FinlandI lördags kväll, den 13:e februari, avgjordes den andra semifinalen av “Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) 2016“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Efter att de sex tävlingsbidragen framförts så fick 100% tittarröster utse de tre bidrag som gick vidare till finalen den 27:e februari. Här nedan ser ni resultatet av omröstningen samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av Finlands UMK 2016 – Semifinal 2 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “On It Goes“, Mikael Saari
♥ “Good Enough“, Annica Milán & Kimmo Blom
♥ “Love Is Blind“, Cristal Snow
Utslagna:
♥ “Ready For The Show“, Attention 2
♥ “Rise Up“, Rafaela Truda
♥ “Blazing Fire“, Ylona
(Källor: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Eftersom jag inför semifinalen främst höll tummarna för “Good Enough“ och “On It Goes“ så var jag riktigt nöjd när jag i lördags såg att båda gått vidare till finalen. 🙂

Tyvärr så insåg jag senare (efter att jag sett lördagens semifinal i efterhand via areena.yle.fi) att Annica Milán & Kimmo Bloms bidrag inte riktigt höll hela vägen utan tappade en hel del i live-framträdandet. Däremot är jag numera helt säker på att Mikael Saari har en kanonlåt som mycket väl kan visa sig bli min slutliga favorit och det uppväger det mesta. 🙂

Den sista finalplatsen hade jag helst sett att Rafaela Truda eller Ylona fått men det är inget jag känner så starkt för så egentligen hade jag kunnat unna Cristal Snow den. Det är dock något jag inte kan göra då jag är rädd att han kanske förvaltar den alltför väl och vinner hela finalen. För även om “Love Is Blind” inte rikigt faller mig i smaken så finns det något speciellt i helheten. Finalen kommer m.a.o. att bli riktigt spännande. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Finland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se