Frankrikes Eurovision-bidrag 2016

2016-03-13 (söndag)

FrankrikeMåndagen den 29:e februari presenterade TV-bolaget France 2 den artist och det bidrag som kommer att representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2016. Internvalet visade sig bestå av Amir och hans “J’ai cherché” som redan då var en succé på flera franska radiostationer.

Tävlingsbidraget, som Amir skrivit tillsammans med Nazim Khaled och Johan Errami, presenterades officiellt i går, lördagen den 12:e mars, då han framförde den live i “The DiCaire Show“, se länkar nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“J’ai cherché”, Amir officiell videolive-framträdandeofficiell textvideo
(text & musik: Amir, Nazim Khaled, Johan Errami)

Schlagerpinglan: Det har nu gått nästan två veckor sedan jag hörde det franska bidraget för första gången och min förhoppning var att jag skulle ha vant mig vid “you-ou-ou-ou-ou”:andet vid det här laget… men nej. Om det är en gammal “Stjernberg-skada” eller beror på något helt annat vet jag inte men varje gång Amir kommer fram till you:andet så kryper det i kroppen på mig. Jag klarar helt enkelt inte av det.

Resten av låten tycker jag däremot är hur bra som helst med sin medryckande takt och glada attityd. Om det bara inte vore för den lilla detaljen så hade “J’ai cherché” fått en plats i min personliga topp-fem utan problem. Nu får vi i stället se vad som händer, för den kan lika gärna bli förvisad ganska långt ner på listan.

Vad gäller Frankrikes chanser i ESC så tror jag däremot att de ser bättre ut än på väldigt länge. 😀 I värsta fall så borde det bli en placering runt mittstrecket men jag hoppas personligen på ett betydligt bättre slutresultat än så. Heja Frankrike! 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Frankrike i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här: Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2016”

 1. hej

  Jag hörde att Italiens bidrag förblir på Italienska förutom en 22-sekunder lång refräng

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Bättre än en hel-engelsk version… men likväl en besvikelse.

 3. Johan

  Blir inte detta topp 10 kan de dra sig ur, för då finns det något riktat aggregerat agg mot Frankrikes tävlan. Däremot så är jag ju av åsikten att Frankrike generellt skickar ganska taskiga bidrag, men detta håller helt klart en hög standard. En personlig favorit i årets tävling.

 4. Daniel

  Jag lider också av en “Stjernberg-skada” och håller helt och hållet med om att låten dras ner av den delen. Synd på så rara ärter.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se