StorbritannienTV-bolaget BBC presenterade idag vilka 6 bidrag som kommer att tävla i “Eurovision: You Decide“, Storbritanniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Finalen kommer att avgöras den 26:e februari och förutom de sex tävlande artisterna så kommer Måns Zelmerlöw, ESC-2015-vinnare, och Katrina Leskanich, ESC-1997-vinnare, att framträda vid showen.

Här nedan ser ni namnen på de artister, bidrag och låtskrivare som valts ut samt länkar till bbc.co.uk där man redan nu kan lyssna på bidragen.

De tävlande bidragen / artisterna / låtskrivarna i “Eurovision: You Decide”:

Final – 26:e februari:
You’re Not Alone“, Joe & Jake
(Schwartz, Justin J. Benson, S. Kanes)
Shine a Little Light“, Bianca
(Ash Howes, Leona Lewis, Cass Lowe, Richard Stannard)
When You Go“, Dulcima
(Tomas Twyman)
A Better Man“, Matthew James
(Helienne Lindvall, Andrew Fromm, Peter Kvint)
Until Tomorrow“, Darline
(Roy Stride, Joshua Wilkinson, Duck Blackwell, Jack McManus)
Miracle“, Karl William Lund
(Karl William Lund)
(Källor: bbc.co.uk och wikipedia)

Schlagerpinglan: “Mellanmjölk” är kanske inte riktigt det ord man vill använda sig utav när man beskriver ett ESC-uttagnings-startfält men det är just det ordet som först dyker upp hos mig efter att jag lyssnat på de brittiska kandidaterna en första gång. Förhoppningsvis är alla de sex bidragen sådana som behöver lite extra lyssningar innan de uppskattas fullt ut. Nej, det är inte så troligt, men men man kan ju alltid drömma. 😀

Hur som helst, jag är väldigt tacksam över att BBC bestämt sig för att ha en nationell final i år och trots att jag ännu inte hittat någon favorit så ser jag fram emot finalen. Jag har inte laddat upp med brittiskt te och brittiska kakor i onödan. Det måste helt enkelt finnas ett guldkorn i startfältet och jag ska hitta det innan fredag. 😉 På återseende i frågan så fort jag hittat det jag letar efter. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Storbritannien 2016: Lyssna på “Eurovision: You Decide”-bidragen”

 1. Daniel

  Efter första lyssningen känns “You’re Not Alone“, Joe & Jake mest lovande 🙂

 2. Klazze

  Hittade mitt guldkorn.Dulcima ” when you Go”

 3. Micke

  Jag “hyllade” bidragen på en annan plats här liksom jag gjorde med Irlands bidrag. Grejen är att jag ser det som du gör Schlagerpinglan som mellanmjölk. Min hyllning har enbart att göra med att dessa bidrag visar på att dessa länder äntligen visar åtminstone lite intresse.

  Normalt brukar det komma ren dynga som jag kanske ger betyg som mest 2 av 10. Nu med mellanmjölken är de äntligen uppe i 4-6 av 10 och det är ett väldigt framsteg när det gäller ESC för England och Irland som i allt annat när det gäller musik regerar i Europa.

  Bäst är hittills:

  Darline – Until Tomorrow
  Joe & Jake – You’re Not Alone

 4. Schlagerpinglan

  Roligt att se att det i alla fall finns alternativ, vilket ger lite hopp. 😀

 5. Adri

  I Storbritannien finns tre låtar som skulle vara godkända kandidater till Eurovision 🙂

  – Darlene – Until Tomorrow (Detta är väldigt mycket min typ av musik så detta är såklart min favorit haha)

  – Bianca – Shine a little light (Vill dock påpeka att jag kanske inte är helt opartisk då låten är skriven av Leona Lewis som är en av mina absoluta favoriter från England, så jag kanske bara är blindad av hennes deltagande hehe)

  – Joe & Jake – You’re not alone (Påminner lite om Irlands låt men sisådär 50x gånger bättre. Det finns typ ingen låt än så länge som provocerar mig så mycket som Irlands låt. Det finns låtar i år som är sämre, exempelvis Georgien, men dem låtarna har i alla fall lite attityd, känsla och edge. Irland har bokstavligt talat ingenting och det provocerar mig som in i. “You’re not alone” är Irlands låt fast gjord på rätt sätt.)

 6. Johanna

  Enligt min personliga stil gillar jag Dulcima allra bäst. Ett riktigt litet guldkorn för mig men som snacket går bland mina brittiska vänner är den helt chanslös. Näst bäst tycker jag nog Darline är och den verkar ha bättre chans iaf.

  De nadra är helt ok låtar allihopa men tror inte att vi kommer åka till Storbritannien nästa år (heller) med någon av dessa (inklusive mina två favoriter) Synd att när man väl anordnar en riktig final väljer man ut bara säkra bidrag. men ja, britterna kommer nog inte behöva skämmas i år oavsett placering. Beror ju dock helt på hur dessa låtar låter live med dock…

 7. Patrik

  Jag hoppas på att låten Miracle blir Englands bidrag 2016 eftersom den är en snabb uptempolåt som kan ge engelsmännen mycket bättre placering.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se