Spanien Redan den 1:a februari valde Spanien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “Objetivo Eurovisión” och av sex tävlande artister så var det till slut Barei som avgick med segern.

Den internationella juryn hade visserligen en annan favorit men då både tittarna och de tre gäst-experterna gav sina högsta poäng till “Say Yay!” så var det den som vann. Nu idag, torsdagen den 10:e mars, har en ny tillputsad version av låten presenterats tillsammans med en tillhörande officiell video, se länkar nedan.
(Läs mer om Spaniens “Objetivo Eurovisión” här.)

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Say Yay!”, Barei
Länkar: final-framträdandeofficiell videotextvideolåttext
Låtskrivare: Bárbara Reyzábal, Rubén Villanueva, Víctor Púa Vivó

Schlagerpinglan: Varje gång jag får reda på att en låt som jag gillar i originalskick har presenterats i en “ny version” så blir jag lite orolig, då man sett lite skräckexempel på vad som kan hända om fel personer sätter tänderna i ett ESC-bidrag. I detta fallet så tycker jag dock att det gick riktigt bra och både videon och den nya versionen får godkänt av mig. Detta lilla spanska glädjepiller (som dock tyvärr framförs helt på engelska) kommer förmodligen även i fortsättningen att placera sig relativt högt på mina personliga listor. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Spanien i ESC 2016“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, nya versioner, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Den officiella videon till Spaniens “Say Yay!””

  1. hej

    Innan nationella finalen älskade jag bidraget, och när hon vann blev jag glad. Sedan såg jag live-framträdandet i Spanska finalen… Kören gav tyvärr ett tillfälligt ärr, och låten jag tidigare älskade hamnade i soptunnan. Men nu förstod jag varför jag gillade låten, och jag gillar den oavsett om det är på spanska eller engelska, det kan bli en “Golden Boy” händelse. Men det är inte min favoritlåt i Eurovision. Om det Italiens bidrag förblir på italienska blir det min favorit i år. Annars är det ganska svårt, då jag inte lyssnat speciellt ordentligt på alla ESC-låtar, och det kanske är bra då jag inte borde lyssna sönder på någon låt. Tyvärr har det hänt att jag lyssnat sönder Irlands refräng, så jag får vara försiktig med att lyssna för mycket. Samtidigt får Irland skylla sig själva att den släpptes så tidigt, det hade vart bättre om den släppts i typ sena februari.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se