Sanja Vučić för Serbien 2016!

2016-03-07 (måndag)

SerbienTV-bolaget RTS bekräftade i dag, måndagen den 7:e mars, att den internvalda artist som ska få representera Serbien i Eurovision Song Contest 2016 mycket riktigt är den 22-åriga sångerskan Sanja Vučić.

Sanja, som sedan 2012 är en del av gruppen ZAA, kommer att tävla med låten “Goodbye” där både text och musik är skriven av Ivana Peters. Presentationsshowen “Pesma Srbije za Evropu” (Serbia’s Song For Europe) var först planerad till den 10:e mars men sista budet är att den kommer att sändas den 12:e mars kl. 21:00 CET.

Man lär dock redan nu kunna lyssna på ett kort smakprov av vad som sägs vara tävlingsbidraget via denna instagramlänk. (Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Då det spekulerats ett tag om att den internvalda artisten förmodligen var Sanja Vučić och man kunnat läsa en del om henne på esckaz.com så var dagens avslöjande mer en formalitet än en överraskning. Eftersom det rör sig om en så pass, för mig, okänd artist så är mina förväntningar på bidraget vare sig höga eller låga utan jag ser fram emot att få en rejäl överraskning på lördag och förhoppningsvis så är det en trevlig sådan. 🙂

För mer information om artisten så hänvisar jag som vanligt till wikipedia.

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Serbien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se