Schlagerpinglan: Gårdagens fullspäckade ESC-kväll med hela 10 ESC-shower följs av en ganska lugn en-show-kväll där endast Lettland fortsätter sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 med den andra deltävlingen av Supernova 2016. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 14:e februari

Lettland Lettland, “Supernova 2016” – Deltävling 2:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: LTV1 och supernova.lsm.lv
Förutsättningar: 10 bidrag tävlar – fyra bidrag (2 jury- och 2 tittarvalda) går vidare
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför andra “Supernova”-deltävlingen

Schlagerpinglan: Som jag avslöjat tidigare så har jag endast en stor favorit i kvällens Supernova-deltävling, d.v.s. Markus Riva. Frågan är inte om han tar sig vidare till semifinalen utan om hans “I Can” kan ha en chans mot JustsHeartbeat“ i finalen. Jag tror att jag redan vet svaret på frågan, men fortsätter att hoppas på det bästa in i det sista. 😛

Uppdaterat: Schlagerpinglan: Efter att ha sett Markus Rivas live-framträdande så vill jag understryka att jag fortfarande tycker att “I Can” är en bättre låt än “Heartbeat”… men vad gäller valet till Eurovision så byter jag härmed sida och tillhör numera “Team Justs”. Tråkigt när ens förhandsfavoriter inte håller… men roligt när det finns (nästan lika bra) alternativ. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2016 (inklusive schemat för Supernova 2016) hittar ni här: “Lettland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Inför kvällens “Supernova”-deltävling i Lettland”

 1. Adri

  Känns som att “Heartbeat”s vinst är 99% säker. Den ligger etta på nästintill allas topplista och kollar man röstsiffrorna som kom in i dem två delfinalerna ser man att Justs fick fler röster bara online än vad närmsta konkurrenten Markus Riva fick sammanlagt.

  Det är ett bra tecken tycker jag. Verkar som att Lettland börjat ta tävlingen på allvar. Om Justs vinner tror jag kanske inte på en sjätteplats igen, men tror ABSOLUT på en finalplats 🙂

 2. Daniel

  välkommen till team justs pinglan 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Daniel, Tackar, det ska bli trevligt att vara på vinnarsidan för en gångs skull när det gäller Lettland. 😉 Även om Justs har en del arbete kvar innan han har det perfekta framträdandet så är det det enda bidraget som jag (och tydligen väldigt många andra) tycker har “det där lilla extra”. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se