FrankrikeTV-bolaget France 2 avslöjade den 29:e februari att de internt utsett sångaren Amir att få representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2016. Tävlingsbidraget “J’ai cherché” presenterades däremot inte officiellt förrän den 12:e mars då Amir framförde den live i “The DiCaire Show”, se länkar nedan.

Sedan dess har Frankrike klättrat på oddslistorna och gått från en ungefärlig 7-8:e-plats till att numera gått om topptippade länder som Australien och Sverige och är på en andraplats efter Ryssland. Även i OGAE-omröstningen skördar bidraget framgångar och ligger numera på en andraplats efter 4 röstande länder.

Eventuellt kan det vara Amirs akustiska versioner av både sitt tävlingsbidrag “J’ai cherché” och andra ESC-bidrag som France Télévisions lagt ut som bidragit till att tilltron till bidraget ökat, se länkar nedan.

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “J’ai cherché”, Amir
Länkar: officiell videolive-framträdandeakustisk versionofficiell textvideotext
Låtskrivare: Nazim Khaled, Amir Haddad, Johan Errami
Extramaterial: ♥ Amirs akustiska cover av “Golden Boy” (Nadav Guedj)
♥ Amirs akustiska cover av “Euphoria” (Loreen)

Schlagerpinglan: Nu har det gått ett tag sedan jag presenterade Oddsen att vinna ESC 2016 (2016-03-26) och min personliga topp-43-lista och båda är i behov av en uppdatering. Själv har jag fortfarande Ryssland som ohotad etta men, precis som dagens oddslista, så är jag böjd att flytta upp Frankrike till plats nummer två. Visst är tävlingen rolig i sig, men när oddslistor och omröstningar går hand i hand med ens personliga smak så blir det genast ännu mer spännande. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Frankrike i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Frankrike 2016: Amir framför akustisk version av “J’ai cherché””

 1. Alex

  Han gör golden boy riktigt bra! Samt sin egen låt också såklart!

 2. Isabell

  Mm…gillar Amir & det franska bidraget jätte mycket!
  Stannar kvar som min 1:a…
  I toppen ligger även Italien, Cypern …& Ryssland.
  Rysslands bidrag kan bli riktigt bra om de inte överdriver i framträdandet! Han har en riktigt bra röst! 🙂

 3. Daniela

  @Alex och @Isabell: jag gillar också Amirs låt och framträdande för den bygger på Amirs fina röst; det är lätt att ta till sig glädjen i sången! ☺️Har redan skrivit tidigare i andra kommentarer att Italien är en av mina fem absoluta favoriter!❤️ Jag älskar bara den sången och henne, hon är ung men väldigt duktig och lyckas så bra med denna allvarliga, typiska italienska ballad eller canzone! Bravissima! ☺️

 4. Johanna

  MIn överlägsna etta i år:-I Så himla bra låt och jag hoppas verkligen att det går riktigt bra för Frankrike för är det något land som förtjänar det är det dem. De har fått oförtjänt låga placeringar många ggr de senaste åren, inte minst förra året.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se