StorbritannienSchlagerpinglan: I kväll, fredagen den 26:e februari, är det dags för finalen av Storbritanniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. En expertpanel kommer att få ge sina åsikter om de 6 tävlande bidragen, men i slutändan är det 100% tittarröster som utser vinnaren.

Här nedan ser ni lite info om uttagningen i stort, startordningen vid finalen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Storbritanniens nationella ESC-2016-final:
6 bidrag tävlar i finalen som avgörs i London den 26:e februari.
Showen kan ses via BBC Four, BBC iPlayer och eurovision.tv kl. 20:30 CET.
Vinnaren kommer att få representera TV-bolaget BBC och Storbritannien i ESC 2016.
Under programmets gång kommer en expertpanel, bestående av Katrina Leskanich, Carrie Grant och Jay Revell, att dela med sig av sina åsikter.
Vinnaren utses genom 100% tittarröster (både teleröster och onlineröster).
Mel Giedroyc är programledare för “Eurovision: You Decide“.
Måns Zelmerlöw och Katrina Leskanich kommer att vara gästartister.

Storbritanniens “Eurovision: You Decide”, 26:e februari:

Final-startfältet, startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. When You Go“, Dulcima
(Tomas Twyman)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
2. A Better Man“, Matthew James
(Helienne Lindvall, Andrew Fromm, Peter Kvint)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
3. Until Tomorrow“, Darline
(Roy Stride, Joshua Wilkinson, Duck Blackwell, Jack McManus)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
4. Miracle“, Karl William Lund
(Karl William Lund)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
5. Shine a Little Light“, Bianca
(Ash Howes, Leona Lewis, Cass Lowe, Richard Stannard)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
6. You’re Not Alone“, Joe & Jake
(Schwartz, Justin J. Benson, S. Kanes)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien

Schlagerpinglan: När jag lyssnade igenom bidragen för första gången så kändes det som ett “bra” men kanske lite väl tamt startfält utan några speciellt intressanta saker som fångade min uppmärksamhet. Efter att jag nu haft några dagar på mig att bekanta mig lite mer med bidragen så är det främst fyra av finalisterna som jag känner lite mer för än de andra, se betygen ovan.

Det har dock inte gått så långt så att jag vill börja tala om några personliga favoriter utan jag inväntar kvällens show och låter live-versionerna av bidragen få fälla avgörandet. Förhoppningsvis “klickar” det till vid något av dem. 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2016“.


Schlagerpinglan: Vid kvällens brittiska final så planeras det här att serveras te, kakor och fudgestickor från Storbritannien. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Storbritannien 2016: Allt inför “Eurovision: You Decide””

 1. Micke

  Tyvärr ganska säker på att Bianca vinner men det jag helst ser som vinnare är lägereldsmyslåten med Darline. Om inte så varför inte Joe & Jake

 2. Adri

  Har tre kandidater som jag tycker vore acceptabla kandidater:

  -Until tomorrow
  -You’re not alone
  -Shine a little light

  Dessa tre är alla helt ok låtar (min personliga favorit är den från Darline) och som tur är tror jag faktiskt också att det är dem tre som jag gissar att vinsten kommer stå mellan, där jag gissar att Joe & Jake drar längsta strået, vilket såklart är helt ok (även om både Darline och Bianca i min åsikt är starkare)

 3. Schlagerpinglan

  Nu när jag lyssnat på de sex bidragen så fastnade jag främst för Matthew James och Darlines bidrag. Publiken ger jag dock inte mycket för då de buar åt all konstruktiv kritik vilket till sist gjorde expertpanelens “åsikter” helt ointressanta och utvecklades till en fisketur efter applåder.

 4. Micke

  Ok det känns väl inte helt fel även om jag hellre hade sett Darline som britternas representanter. Hade tagit till mig den låtat allt mer och mer för att inte tala om vad min regering hade gjort. Hon är helt såld på den låten. Tror inte på något ESC 2017 i England men Joe & Jake kommer nog att hamna på övre halvan ändå. Men visst känns det väl lite som att Storbritannien och Irland nästan har samma låt i år att de bara byter artister? 🙂

 5. Micke

  Kanske bäst att säga att jag inget sett live så jag har inte en susning om hur de stod sig där

 6. Micke

  Men jädrar nu laddar vi för lördagen 🙂 Sicken lördag. För mig är Moldavien, Finland och Ungern de stora grejerna. Men visst kommer jag att hålla ett öga även på Norge och Slovenien. Tråkigt bara att man inte kunnat höra hela versioner av bidragen i Slovenien.

  Men nu jädrar gäller det och tummarna är självklart för Che-MD, Freddie och Mikael Saari 🙂

  Önskar er alla en trevlig lördag

 7. Adri

  Ser fram emot lördagen då det kan väljas väldigt många fina bidrag, men också en hel del katastrofer.

  Mina vinnare:

  Moldavien: Falling stars
  Finland: No fear
  Ungern: Who we are (även om den inte är så bra faktiskt, men bättre än sina motståndare)
  Norge: Afterglow, Laika, Icebreaker eller Anna-Lee (även om både Laika och Anna-Lee är lite motvilliga favoriter)
  Slovenien: Crno bel (endast baserat på smakproven såklart)

  Finns även en hel del katastrofer som kan väljas och enligt mig så är dem katastroferna:

  Moldavien: Majoriteten av låtarna.
  Finland: “Love is blind” och “Don’t wake me up”
  Ungern: “Why”
  Norge: “Anyway” (en av de mest menlösa låtarna i årets nationella finaler… De påstår sig ha Bon Jovi som musikaliska förebilder. Jag älskar Bon Jovi och kan höra inspirationen i låten men fytusan vad tråkig)
  Slovenien: “Too cool” (som sagt, baserat på smakproven)

 8. Micke

  Jaså du Adri du har förberett dig för en katastroflördag också 🙂 Varför inte även om jag föredrar det omvända. Men visst jag kör väl jag med då 🙂

  MOLDAVIEN:
  Drömvinnare: “Vodă e cu noi“, Che-MD (Oj så jädra kul det hade varit men tyvärr….)
  Mardrömsvinnare: “La La Love“, Maxim Zavidia (Ledsen schlagerpinglan)

  FINLAND:
  Drömvinnare: “On it goes”, Mikael Saari (Troligen största växaren i ESC just nu)
  Mardrömsvinnare: “Love is blind”, Cristal Snow (Kan inte ens hända i en mardröm)

  UNGERN:
  Drömvinnare: “Pioneer“, Freddie (Överlägset bäst och något annat kan helt enkelt inte hända)
  Mardrömsvinnare: “Why“, André Vásáry (Vad är detta för något)

  NORGE:
  Drömvinnare: “Afterglow“, Laila Samuels (Inte lika mycket drömvinnare som de tre ovanför)
  Mardrömsvinnare: “Laika“, The Hungry Hearts featuring Lisa Dillan (Skämt eller allvar?)

  SLOVENIEN:
  Drömvinnare: “Blue And Red“, ManuElla eller “Brez Tebe“, San Di EGO om man ska ta efter det lilla man hört. Går inte att hitta någon mardrömsvinnare på de korta klippen.

  “Vodă e cu noi“, Che-MD, “Pioneer“, Freddie och “On it goes”, Mikael Saari hade fört upp sina länder till topp 3 när det gäller klara bidrag från länder om de hade vunnit ikväll

  Adri jag tror du har missat dessa tre bidragen. Ta dig en rejäl dos av dessa innan kvällen så du förstår storheten i dem 🙂

 9. Micke

  Mama mia hundar pratar mat, eller vad är det han säger i förvåning? Jag är också förvånad nu efter att ha kollat på klipp från finalen i Storbritannien från igår. Jag vet att jag inte borde vara förvånad efter att i alla år sett hur fullständigt de skiter i ESC men jag trodde faktiskt efter det jag hört att de tog de åtminstone lite på allvar i år. Detta raserades dock totalt när jag såg artisterna som uppträdde och den fullkomliga avsaknaden på sångröster och utstrålning. Var hittar ni alla dessa nobodys? Ni måste sluta kolla på MF.

  Blir faktiskt uppriktigt ledsen över att behöva konstatera att ni än en gång visar ert ointresse för den här tävlingen. En stor del av mig oroar mig för hur länge ni kommer att vilja delta om ointresset är så stort men en annan del av mig känner att varför ens vilja ha kvar er när ni visar sånt ointresse.

 10. Micke

  Älskar ESC men just nu skiter jag fullständigt i den grejen för nu vet jag att jag ska gå på Flogging Molly i Österrike till sommaren 🙂 Har ni aldrig sett dem så ta chansen om de kommer hit eller i närheten. Irländsk folkmusik i rockkostym. Ville bara göra lite reklam just nu när jag vet vad som väntar mig i sommar 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=89NjEeHku8o
  https://www.youtube.com/watch?v=UOLeR-kHAXE

  Åter till ESC: Glömde ju skriva ned vilka jag tror vinner ikväll:

  MOLDAVIEN:
  “Irresistible“, Doiniţa Gherman

  FINLAND:
  “No fear”, Saara Aalto

  UNGERN:
  “Pioneer“, Freddie

  NORGE:
  “Icebreaker”, Agnete

  SLOVENIEN:
  “Črno Bel“, Raiven

  Av dem är det bara Freddie jag hoppas på

 11. Micke

  Får jag komma med en fråga Schlagerpinglan utan att du tar illa upp. Läs inte vidare om du är tveksam.

  Nu har vi 15-16 finalklara länder. Av alla dessa bidrag kan du då tala om för mig hur många av dem som innehåller robotdansare som ska dölja artistens brister eller programmerade dunka dunka trummor som ska dölja bidragets brister? Hoppas du förstår hur jag tänker.

 12. Adri

  Mkcke: jag har, tro’t eller ej, inte missat dem tre bidrag som du skriver om, men det enda bidraget jag kan hålla med om är “On it goes”. Det är en väldigt bra ballad, men jag hoppas ändå att den får se sig besegrad av “No fear” 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstod nog inte riktigt frågan men om du menar de bidrag som redan är utvalda till ESC så tycker jag nog att det är en ganska stor blandning. Där finns riktiga rock-bidrag som inte behöver annat än ett band på scen och det finns svängiga bidrag som kan hjälpas upp med ett passande dansnummer. Dessutom finns det rena studio-produkter och bidrag som är riktiga känslo-bidrag.

  Några riktiga dunka-dunka-låtar med robotdansare tror jag mig dock inte se… vilket kan vara lite tråkigt då även det är en trevlig genre. 😉

 14. Micke

  Vad jag menade schlagerpinglan var frågan varför vi i Sverige tycks tro att tyngdpunkten på bidragen måste ligga där. Övriga Europa tänker definitivt inte så. Där har du grejen varför jag älskar ESC men är urless på MF. Som du själv säger variation är hela grejen

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… det blir lite väl mycket likartat i Melodifestivalen… men då det ändå är Melodifestivalen så kan jag stå ut med ganska mycket av den varan. 🙂

 16. Micke

  Vad du än gör så missförstå mig inte schlagerpinglan. Jag är inte ute efter att häckla MF. Varför skulle jag göra det? Jag har älskat MF i hela mitt liv. Jag växte up i MF kan man säga där hela min släkt i alla generationer levde sig in i detta. Från mina mor och farföräldrar till i stort all övrig släkt.

  Det har alltid funnits folk som häcklat mig för detta. “En hårdrockare som jag ska väl inte sälja sig till det där.” As if I cared a bit. Det var här generationerna kunde samlas runt musik och inte i yngre eller äldre. I alla tider har det funnits folk som velat göra det till en tävling för yngre eller för äldre men tävlingen har alltid stått emot.

  Kände för några år sen att det nu tyvärr började kantra och valde att hoppa av för att inte helt ta avstånd med hopp om att det skulle vända tillbaka. Tyvärr verkar det ha gått motsatt hopp för det jag hör om årets tävling har sannerligen inte varit positivt. T.o.m de bland mina vänner som stannat kvar i MF klagar på allt i år. Flertalet av dem har nu hoppat av precis som jag. Har fått många förslag på att “lyssna på det här så får du se” men jag gör inte det. Det jag främst har fått höra är om en kille i deltävling 1 och ett tjejgäng i deltävling 4. “det är inte ens förskolemusik det är dagismusik” är det jag fått höra.

  Jag tycker det är så jädra tråkigt för MF sitter ju djupt rotat i mitt hjärta från fyra års ålder. Jag hade hoppats att Christer Björkman skulle reagera och göra något men han verkar gå motsatt väg med appar och skit som gör det än mer barnvänligt och fientligt mot alla över 30 år.

  Det är därför schlagerpinglan jag är så jädra glad att övriga Europa inte alls går den vägen. Njuter fullständigt när jag ser variationen på musik i övriga Europa. Det måste ju ha blivit fel någonstans när en snubbe som jag, som sen barnsben jublat över varje svensk framgång, numera jublar över när Sverige åker ur. Det är givetvis en kombination av att tävlingen spårat ur och att jag själv spårat ur men lik förbannat det är där det är nu och det är sååååååå jädra tråkigt.

  Nej nu lämnar jag MF här och önskar er alla en riktig trevlig kväll med en förhoppningsvis spännande kväll. Min koncentration ligger på Moldavien, Ungern och Finland med blandad musik.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se