Ungern På lördagskvällen den 13:e februari avgjordes den första semifinalen av “A Dal 2016“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. 9 artister framförde sina bidrag och de fyra finalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Pierrot, Zséda, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s mobilapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första tre finalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det fjärde finalbidraget bland de återstående sex bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den första semifinalen av Ungerns “A Dal 2016”:
Till Final (jury- och tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Trouble In My Mind“, Petruska 9+9+9+9= 36 p. 7 p. 43 p.
Győz a jó“, Gergő Oláh 7+10+9+9= 35 p. 7 p. 42 p.
Who We Are“, Kállay Saunders Band 8+9+9+7= 33 p. 8 p. 41 p.
Till Final (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Uncle Tom“, Mushu 7+8+8+9= 32 p. 7 p. 39 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
It Is Love“, Szilvia Agárdi 8+8+8+8= 32 p. 7 p. 39 p.
You Told Me You Loved Me“, B the First 6+8+7+8= 29 p. 6 p. 35 p.
Hold On To“, Karmapolis & Böbe Szécsi 7+7+7+8= 29 p. 6 p. 35 p.
Fire“, Reni Tolvai 5+9+7+7= 28 p. 5 p. 33 p.
Kötéltánc“, Benji 6+7+7+7= 27 p. 6 p. 33 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Redan inför semifinalen så var jag beredd på att ett flertal av mina favoriter skulle åka ur tävlingen, då “Who We Are“, “It Is Love”, “Trouble In My Mind”, “Hold On To“ och “Kötéltánc“ alla tävlade i samma semi.

Att endast två av dem skulle gå vidare blev likväl en rejäl överraskning för mig och trots att det nu gått ett antal dagar så är besvikelsen fortfarande rejält påtaglig. Även om det blir lättare att hitta sin slutliga final-favorit så hade jag föredragit en final med idel superbra bidrag… men det skeppet seglade tydligen i lördags.

Nåja, inget annat att göra än att blicka framåt: “Trouble In My Mind” och “Who We Are” är fortfarande kvar i tävlingen och precis som juryn så lutar jag för tillfälle åt att det förstnämnda är det starkare av bidragen. Helt säker är jag inte då Kállay Saunders Band får sitt bidrag att fungera riktigt bra på scenen. Så… det kan kanske bli en riktigt intressant final i alla fall. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ungern i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se