Nederländerna I dag kommer Nederländernas bidrag i Eurovision Song Contest 2016 att presenteras för allmänheten via Periscope (#TeamDouwe). Klockan 11:20 CET är det tänkt att internvalda Douwe Bobs tävlingsbidrag ska premiärspelas.
(Källa: wiwibloggs.com)

Uppdaterat: Bidragspresentationen ska även gå att följa via bl.a. nporadio2.nl (se fler länk-alternativ på esctoday.com). Videon till Nederländernas ESC-2016-bidrag kan ni se här.

Schlagerpinglan: Om man är väldigt nyfiken och inte kan vänta en sekund längre än nödvändigt så är tydligen 11:20 klockslaget man ska sikta in sig på. Jag får väl erkänna att min nyfikenhet ligger på topp, men jag chansar likväl på att det kommer att dyka upp länkar till bidraget lite senare under dagen. 😉

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2016“.Schlagerpinglan: Bara för att ett land väljer ut sitt bidrag internt så betyder det inte att man måste hoppa över det tillhörande tilltugget. Vid dagens/kvällens genomlyssning av det nederländska bidraget kommer det här att bjudas på tre olika sorters mjuk nougat från Nederländerna samt en dryck från Nederländerna.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Lyssna på Nederländernas Eurovision-bidrag 2016”

 1. Johanna

  Nu kan det ju vara så att jag är en aning partisk men jag ÄLSKAR Nederländernas bidrag. Av 3 anledningar
  1. Det är country- singer/songwriter som är min “vanliga genre på musik
  2. Inget elektroniskt blipbloppande och inte anpassat för ESC-formatet utan Douwe har bara skrivit en bra låt som passar honom
  3. Att refrängen fastnade som tuggummi på en lyssning måste ju klassas som ett bra tecken men som sagt, det kankse bara är jag och min kärlek till Countryn som tycker detta:-)

 2. Mr A

  Hur många ensamma killar har vi nu i år?

 3. Schlagerpinglan

  @Mr A, Förmodligen nio manliga solister så här långt:

  Irland: “Sunlight“, Nicky Byrne
  Vitryssland: “Help You Fly“, Ivan
  Ungern: “Pioneer“, Freddie
  Lettland: “Heartbeat“, Justs
  Frankrike: “J’ai cherché”, Amir
  Israel: “Made Of Stars“, Hovi Star
  Nederländerna: “Slow Down“, Douwe Bob
  Ryssland: Sergey Lazarev
  San Marino: Serhat

 4. Johan

  Det här gillar jag! 🙂 Kommer absolut befinna sig i toppen vid min nästa summering 😀

 5. Mr A

  San Marino? Litauen? Sverige? UK är två men nära. CA 25 %. Kanske Nan till.

 6. Johanna

  @Mr A Men Sverige och LItauen har ju inte valt än:-)

 7. Micke

  Får man komma in med en fråga här? Måste ha svar inom ett dygn i så fall för annars missar jag svaret. Ta nu inte detta fel alla MF fantaster men jag undrar en sak om årets deltävlingar i MF. Om ni läst mina hieroglyfer så vet ni att jag inte kollar på MF längre för att jag anser det mer blivit en idoltävling för de små om ni ursäktar. Min regering tycker egentligen detsamma men tittar ändå in då och då för att lyssna på bidragen.

  Nu har hon börjat “tjata” på mig att hon vill att jag ska lyssna på ett av bidragen men jag vägrar. Finns ingenting jag skulle kunna neka denna fantastiska kvinna förutom att lyssna på bidragen i MF. Varför? För att jag vill inte riskera att trilla dit igen, att ett bidrag kanske är bra och sen sitter jag där igen lurad av ett bidrag och irriterar mig på idoltävlingen.

  Men som sagt hon anser att det finns ett bidrag i årets tävling som hon kallar “mer vuxet” och befriat från robotdansare mm. Jag vägrar alltså att kolla men schlagerdåren i mig undrar ändå om det ligger något i det hon säger. Bidraget hon pratar om sjungs av snubben som sjöng om Zlatan en gång i tiden.

  Är det bidraget mer ESC likt så att säga. Skulle vara kul med svar och please ta inte min fråga fel. Jag bara undrar 🙂

 8. Johanna

  @Micke Jag tror att Fransbidrag tilltalar en mer vuxen publik trots hans unga ålder. Inga blipbloppande synthar, inga robotdansare och inget överproducerat trams. Bara en kille som är lite valpig på scen och sjunger en äkta låt som han hjälpt till att skriva själv. Lite i singer/songwriter stilen och han är en av favoriterna till vinsten. Jag blev positivt överraskad av denna låt iaf.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Frans bidrag känns inte lika tillrättalagt som många av de andra, utan mer äkta och garanterat fritt från robotdansare. Det kan eventuellt vara värt att lyssna på men mest får man nog ut från det om man ser framträdandet samtidigt. Om bidraget är bra är däremot något jag själv inte är helt övertygad om längre. När jag såg det första gången i deltävlingen blev jag imponerad men nu är jag inte lika säker längre. Ett intressant bidrag i alla fall. 🙂

 10. Micke

  Tack tjejer för era svar. Ok roligt att höra att det fortfarande tydligen finns utrymme för lite mognare material då. Ser att även du är lite trött på blipbloppande synthar, och robotdansare Johanna 🙂

  Litar ju givetvis på min regering men ville ändå kolla runt lite om det hon sa. jag kommer inte att lyssna men om han vinner får jag ju ändå höra den sen 🙂 Möjligen slänger jag in nåt här imorgon också men oavsett önskar jag er två och övriga här trevlig Mf helger framöver

 11. Josef

  @Johanna: Har jag glömt att svara dig här på bloggen? Jag är lite överhopad privat. Jag tänker att svara folk ibland på en gång, men resonerar “lite senare så jag får till vad jag vill skriva”. Isåfall sorry! 🙂
  Men vad intressant med Holland. Min rullgardin gick ner och jag gick inte alls igång på låten när den tidigare publicerades idag. Sedan talade jag med min sambo och hon tyckte genast att den var intressant senare här på kvällen. Vad är det som är så bra med ett evigt “slow down”?

  @Micke. Jag beundrar din hållfasthet på punkten Melodifestivalen. Inte ens “regeringen” fick dig att vika att falla till föga för “meloträsket” :-D. Jag är 98 % säker att du får höra Frans sedan, och visst det är ingen superlåt men hela hans uppenbarelse är så skön och han särskiljer sig väldigt från de andra, precis som Johanna och Schlagerpinglan lägger fram.

 12. Micke

  @Johanna: Du börjar få med dig en snubbe på båten som samlar poäng till Nederländernas bidrag. Snubben är jag för jag tycker allt bättre om det här. Visst ingen jättehit kanske men som jag sagt tidigare, as if I care. ESC handlar inte om hits för mig. Jag har fortfarande lite svårt att ta till mig Douwe Bobs lite spruckna röst, i synnerhet inledningsvis i låten, men som sagt den växer allt mer Den är nu bland de bidrag jag tycker riktigt bra om.

  @Josef: Det handlar om karaktär Josef 🙂 Nej när inte ens regeringen kan få dit mig då är det omöjliga verkligen omöjligt. Dt omöjliga brukar ju bara ta lite längre tid men här räcker inte ens tiden till 🙂 Angående att du missat vara på en fråga från Johanna kan jag berätta att du även missat en från mig. Grejen är att jag glömt vad frågan handlade om så det var säkert inget viktigt 🙂 Men jag kan ju passa på med en annan fråga som jag slängt ut men inte fått några svar på. Frågan om The Hardkiss sångerska. För mi årets absolut bästa röst alla kategorier

 13. Johanna

  @Josef om du har glömt svara så har jag gjömt frågan så det är nog ingen fara isf:-)

  vad som är så bra med Holland. Jadu, för mig är det att den är enkel och äkta och utan massa pålagda elektroniska grejer (som visserligen kan vara bra men jag är lite trött på det) Samt att det är en genre som jag gillar och sticker ut ur mängden och en refräng som (iaf för mig fastnade direkt)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se