Rumänien TV-bolaget TVR har avslöjat att Cornel Ilie, Ioana Voicu och Jo kommer att vara programledare när Rumänien utser sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2016 via sin nationella uttagning “Selecţia Naţională 2016“, bestående av en semifinal (4:e mars) och en final (6:e mars).

Någon som däremot inte kommer att vara med är Hayley Evetts som meddelat att hon drar sig ur tävlingen p.g.a. hälsoskäl. Hennes “Brand New Day” kommer att ersättas av “Tu esti povestea” med gruppen Gașca de acasă. (Källa: wiwibloggs.com och wikipedia)

Bidraget som dragit sig ur Rumäniens ESC-2016-uttagning:
Brand New Day“, Hayley Evetts
(t&m: Martyn Baylay, Phil Bates)

Ersättnings-bidraget:
Tu esti povestea“, Gașca de acasă
(t&m: Călin Ionce, Florin Pop, Glad Berindei)

Schlagerpinglan: Efter två riktigt otrevliga tillbakadraganden från Moldaviens uttagning så kommer det nu även ett liknande besked från den rumänska uttagningen. Skillnaden är att Hayley EvettsBrand New Day” inte fanns med bland mina favoriter, men det är likväl tråkigt när det händer.

Efter en första genomlyssning av “Tu esti povestea” så kan jag inte säga att den gjorde något större intryck på mig. Men, men… då jag redan hittat fem riktigt bra bidrag i “Selecţia Naţională 2016”, lyssna på alla semifinalisterna här, så känner jag mig ganska nöjd ändå. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se