ESC2016 Det klassiska “Inför ESC”-programmet “De Eurovisa“, där det finska TV-bolaget YLE visar upp de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest för sina tittare, startar 2016-säsongen lördagen den 9:e april då det första av fem programmen sänds klockan 20:00 via YLE Fem och yle.fi.

Programledare är som vanligt Eva Frantz och Johan Lindroos medan listan över programmets gäster finns här nedan:

Gästerna i Finlands Inför-ESC-2016-program “De Eurovisa”
♥ Del 1: Hannah Norrena (programledare i radio och TV) & Janne Engblom (ESC 1990)
♥ Del 2: Lilian Brunell (ESC-bloggare) & Patric Sarin (låtskrivare)
♥ Del 3: Ami Aspelund (ESC 1983) & Paul Uotila (från Satin Circus)
♥ Del 4: Rafaela Truda (UMK16-deltagare) & Geir Rönning (ESC 2005)
♥ Del 5: Marika Krook (ESC 1998) & David Lindström (ESC-bloggare)
(Källor: esckaz.com och facebook.com/DeEurovisa)

Schlagerpinglan: Tidigare har vi även fått veta att Norge drar igång sitt införprogram “Adresse Stockholm” den 16:e april men någon information om när det svenska Inför-programmet tänker starta har jag ännu inte hittat. Nåja, så länge de visar “De Eurovisa” så är jag nöjd. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Finlands “De Eurovisa” startar den 9:e april”

 1. Micke

  Jag är född optimist men när det gäller Sveriges inför program har jag tappat hoppet helt. Grymt att De Eurovisa börjar 9 april för de kan man åtminstone lita på att de gör ett bra program. Det norska ska bli intressant. Kan ju inte vara sämre än det svenska i alla fall.

 2. hej

  Japp, det känns skönt att Finland avslöjar sändningsdatumen tidigt, av någon anledning känns det som det då känns mer seriöst, till skillnad från den svenska, om det inte vart för tweeten, hade jag trott att SVT tog det så oseriöst att de bara kasta i soptunnan och låtsades glömma bort allt. Men om nu SVT ska göra ett bra program, kanske det vore bäst om man använder riktiga schlagerentusiaster som panel, och gärna inte lättpåverkade, för det kändes som att allting hängde på vad den första som fick komma till tals sade, om det inte funkar får man väl skriva ner betyg och kritik skriftligt och avslöja allt det när det är dags för resultaten, så blir det både mer spännande under programmet, och så behöver man inte som jurymedlem bli stressad och vilja komma till tals först.

 3. alex

  Jag förstår inte heller vrf inte svt släpper datum. Kanske att dom edast gör det 3 veckor innan eller????

  Jag tycker om den svenska, visst var den bättre förr. Men den är inte dålig för de.

 4. hej

  Jag fick en idé, om nu de eurovisa är så mycket bättre än inför eurovision, kan ju SVT “låna” de eurovisa och sända på SVT istället.
  Men jag ska se de eurovisa för första gången nu. Det blir spännande att se.

 5. Micke

  Du kommer inte att ångra dig HEJ 🙂 Ett seriöst program och inte för hån och gapskratt som det svenska. Sen gillar jag som sagt att de visar nästan hela låtarna och inte 30 sekunder eller nåt som SVT gör

 6. Alex

  Inför eurovision visar kanske 1:30-2:00 min inte 30 micke

 7. Alex

  @micke kollade upp de, det e 1:30min lite väl snålt. Ni har rätt

 8. hej

  Ja precis Alex, jurymedlemmarna får då inte rätt bild av bidragen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se