Sloveniens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-21 (måndag)

SlovenienLördagen den 27:e februari valde Slovenien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “Evrovizijska Melodija 2016″ (“EMA 2016“) där tio bidrag tävlade.

Efter att finalbidragen framförts var det upp till en jury, bestående av Raay, Darja Švajger och Tomaž Mihelič–Marlenna, att välja ut två superfinalister innan 100% tittarröster utsåg vinnaren.

Förutom de tävlande artisterna så framförde Sloveniens ESC- och JESC-representanter 2015, Maraaya och Lina Kuduzović, ett par låtar, t.ex. “Nothing Left For Me“, “Here for you” och “Prva ljubezen“, medan programledaren Klemen Slakonja bl.a. stod för “Ema 2016-intro“, “Rise Like a Phoenix/Samo ljubezen” och “Putin, Putout“.

Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Blue and Red”, ManuElla preview-videofinal-framträdandetext
(text & musik: Manuella Brechko, Marjan Hvala, Leon Oblak)

Resultatet av Sloveniens “EMA 2016”, 27:e februari:

Resultatet av Superfinalen: Teleröster
1. Blue And Red“, ManuElla 3,865 röster
2. Črno Bel“, Raiven 3,738 röster
Ute ur tävlingen efter 1:a omröstningen (ej resultatordning):
What If“, Anja Baš
Summer Story“, Žan Serčič
Too Cool“, Anja Kotar
Brez Tebe“, San Di EGO
Spet Živ“, D Base
Alive In Every Way“, Regina
Tip Top“, Nuša Derenda
Tales Of Tomorrow“, Sebastijan Lukovnjak
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Till skillnad från förra årets EMA-final, då Maraaya vann med “Here for you“, så fanns det inget bidrag som jag tyckte stod ut som den “självklara vinnaren” i EMA 2016. Detta faktum, vilket även visade sig i den oerhört jämna avgörande oröstningen, kan peka på att Slovenien eventuellt kan får det svårt att få sin tredje finalplats i rad. Räddningen kan ligga i att de tävlar i den (något enklare?) andra semifinalen.

Enligt min personliga smak så tyckte jag att “Summer Story” var den klart bästa låten medan Anja Kotar stod för den klart bästa artistprestationen. Helhetsintrycken av de båda bidragen var dock inget som jag tycker Slovenien borde skicka till Stockholm så jag håller med tittarna om att ManuElla och hennes “Blue And Red” trots allt var det bästa som EMA 2016 hade att bjuda på.

Jag har dock svårt att se att “Blue And Red”, som jag ser som en simpel låt med alltför mycket country-plinkande för att tilltala mig, skulle få någon högre placering på mina personliga listor. I nuläget kvalar den inte ens in i topp-10 i semi 2. Men, men… man ska aldrig underskatta en svängig, trallvänlig låt. Helt plötsligt har den gnagt sig in i hjärnan på en och då kan allt hända. 🙂 Lycka till, Slovenien.

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Slovenien i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Sloveniens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Adri

  Årets mest bortglömda låt tycker jag… inte av mig då, men jag tycker att Slovenien är det bidrag som det snackas minat om både i positiva och negativa sammanhang vilket antagligen kan tyda på att folk anser att det är ett “lagom”-bidrag och de bidragen brukar ha det lite tufft.

  Jag gillar dock detta. Det finns något nostalgiskt över den. Och även om texten är urusel, låten ganska simpel och hennes röst ganska falsk om jag ska vara ärlig så finns här något… någonting som faktiskt ändå ger den en 9:e plats på min lista.

 2. Micke

  Adri: Du brukar säga att vi oftast har så olika åsikter. Jag håller inte med om det och det ser vi även här om Slovenien. Det är den låt som ligger närmast att vara bland bidragen jag verkligen gillar. Visst jag håller med pinglan om att den är lite simpel. Men ofta är det enkla mer tilltalande än det komplicerade. Jag hade kunnat tycka riktigt bra om den om den inte tappat en hel del live

 3. Johanna

  jag gillar den här låten jättemycket! Inte riktigt i topp 10 för mig (än) men väl mellan 11-15. Tycker det är det simpla i den som gör den bra! Plus att en är trallvänlig om än med lite banal text. Heja Slovenien!

 4. Anton

  Det är få låtar jag tycker mindre om än denna i årets Eurovision! Totalt poänglösa 3 minuter. Brukar tycka om Slovenien, men nä, detta hoppas jag hamnar långt utanför finalen!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se