Tjeckien TV-bolaget ČT avslöjade i går, torsdagen den 10:e mars, att Gabriela Gunčíková kommer att få representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2016. Bakom tävlingsbidraget, “I Stand“, står det svensk-irländska teamet Christian Schneider, Sara Biglert och Aidan O’Connor.

Den 22-åriga sångerskan blev känd efter sin andraplats i “Superstar” 2011, en gemensam tjeckisk och slovakisk version av “Pop Idol”, och har sedan dess givit ut två album och även vunnit “Český slavík New Artist award” 2011.

Den officiella videon till hennes ESC-2016-bidrag kommer att kunna ses via eurovision.tv från och med i dag, fredagen den 11:e mars, kl. 14:00 CET medan ett litet smakprov på låten redan nu går att lyssna på här. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Smakprov på låt med Gabriela Gunčíková:

“Černý anděl”, Gabriela Gunčíková (Tjeckiens ESC-2016-artist – EJ ESC-bidrag!)

Schlagerpinglan: Se där, det har varit lite tunnsått med ESC-bidrag av svenska låtskrivare i år men här har vi i alla fall ett som kan dryga ut den obligatoriska svensk-bidrags-listan. 😉

Då jag personligen önskade att Tjeckien återigen skulle skicka mina ESC-2015-favoriter Marta Jandová & Václav Noid Bárta så visste jag att jag inledningsvis skulle bli besviken vem de än skickade i stället men artistmässigt så tror jag nog att jag är positivt överraskad. 🙂

Tyvärr så kan jag inte säga detsamma om tävlingsbidraget efter att ha lyssnat på det korta smakprovet, men det är ju endast ett smakprov. Jag får återkomma i frågan efter att jag hört fullversionen senare i dag. Det lär ju inte vara någon “Hope Never Dies“, men det kan ju bli hyfsat ändå. 😉

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Gabriela Gunčíková för Tjeckien 2016!”

  1. hej

    Detta har kanske inte med det här att göra, men jag har märkt att Spaniens teleröstning ger höga poäng till Rumänien och tvärtom, och det händer väldigt ofta, vet du om Spanien och Rumänien har någon slags relation med varandra?

  2. Schlagerpinglan

    @hej, Intressant iakttagelse, men tyvärr så vet jag inte vad det beror på. Kan vara slump men kanske kan deras närbesläktade språk (rumänskan och spanskan tillhör ju de romanska språken tillsammans med bl.a. italienskan, franskan m.fl.) vara en bidragande faktor som gör att de ofta befinner sig på samma våglängd. Annars är det ju många som flyttat från Rumänien till Spanien, men det borde ju inte ge några röster åt andra hållet.

  3. Alex

    Jag vet inte heller. Men schlagerpinglan sa precis det jag själv tror. Bästa förklaringen

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se