FinlandI går kväll, den 6:e februari, inleddes även Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, “UMK 2016“, med den första av tre semifinaler.

Efter att de sex tävlingsbidragen framförts så fick 100% tittarröster utse de tre bidrag som gick vidare till finalen den 27:e februari. Här nedan ser ni resultatet av gårdagens omröstning samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av Finlands UMK 2016 – Semifinal 1 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “No Fear“, Saara Aalto
♥ “Ain’t Got Time For Boys“, Stella Christine
♥ “Draamaa“, Eini
Utslagna:
♥ “Evil Tone“, Mikko Herranen
♥ “Thief“, ClemSO
♥ “Shamppanjataivas“, Pää-Äijät
(Källor: yle.fi och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så hoppades jag att Pää-Äijät, Eini och Saara Aalto skulle vara trion som gick vidare men efter att ha sett gårdagens semifinal i efterhand (areena.yle.fi) så blev jag tvungen att göra lite småjusteringar i mina final-önskningar. 🙂

Jag tycker fortfarande att “Shamppanjataivas“ är en av de bästa låtarna ESC-uttagningarna presenterat så här långt men det blev plågsamt uppenbart att det i mitt fall endast gäller studio-versionen. Själva live-framträdandet, med sin småtokiga scenshow och skavande toner, var kanske lite småunderhållande men knappast något jag känner för att se igen. Det är dock trevligt när man kan lägga en av sina förhandsfavoriter åt sidan utan att känna någon större besvikelse. De var helt enkelt inte menade att vara. 😀

Saara Aalto framstod (inte helt oväntat) som den överlägsna semifinals-vinnaren och Stella Christine var den som (lite mer överraskande) fick min andra finalplats. Även om Eini gjorde en ganska skakig live-insats så räddades hon kvar på min topp-tre tack vare bristen på andra lämpliga kandidater.

Därmed kan jag glatt sammanfatta gårdagens UMK-semifinal med att (för första gången någonsin?) konstatera att tittarna röstade helt rätt, vilket bådar gott inför fortsättningen av UMK 2016. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Finland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se