens final i stället, för det finns ju trots allt en del ganska intressanta bidrag bland de som hade turen att gå vidare. Mer om det lite senare i dag. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Malta i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Malta 2016: Resultatet av “MESC”-semifinalen”

 1. Adri

  Jag visste inte om att Ira Losco bara fick ha med ett bidrag i finalen (även om det är rimligt gissar jag) och var därför minst sagt chockad igår haha, men i så fall måste jag nog säga att jag tycker malteserna gjorde rätt val och att “Chameleon” var den starkare Ira-låten.

  Var riktigt nöjd oavsett igår och det finns faktiskt bara två låtar jag VERKLIGEN inte vill ska vinna och det är “The Flame” och “You’re Beautiful”. Om någon av dem två vinner så blir jag besviken, men om någon av de andra 12 vinner så kommer Malta vara min favorit hittills. (På så sätt kan man verkligen snacka om en stark final. )

  Även jag tyckte om “Right here with you” men hon sjöng verkligen, verkligen illa igår så att hon fick åka ut var tråkigt, men ändå rättvist i den starka konkurrensen (tycker jag i alla fall) 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… att båda mina förhandsfavoriter åkte ut var riktigt tråkigt men det var ju inte enbart en smakfråga utan det fanns ju andra orsaker till det och då är det lättare att acceptera. Jag kan ju alltid lyssna på studioversionerna av bidragen. 🙂

 3. Micke

  Are you kiding me???????????????????????????

  I mina ögon är årets tävling i Malta väldigt blek. För mig kändes det nästan som en gammal skiva som hakat upp sig och spelade samma låt 20 gånger. Tack och lov fanns det dock två bidrag som hade i alla fall något. För mig TOTALT överlägsna. Jag funderade nästan bara på vilken av dem som skulle vinna.

  Tittade nästan bara med ett öga på resultatet i semifinalen som du nu lade ut. Det ögat är dock starkt och noterade något som fick mig att gapa av förvåning och jag tvivlar på att käften går ihop mer under helgen. Båda mina är ute. Hur är det ens möjligt? I den där konkurrensen????? Såg inte sändningen men mina två måste ha underpresterat något enormt om det ens ska finnas på kartan.

  Ok bye bye Malta nu finns det tyvärr inget kvar att hämta hos er och finalen ikväll kvittar helt för mig. Jädrar så tråkigt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se