Samra för Azerbajdzjan 2016!

2016-03-10 (torsdag)

Azerbajdzjan TV-bolaget İctimai har avslöjat att de internt utsett den 21-åriga sångerskan Samra Rahimli att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2016. Tävlingsbidraget, som kommer att presenteras i helgen, heter “Miracle“.

Samra deltog redan 2012 i den nationella ESC-uttagningen i Azerbajdzjan men även om hon inte vann så blev hon en publikfavorit och har sedan dess deltagit i olika versioner av “The Voice“, både i Azerbajdzjan och Turkiet.

Internvalet är ett resultat av en omröstning på TV-bolaget İTV samt en opinionsundersökning där över 100 musik- och TV-industri-experter och Eurovision-fans från över 35 länder deltog. (Källa: eurovision.tv)


“O sevir klip ”, Samra
(Azerbajdzjans ESC-2016-artist och hennes debutsolosingel – EJ ESC-bidrag!)

Länkar till smakprov på andra låtar med Samra Rahimli:
Say Something“, Səmra Rəhimlinin (i “The Voice of Azerbaijan 2015”)
Sweet Dreams“, Samra Ragimli (i “The Voice of Azerbaijan 2015”)
I’m Your Baby Tonight“, Səmra (Whitney Houston-cover i “Milli Seçim Turu 2012”)

Schlagerpinglan: Även om jag å ena sidan tycker att det är lite fantasilöst av Azerbajdzjan att år efter år köpa in sina bidrag från utlandet så kan jag inte låta bli att imponeras över deras engagemang. Säga vad man vill om Azerbajdzjan i många andra avseenden men när det gäller sina ESC-tävlingsbidrag så satsar de 100%. 🙂

Jag vet ännu inte vilka låtskrivare som står bakom “Miracle” men oavsett ursprung så är jag är väldigt nyfiken på att få höra det. Om det blir på måndag, som först utlovat, eller redan i helgen lär väl visa sig. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Samra för Azerbajdzjan 2016!”

 1. hej

  Jag hoppas att det för en gångs skull blir en låt på Azeriska, och inte 100% engelska som varje år. Gambla lite, Azerbajdzjan.

 2. Lukas

  Låttiteln verkar heta “Miracle” så det kommer tydligen bli på *gäsp* engelska igen.

 3. hej

  Jag tror tyvärr som Lukas, men en textrad på Azeriska räcker för att det ska bli bra.

 4. Johan

  Suck, mitt hatland i den här tävlingen av just den anledningen att de ALLTID köper in låtarna från någon svensk och aldrig kör sitt eget race med något mer inhemskt. Kompetenta bidrag, men så jäkla förutsägbart. Skönt att deras placeringar i tävlingen börjar dala (förra året skulle de ju inte ens kvalat om inte juryn hjälpte dom).

 5. hej

  Inte förrförra heller, @Johan. Jag har sett Eurovision sedan 2011 och hört Azerbajdzjans bidrag även 2009. 2009(2010 räknas inte)-2013 var det faktiskt ganska bra låtar från Azerbajdzjan. Sedan 2014 och 2015 kändes det mest som att det kom uttjatade svenska ballader. Antingen så borde det komma något äkta Azeriskt, eller så kan det nå upp till den ribban som Azerbajdzjan hade förr. Hörde att det faktiskt var först efter Eurovision 2013, som de debuterade i Türkvizyon, en tävling som jag knappt har någon koll alls på, men det jag funderar är om Azerbajdzjan tagit mer allvar på Türkvizyon sedan dess.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se