GreklandEfter en väldigt lång tystnad så avslöjade TV-bolaget ERT i går att de internt kommer att välja ut både den artist och det bidrag som ska få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2016.

De har även avslöjat några detaljer angående bidraget som, trots att texten handlar om flyktingkrisen och de finansiella problemen runt om i Europa, beskrivs som en glad och optimistisk låt samt som en stark etinisk låt med Balkan-influenser utan att för den skull vara alltför traditionell.

Vad gäller artisten så uppges han/hon inte vara speciellt välkänd men dock talangfull.
(Källor: eurovoix.com och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Att Grekland skulle välja internvals-spåret inför ESC 2016 är ju inte så jätteförvånande men att de hade så bra planer för sitt internval är väldigt glädjande att läsa. 🙂

Precis som wiwibloggs skriver så gick det ju bra när Grekland senast skickade något som kunde beskrivas på liknande sätt: “Alcohol Is Free” med Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis som gav en 6:e plats 2013. 😀 Jag hoppas på något liknande, men inte alltför likt, denna gång. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Grekland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se