Estland Estland valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “Eesti Laul 2016” den 5:e mars. Efter att 10 av totalt 20 artister tagit sig vidare från de inledande två semifinalerna så var det till slut Jüri Pootsmann som vann.

Låten “Play” fick både juryns och tittarnas 12-poängare och gick därmed, tillsammans med två andra bidrag, vidare till superfinalen där den vann med 44% av rösterna. För några dagar sedan presenterades även den tillhörande officiella videon, se länkar nedan.
(Läs mer om Estlands “Eesti Laul 2016” här.)

Lyssna på Estlands bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Play”, Jüri Pootsmann
Länkar: officiell videofinal-framträdandesemifinal-framträdande
studioversionTV-framträdandelåttext
Låtskrivare: Fred Krieger, Stig Rästa, Vallo Kikas

Schlagerpinglan: Jag kommer ihåg att jag inte var så imponerad av Estlands förra musikvideo (“Goodbye to Yesterday” med Elina Born & Stig Rästa) då den visserligen var väldigt intressant men inte riktigt fångade låtens rätta känsla. Detta är däremot något som jag tycker att de lyckats väldigt bra med i år och Jüri PootsmannsPlay” framställs så där mörk som jag uppfattar den. Förhoppningsvis fortsätter de på det spåret när de avgörande besluten inför hur den ska presenteras på ESC-scenen ska tas. 🙂

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Estland i ESC 2016“.

Vi har ännu inte fått alla ESC-2016-bidragen presenterade för oss men då det är lika bra att vara förberedd så har jag nu traditionsenligt gjort klart “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016“-sidan. Där ser man inte bara i vilken semifinal länderna tävlar utan den fylls även på med officiella videor, live-framträdanden, låttexter, låtskrivare och mycket annat efterhand som det blir klart. 🙂

Den ursprungliga “Eurovision Song Contest 2016“-sidan, där man kan se i vilken ordning de olika länderna presenterade sina bidrag, finns naturligtvis kvar och kommer i fortsättningen att nås via en länk på ESC-sidan.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Den officiella videon till Estlands “Play””

  1. Mr A

    Och alla nya versioner. Spanien ny version. http://www.rtve.es/television/eurovision/directo/

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Mmmm…. det är ju inte klart när länderna valt ut sina bidrag, de har ju fortfarande chansen att rädda / sänka dem genom nya versioner och mer eller mindre fantasifulla sätt att presentera dem på i Stockholm. Det blir spännande värre. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se