Bosnien och Hercegovina I en intervju med Factor.ba har den bosniska delegationschefen Lejla A. Babović avslöjat en del om bidraget som Bosnien och Hercegovina kommer att tävla med i Eurovision Song Contest 2016.

Det är redan känt att internvalda Deen, Dalal Midhat Talakić och Ana Rucner (som även kommer att få hjälp av sångerskan Zuzi Zu på scenen) kommer att få framföra bidraget men nu vet vi även att det kommer att framföras på bosniska i Stockholm, trots att de redan spelat in en engelsk version av låten.

Deen, Dalal, Ana har skrivit låten tillsammans med Alir Ajanović medan Jasmin Fazlić Jala skrivit texten. Det enda som egentligen inte är klart är namnet på låten, där de i nuläget väljer mellan två möjliga titlar.

Presentationen av bidraget kommer att ske i ett specialprogram på BHT 1 i andra halvan av februari dit även en del kända gästartister, t.ex. Maya Sar, bjudits in. Vad gäller den tillhörande videon så blir det ekonomin som får avgöra om det blir en “riktig” video med vackra klipp från Bosnien och Hercegovina eller endast ett ihopklipp från presentationsshowen. (Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Som sagt, trevligt att se att det går framåt på alla fronter. 😀 Extra roligt är det att få läsa att det verkar som att Bosnien och Hercegovina satsar på ett bidrag på bosniska. Då det verkar nästan för bra för att vara sant så vågar jag inte riktigt tro på det förrän jag hör slutversionen i semifinalen… men visst låter det lovande. 😀

Mer om Bosnien och Hercegovinas deltagande i ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Bosnien och Hercegovina 2016: Bidrag på bosniska”

  1. Johanna

    Man kan alltid lita på att Bosnien räddar dagen☺

  2. Micke

    Definitivt positiva nyheter. Först då att Kaliopi ställer upp för Makedonien och sedan att Bosnien återvänder och dessutom då på eget språk. Något att definitivt se fram emot 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se