KroatienDen 24:e februari avslöjade TV-bolaget HRT att de internt utsett Nina Kraljić att få representera Kroatien i Eurovision Song Contest 2016. Det dröjde dock tills den 9:e mars innan tävlingsbidraget “Lighthouse” presenterades och sedan dök inte den tillhörande videon upp förrän den 21:a mars.

Sedan en tid tillbaka finns det även ett klipp där man kan se Nina Kraljić framföra det kroatiska ESC-bidraget live i ett morgonprogram i serbisk TV den 29:e mars, se länk nedan:

Lyssna på Kroatiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Lighthouse”, Nina Kraljić
Länkar: preview-videolive-framträdandestudioversiontext
Låtskrivare: Andreas Grass, Nikola Paryla

Schlagerpinglan: Hmm… detta klipp ger mig både stort hopp och oroskänslor inför Kroatiens comeback i tävlingen. Jag tror numera att själva live-sången kommer att fungera riktigt bra då Nina övertygade mig rent ljudmässigt med detta TV-klipp. Det jag däremot inte alls var beredd på var att allt runtomkring skulle vara så “platt”, det är i alla fall så jag personligen uppfattade det.

Även om jag gillar både låten och sångrösten så saknade jag den där lilla gnistan som är så viktig hos alla som försöker underhålla en publik från scenen. Förhoppningsvis var hon så koncentrerad på att sjunga att hon glömde att det även sändes bilder därifrån. Det är ju trots allt de tre minuterna i den första semifinalen som räknas, och de kan ju fortfarande bli magiska. 🙂

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Kroatien i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Kroatien 2016: Nina Kraljić framför “Lighthouse” live”

 1. Micke

  Det enda jag brydde mig om var att lyssna på rösten för det är det enda som betyder något vid sånt här. Det runt omkring får de fixa till tävlingen. Röstmässigt har jag inte varit det minsta orolig efter att ha sett ett flertal klipp med henne. Detta blev bara ännu en bekräftelse på det jag redan kände. Ta nu rösten och bidraget Kroatien och bygg ett jädrigt bra framträdande runt om kring så är ni garanterade final och en bra placering överhuvudtaget.

 2. Alex

  @pinglan länken funkR inte. Videon är inte tillgänlig står det, på live framträdandet. Är det bara för mig som problemet syns kanske?

 3. Schlagerpinglan

  @Alex, Hmm… det var konstigt för här fungerar den.

 4. Alex

  Pinglan, bytte webbläsare från chrome då funkar den!?

  Vad bra gon sjunger live. Ändå så ser jag inte den som någon vinnare. Danmark gjorde just en sån låt i och med vinsten 2013.

 5. Isabell

  Mm…hon har en fantastisk röst, som Alex säger, men tror inte att låten räcker till för att vinna. Jag tror iaf att hon får en hög placering om framträdandet håller! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se