Estland I lördags, den 13:e februari, avgjordes den första semifinalen av “Eesti Laul 2016“, Estlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Förinspelade klipp av 10 artister som framförde sina bidrag spelades upp innan de fem bästa röstades vidare till finalen den 5:e mars.

50/50 jury- och tittarröster utsåg tillsammans vilka uttagningens första fem finalister skulle bli. Medan tittarna fick vidare alla sina fem favoriter så föredrog juryn följande fem bidrag (i blandad ordning): “I’m Facing North”, “Seis”, “Immortality”, “Lonely Boy” och “Supersonic”. Se resultatet och länkar till framträdandena här nedan.

Resultatet av den första semifinalen av Estlands “Eesti Laul 2016”:
Till Final:
Seis“, Mick Pedaja
Immortality“, Cartoon feat. Kristel Aaslaid
Lonely Boy“, Kéa
Kaugel Sinust“, Kati Laev ja Noorkuu
Supersonic“, Laura
Ute ur tävlingen:
Love a Little Bit“, The Jingles
I’m Facing North“, Würffel
Hispaania tüdruk“, Indrek Ventmann
How Many Times“, Zebra Island
Salty Wounds“, Windy Beach
(Källor: esckaz.com och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter att jag tittat på framträdandena i efterhand så var jag frestad att utse “Hispaania tüdruk” till det bidrag som jag ville se som vinnare av hela Eesti Laul 2016, men det var en kort sekund då jag glömt att Indrek Ventmann inte längre var kvar i tävlingen. Besvikelsen blev knappast lättare att hantera när jag såg att de två bidrag som jag absolut inte ville ha vidare, “Immortality” och “Seis“, däremot var klara för final. Ibland går det helt enkelt inte som man vill.

Om jag ska försöka hitta någon ljusglimt i eländet så är det väl att jag inför semifinalen även hoppades på att “Supersonic” skulle gå vidare och det gjorde den. En liten tröst men knappast något som uppväger resten av det deprimerande resultatet. Det är ingen överdrift att påstå att mitt intresse för “Eesti Laul 2016” tog ett rejält djupdyk i och med detta. Förhoppningsvis hittar det tillbaka efter nästa semifinals-resultat. 🙂

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Estland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Estland 2016: Resultatet av “Eesti Laul” Semifinal 1”

  1. Micke

    Estland är för mig så här långt ett av årets största besvikelser. Det brukar finnas flera riktigt bra bidrag i deras uttagningar men i år finns bara ett och det kommer i semi 2. Vad finns att säga om de fem som gick till final från semi 1. Försöker komma på något positivt men jag lär inte hinna för jag ska äta om några timmar. Nej Lauras bidrag är väl ok i alla fall.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se