Bosnien och HercegovinaDen 25:e november meddelade TV-bolaget BHRT att de internt utsett Dalal Midhat Talakić (sångerska), Fuad Backović-Deen (sångare) och Ana Rucner (cellist) att få representera Bosnien och Hercegovina i Eurovision Song Contest 2016.

När tävlingsbidraget presenterades den 19:e februari så stod det klart att även rapparen Jala tillhörde de internvalda artisterna. Sedan dess har bidraget släppts i både en Eurovision-version, en engelsk version och en instrumental version, se länkar till dem alla här nedan.

Lyssna på Bosnien och Hercegovinas bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Ljubav je”, Deen, Dalal, Ana Rucner & Jala
Länkar: Eurovision-versionofficiell videotextinstrumental version
engelsk version: “Love is all”engelsk text
Låtskrivare: Almir Ajanović, Jasmin Fazlić (engelsk text av Tarik Midhat)

Schlagerpinglan: I väntan på semifinalerna så tycker jag att det är roligt att ha olika versioner av de tävlande bidragen att lyssna på, men lyckligtvis så är det i det här fallet den tillputsade Eurovision-versionen som faller mig bäst i smaken. 🙂

Exakt hur mycket jag gillar den har jag däremot inte bestämt mig för då det varierar från dag till dag. De instrumentala slingorna gillar jag allra mest men även om både vers och refräng har sina ljuspunkter så känns det som att det saknas något. Det “lyfter” liksom aldrig utan blir i stället ganska enformigt efter ett tag. Rappartiet ser jag som en frisk fläkt som hindrar bidraget från att helt slumra in mot slutet… men njae… jag är ännu inte helt övertygad.

Mer om Bosnien och Hercegovinas förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision-, engelsk och instrumental version av “Ljubav Je””

  1. Alex

    Jag måste säga att de två delerna inte passar ihop, som två skilda låtar som satts ihop.

  2. hej

    Jag har hört att Kosovo blev inbjudna i Eurovision.

  3. Schlagerpinglan

    @hej, Utan tillförlitlig källa så är sådana påstående inte värda något, tyvärr. Det låter dock som ett försenat aprilskämt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se