ESC2016 Den 7:e maj kommer öppningsceremonin för den officiella Eurovision Song Contest”-utställningenGOOD EVENING EUROPE!” att hållas i Stockholm. Utställningen är ett samarbete mellan “ABBA The Museum” och EBU då initiativtagarna till projektet är ABBA:s Björn Ulvaeus och EBU:s Jon Ola Sand.

Utställingen som hyllar det unika musikprogrammet kommer att vara belägen i Pop House på Djurgården där även utställningar som “ABBA The Museum“, “Svenska Populärmusikens historia” och “Swedish Music Hall of Fame” finns.

“Good Evening Europe” är en interaktiv utställning där besökarna bl.a. kan se hundratals timmar av inspelad Eurovision-historia, sjunga med i ESC-låtar på scenen och beskåda original-scenkläder från en del av de många ESC-deltagarna. Det finns även en vägg dedikerad till de (så här långt) sex svenska Eurovision-vinnarna genom tiderna.

Dessutom så har det lämnas en plats till ESC 2016-vinnaren som kommer att bli inbjuden till utställningen dagen efter för att placera ut ett objekt från sitt framträdande där.
(Källor: eurovision.tv och pophouse.se)

Schlagerpinglan: Detta var alltså den spännande nyhet som skulle presenteras i dag klockan 10 och jag håller med om att det låter intressant. 🙂 Definitivt ett ställe jag planerar att vallfärda till vid mitt nästa Stockholm-besök. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “”GOOD EVENING EUROPE!” – Den officiella ESC-utställningen”

  1. hej

    Nu har jag fått se det officiella melodifestivalresultatet, och otroligt nog så vann Lisa Ajax sin deltävling och SMILO kunde gått till andra chansen istället för SaRaHa

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se