Israel Idag släpptes då äntligen studioversionen och den tillhörande officiella videon till Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2016, “No Degree Of Separation“ med internvalda Sanremo-tvåan Francesca Michielin.

Francesca blev klar för ESC redan den 14:e mars men det dröjde tills den 22:a mars innan allmänheten fick ett smakprov på den nya Eurovision-versionen av hennes Sanremobidrag, då i en akustisk version.

Nu kan man alltså även lyssna på studioversionen som inte bara är en nedklippt version av “Nessun grado di separazione” utan även innehåller en refräng på engelska, se länkar till de olika versionerna nedan: (Läs mer om Italiens internval här.)

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “No Degree Of Separation”, Francesca Michielin
Länkar: officiell Eurovision-videoakustisk Eurovision-versiontextvideo: “Nessun grado di separazione”Sanremo-framträdande: “Nessun grado di separazione”engelsk text
Låtskrivare: Fabio Gargiulo, Federica Abbate, Cheope, Francesca Michielin, Norma Jean Martine

Schlagerpinglan: Som sagt, “Nessun grado di separazione” var min favorit vid Sanremofestivalen och jag hade gärna sett att hela bidraget framfördes på italienska. Kanske kan jag vänja mig vid det engelska partiet med tiden, men för tillfället så är detta en underbar 2-minuters-låt som helt går vilse den sista minuten. Men, men… jag är på god väg att komma över “you-partiet” i det franska bidraget så det blir nog bra det här också. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Italien i ESC 2016” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


33 kommentarer till “Eurovision-versionen av Italiens ESC-2016-bidrag”

 1. Micke

  Egentligen ingen vän av stora ord men ibland går det inte att undvika tyvärr. det här är FULLKOMLIGT FRUKTANSVÄRT. 25 sekunder av totalt haveri. Hörde just att haverikommissionen var inkopplad. Olyckor kan ju hända men det här är ju ingen olycka utan ett medvetet val av någon som knappast kan ha koll på verkligheten. Ursäkta mig Italien men jag skäms över ert val. Ni var de som allt mer började utmana Ungern om min numero uno men tyvärr får ni nu istället börja se er över axeln och hoppas på att ni kan hålla undan på er tredjeplats för alla som närmar sig alltmer ju närmare maj vi kommer.

 2. Isabell

  Haha… 😀 Så du uttrycker dig Micke!! Du får mig inte bara att småle… 😉
  Jag är nog inte så opartisk av mig, när det gäller att uttala mig om Italiens bidrag.
  Har varit bosatt där en längre tid och är sååå förtjust i italiensk musik.
  Detta bidrag är såå typiskt Italien!!! Antingen så älskar man det eller så “avskyr” man det!

  …& vad jag gör, är nog inte så svårt att gissa!? 😉

 3. Isabell

  Synd bara att de blandar in engelska.. 🙁

 4. Alex

  Ukraina har skjutet till plats 6 på oddsen. Alltså verkar ha rätt där.

  Älskar italiens refräng magisk

 5. Micke

  Alex, Menar du på italienska eller Engelska? 🙂

 6. Isabell

  @schlagerpinglan! Låter bra att du börjar komma över “you-partiet” i Frankrikes bidrag! 🙂
  Det är ju inte värre än “say-yay-partiet” i det spanska bidrag.
  Har förresten börjat uppskatta Spaniens bidrag mer och mer… Bara jag slipper se henne!

 7. Micke

  För min del får jag allt lättare att ta “you-partiet” även om jag aldrig kommer att gilla det. Vem vet de kanske hade en för kort låt och måste fylla den med något 🙂 Vad gäller Spanien så avstår jag kommentar den här gången

 8. Micke

  @Isabell: Se där har du bott i Italien. Jag med 🙂 Jag bor mycket i Österrike och för många år sedan kärade jag ned mig i en italienska som bodde tillfälligt i Österrike. Vi flyttade hem till henne i Italien under en tid sedan innan det sprack mellan oss. I Genua bodde vi. Fantastiskt ställe och jag älskar italiensk musik och italienskt språk. Bodde där för kort tid för att lära mig språket. Jag kan spanska och var imbecill nog att tro att jag skulle klara mig på det. Så jädra dum var jag 🙂

  Det jag inte förstår Isabell är följande. Jag kan ha viss förståelse för om exempelvis finnar, ungrare mm inbillar sig att de måste sjunga på engelska, men italienare???????? I vilken verklighet lever de?

 9. Mr A

  Nu när alla är klar. Hört nåt om inför ESC? Vilka ska vara med? Såg nåt om att finlandssvenska var på gång.

 10. Alex

  @micke

  Alltså den blev inte bättre med engelskan, men inte avsevärt sämre heller.

 11. hej

  Mr. A, när det kommer nyheter kommer de på http://www.svt.se/melodifestivalen, men inget nytt än

 12. Schlagerpinglan

  @Mr A, Eftersom det inte står något om Inför ESC på SVT:s tablå som sträcker sig fram t.o.m. den 17:e april, men de har bekräftat att det blir en ny säsong, så blir det tidigast den 18:e april, men som hej ovan påpekade så har de ännu inte meddelat något.

  Tur då att De Eurovisa börjar redan den 9:e april så man inte behöver vänta alltför länge i alla fall. 🙂

 13. Adri

  Jag tycker inte att den engelska delen är helkass, men det är absolut låtens sämsta del. Jag tyckte dock väldigt mycket om hennes engelska-“accent”. Väldigt behaglig att lyssna på.

  Enligt mig är den absolut bästa delen den sista refrängen, dvs refrängen efter den engelska. Då lyfter låten, men då är det lite för sent.

  Nej, den nya versionen gjorde ingenting för att förändra placeringen på min topp 43. Den är kvar på plats 30, vilket ett år som detta är en helt godkänd placering 🙂

 14. Isabell

  Ja du Micke, italienarna lever i sin egen värld. Är nöjda med vädret det har, maten som serveras och språket som alla (italienare & några till) förstår! Så varför krångla till det??? När såå många älskar det sjungande språket!! 🙂

 15. Josef

  Jag tycker kanske Micke överdriver lite med platt fall under 25 sekunder. Engelskan eller amerikanskan som hon har i dialekt är långt bättre än genomsnittet och ger en inblick om vad huvudrefrängen handlar om utan att störa låtens italienska tråd. Jag har ett annat problem dock. Själva den utdragna känslan som var i den långa versionen där man fick drömma sig bort för några sekunder har blivit en smula “stympat”. Grand Amore förra året klart bättre när man kortade av och låten slapp bli släpig och sirapslik som i orginalet utan mer distinkt. Sorry Italien! Sprack guldchansen där?

  Micke….Nu är det matchboll Ungern! Slår Freddie in den? 🙂

 16. Micke

  @Josef. Kollade om dina procent stämmer. Du sa att vi har 75% samma topp i år. Jag kollade Topp 26 för det är väl så många som går till final. På din topp 26 fanns 19 av mina från min topp 26 🙂 Det blir 73% så du var inte så illa ute 🙂 När jag kollar din topp 43 blir jag mest besviken på att du kan ha Spanien så högt som 20 och Makedonien så lågt som 42 🙂 För mig är de 43 och 7. Spanien har jag ingenting gott att säga om överhuvudtaget. När det gäller Makedonien var inledningsvis refrängen det stora problemet för mig men jädrar så den växt.

  Om det är matchboll Freddie. Nja skulle väl snarare säga setboll för alla har ju inte visat upp hela sitt register än. Någon kanske reser sig i nästa set. Exempelvis vet vi ingenting än om Kroatien, Grekland mm live

  Angående det du säger om Italien. Det blir väl nästan alltid stympat när det gäller låtar man tycker om. Komprimerat och utan det verkliga DET. Annat med låtar man inte gillar de tycks aldrig ta slut om de så bara är 1.30 långa 🙂 Roade mig med att kolla Spaniens bidrag. Den är just 1.30 lång om man tar bort Hurray singing lalala partiet och Yay Yay Yay partiet 🙂

 17. Kerstin

  Josef, på din topp 26 fanns mina 20 från min topp 26, vilket är ungefär 77%. Tyckte bara det var kul att kolla eftersom Micke gjort en uträkning. Gjorde en likadan uträkning med Micke och där fanns 17 bidrag från min topp 26 bland dina, vilket är 65%. Men givetvis är det mycket som kan förändras när vi väl ser dessa bidrag live.

 18. Micke

  Se där nu börjar det hända lite här. Åter igen välkommen tillbaka Kerstin. Hör ni det Daniela och Rickard 🙂

  Kollade topp 15 också för det är 15 bidrag jag tycker riktigt bra om. Jag och Josef har nio samma. Jag och Kerstin har åtta samma. Josef och Kerstin har nio samma. När det gäller ihop med Schlagerpinglan verkar det inte fungera lika bra 🙂 Hon och Kerstin har bara fyra gemensamma, Med Josef har hon fem gemensamma. Lite bättre med mig där hon har sju gemensamma. Verkar som du har konstig smak Schlagerpinglan 🙂

  Nu fick jag syn på att Adri ju också lagt in här. Adri och jag har sex gemensamma av 15. Adri och Kerstin har sju gemensamma. Adri och Josef har fyra gemensamma och slutligen Adri och Schlagerpinglan har fem gemensamma.

  Verkar som att Schlagerpinglan och Kerstin inte klickar så bra och inte heller Josef och Adri 🙂

 19. Kerstin

  Micke, tack, och tack för den statistiken, riktigt kul.

 20. Josef

  @Micke och Kerstin. Just ja, lite fel av mig! Det var faktiskt 75 % om jag slog ihop er båda och delade med två.

  Spanien: Ja vad blir Spanien i år?! Fågel eller fisk? Det mest mystiska är att jag ser att Grekland ligger i botten (långt bakom Spanien exempelvis Micke 😉 av spelsajterna när alla vi tre har Grekland klart på den övre halvan!!? Kan någon förklara?

  Nu tycker jag vi får vara lite respektfulla mot Schlagerpinglan för det kan bli så att Ryssland vinner stort på grund av att folk inte hinner se de här små, minimala bristerna i bidraget, och då röstar hejvilt på det mest intensiva Ryssland har bjudit på år och dagar!

  Vad roligt att du är tillbaka Kerstin. För nu börjar konversationerna genast bli mer spännande, just vi tre!

  Kerstin måstte fråga vad du HÖR i Tjeckiens bidrag för jag ser bidraget som en fin musikvideo utan någon som helst känsla och avsaknad av unika inslag som exempelvis Grekland?! Kan du även ge en förklaring till Kroatiens hyllningar? Jag känner att man orkar inte den sista minutens allt ljusare röst som “flöjtar” Lighthouse!?

 21. Micke

  Kommer med en motfråga i väntan på ditt svar från Kerstin om Tjeckien och Kroatien. För mig vandrar Australien på samma promenadstråk. Båda två är bra som jag ser det men de har glömt något i strävan efter det perfekta. Jag rankar Tjeckien före Australien mest för de jobbiga falsettingångarna i det sistnämnda.

  Spå till frågan som gäller Kroatien. När det gäller Ukraina har jag förklarat för dig vad som tar emot i mig. Det är sångrösten. Så nu till Kroatien med samma fråga 🙂 Vad är det i låten du inte tycker om?

 22. Josef

  @Micke. Jag har starka misstankar först och främst hur detta kommer låta live. Speciellt när det redan låter så skrikigt och tjatigt i studioversionenen vid 2.20 in i låten och framåt. Sedan där särskilt Ungern och Ryssland mäktar med att “peppa” upp den andra versen så blir detta Kroatiska bidrag lite hmm småtrist, lite samma gäller nog en av mina favoriter Israel. Freddie’s “Uniqueness” är ett tydligt exempel som varierar och gör lyssnaren engagerad, detta saknas i Kroatien,,tycker lilla jag.

  Men du jag måste ge dig rätt om en sak, Australien bara sjunker och sjunker medan Ryssland ligger stilla åtminstone. Det är stumt och texten har en viss känsla av monotont staplande av powerrytm efter powerrytm. Lika mycket som denna australiska låt sjunker i tråkighet och förutsägbarhet så stiger Georgien och Grekland som ett äventyr som ännu ej har avslöjat sitt antiklimax. 🙂

 23. Kerstin

  Eftersom Ryssland är min absoluta favorit och även Schlagerpinglans så kompenserar det upp de övriga bristerna på hennes lista. Nej, skämt å sido. Det är kul att se att hon och andra har bidrag högt upp som jag själv har lägre ner. Det visar bara på att det jag sagt tidigare stämmer, att det är ett starkt år.

  Josef, jag älskar verkligen Tjeckiens bidrag. Jag tycker sångerskan har en riktigt stark och bra sångröst. Låten är lite härligt vemodig som jag tycker mycket om. Hon bär upp den här låten riktigt bra och jag tror det här kan låta riktigt mäktigt live. Jag hoppas innerligt det. Just nu klickar låt, artist och sångröst för mig så hoppas bara det blir så bra live som jag tror det kan bli.

  Vad gäller Kroatien så är jag lite mer osäker. Hon har en väldigt speciell röst. Håller den live? Gör den det och dom får till ett bra framträdande så tror jag absolut på final. Jag gillar rösten men speciella röster brukar även dela folk. Det är svårt att förutspå Kroatiens chanser. Jag tror mycket kommer klarna när vi väl för se/höra något live.

  Vad gäller Australien så gillar jag den låten skarpt men något som irriterar mig och som jag skulle vilja radera bort är när hon tar i och sjunger I keep calling innan refrängen. Det där stör mig.

 24. Kerstin

  Men något jag känner att jag måste lyssna mer på är Polen. Ser att Schlagerpinglan har den riktigt högt och även många andra. Måste nog lyssna mer på det polska bidraget. Själv har jag bara upplevt den som ganska ointressant och trist. Men jag ska verkligen lyssna på den idag och se om det finns något där.

 25. Josef

  Tackar både Micke och Kerstin för innerliga svar: Jag ska strax ge mig ut i vårsolen och få min dos D-vitamin för dagen. Men något jag gillar med Kroatien är den första refrängen. Den är subtil och spröd och ger stora förhoppningar men där händer något direkt i andra versen och det faller för mig.

  Ukraina glömde jag nämna bland starka andraverser. Första lågt och mörkt så där riktigt farligt. Sedan har hon en touch av Areta Franklin som är en av mina favoriter sångmässigt. Om Jamala håller igen lite och inte “jamar” som hon gjorde i finalen utan sjunger som studioversionen är hon min absoluta topp 5 🙂

 26. Kerstin

  Josef, exakt så känner jag också vad gäller Jamala. Att hon i finalen gick “utanför” själva låten och tog några toner som faktiskt störde helheten oerhört. Hoppas precis som du att hon håller igen lite där.

 27. Micke

  @Josef. Den som ändå kunde ge sig ut i vårsolen. En del har det gott medan andra får ligga och våndas i influensa 🙂 Nej då ha det så himla gott i det sköna vädret. Så fort den här skiten är över ska jag ta igen allt på en gång. Om Kroatiens sångerska sätter låten live är den på min topp 3. Vem vet Josef om Jamala kan få ordning på sin röst så kanske Ukraina och jag också klickar. Gillar som sagt låten med uppbyggnad och allt men rösten????? Bräker för mycket men kanske är ren nervositet. Vi får se

  @Kerstin. Snacka om att ha samma åsikt. Vi har tydligen svårt med samma grej i Australiens bidrag. Keep caaaaling keep caaaaaling. Det drar verkligen ned helhetsomdömet. Men du, lyssna nu på Schlagerpinglan och undertecknad och ta dig tid med Polens bidrag. En riktig växare med en av årets starkaste sångare

  Alla tycks gilla Ryssland och det som förvånar mig är att jag är nära att göra det jag med. Alldeles utanför mina femton trots att det absolut inte är min grej egentligen. Men även där vill jag se live först

 28. Adri

  Jag tycker den absolut bästa delen i Australiens låt är just “I keep caaaaling…”-delen. När låten är slut är det alltid den del som satt sig bäst hos mig. Sen tycker jag resten av låten också är helt ok, men långt ifrån vinnare.

  Australien är min 25:a, och likt Belgien är det en låt med väldigt bra verser och brygga som sen utvecklas till en refräng som visar sig vara låtens absoluta svagaste sida.

  Jag litar på att Kroatien kommer få till ett kanonframträdande. De live-framträdandena jag sett av Nina visar att hon är fantastisk och ihopparad med en så fin låt som “Lighthouse” verkar vara en vinnande kombination.

 29. Micke

  Jag har försökt att lugna ned mig lite när det gäller Italiens haveri. Försöker och försöker smälta det här med att de slängt in engelska. Min regering har varit bortrest med en väninna ett tag men nu väl hemma spelade jag den nya versionen för henne för att höra hennes åsikt. Jag är en mycket lugn människa men min regering är märkligt nog än mer lugn så jag trodde det skulle vara ok så att säga. Hon älskar låten och jag sa inget om förändringen för att kolla reaktionen. Jisses så upprörd hon blev. Minns faktiskt inte att jag någonsin sett henne så upprörd och i synnerhet inte för musik. Det var en märklig upplevelse. “Jag förstår inte vad det är med Italien” upprepade hon gång på gång. Jag får nog spela något annat för henne så vi får en lugn och go kväll 🙂

 30. Micke

  Förresten Josef som jag inte sett till så mycket och Kerstin som just dykt upp igen, ni kanske inte har kollat hur Kroatiens sångerska funkar live. Det har jag. Lade ut en grej om det tidigare men då kanske ni inte var här. Lägger in en grej här så kan ni ju se vad ni tycker och känner om hennes möjligheter att sätta sitt bidrag live. För egen del tvivlar jag inte efter att ha hört henne. Strunta i vad ni tycker om låten nu och kolla bara in rösten.
  https://www.youtube.com/watch?v=umiY4TM6qQQ

 31. Micke

  En liten “hur jag känner just nu” koll. Jag har länge känt att där finns 15 riktigt bra bidrag och ytterligare fyra bra. Den senare listan har nu glädjande nu utökats från 4 till 7 för min del. Bidragen som det fyllts på med är Serbien, Israel och Frankrike så nu har jag 22 bra bidrag, alltså passerat hälften 🙂

  Vissa länder känns som de tappar lite nu. Australien som legat och ligger på 16-23 listan och den högre upp placerade Cypern på 1-15 listan. Ligger ändå självklart kvar. Fyra länder är tvärtom på “lyssnar allt mer” listan och de är Georgien, Kroatien, Grekland och Sverige

 32. Micke

  Förresten jag sa en mycket dum grej som jag måst rätta till. När jag lade ut låten med Nina sa jag:

  “Strunta i vad ni tycker om låten nu och kolla bara in rösten”

  Visst jag ville ni skulle koncentrera er på vad ni tror om rösten och om den ska kunna bära Kroatiens bidrag. Men vadå strunta i låten? Jisses så jädra vacker den är och framförs

 33. Marcus

  Älskar den nya versionen av Italiens låt! Även om jag rankade den högt innan var den lite svårflörtad och blyg, och jag orkade inte alltid anstränga mig för att njuta av den. Man har justerat balansen mellan klass och billighet helt rätt här, och landar i ett modernt, smakfullt bidrag som ändå är inbjudande och lössläppt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se