AustralienDen 3:e mars avslöjade TV-bolaget SBS att de internt utsett Dami Im att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2016. Tävlingsbidraget “Sound Of Silence” presenterades den 10:e mars i form av den tillhörande officiella videon.

I går så gav dock Dami Im ett litet smakprov på hur bidraget kan komma att låta i Stockholm, då hon vid en konsert i Melbourne framförde bidraget live för första gången, se länk nedan. (Källa: sbs.com.au)

Lyssna på Australiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Sound Of Silence”, Dami Im
Länkar: officiell videolive-framträdandetext
Låtskrivare: DNA Songs: David Musumeci & Anthony Egizii

Schlagerpinglan: Ja, vad ska man säga om detta? 🙂 Om någon tvivlade på Dami Ims röstresurser eller Australiens engagemang i tävlingen så får väl detta ses som ett rejält svar på tal. Att det skulle bli något annat än en plats i finalen för Australien även i år känns inte så troligt utan frågan är snarare hur långt det egentligen kommer att räcka i finalen. 🙂

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Australien i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Australien 2016: Dami Im framför “Sound Of Silence” live”

 1. Alex

  Hon är så bra. Den italienska låten är något finare, dock är hon en bättre artist enligt mig. Så dom två bråkar om min tredjeplats!

 2. Josef

  Jag känner mig väldigt överraskad! Plötsligt kände jag att Ukraina knappt har någon konkurrens i semi 2 liksom Lazarev i semi 1.

  Många blir sura på mig att jag som gillar Ryssland kan gilla Ukraina eller vice versa. Jag förklarar att för mig spelar låt och melodi mindre roll, jag letar med ljus och lykta efter rena röster utan falska toner.

  Jag väger samman ungefär 10 viktiga kriterier jag eftersöker och sedan lyssnar jag till min magkänsla eller ska man kalla det intuition. Lazarev levererar live och är väl förberedd med den mest medryckande låten i hela startfältet. Ukraina står för det unika och nya. T.o.m låttiteln är ett årtal!! 1944 🙂 vilket borde vara unikt för denna tävlings historia. Jamala har utstrålning där man helt enkelt blir trollbunden av den person hon gestaltar på ett nästan teatraliskt” sätt.

 3. Daniela

  @Alex: Mm, där har du rätt i, den italienska låten är mycket bättre, det är klass i den låten! Jag älskar låten och jag älskar Francesca lika mycket som jag älskar vår unga artist, Frans! Dami Im är äldre och mycket mer rutinerad än Francesca! Sen är det så att redan från början när Australien annonserade deras artist, som jag hade följt noga i den Australienska X Factor, då förstod jag att de satsade med ett av de starkaste kort de hade! Dami Im sägs vara Kyle Mynogues älskling apprentice som hon har givit sig manken på att förvandla till den värsta divan! Plus att Dami Im kommer från en välbärgad medelklass sydkoreansk familj vilket kan lätt genomskådas på grund av hennes hela förhållningssätt, sätt att prata, klädsel mm. Så vilken av dessa artister ska vinna din andra plats till slut? Jag tror att om inte Ryssland mot alla odds – däribland mitt egna starka ogillande -tar hem den eftertraktade vinnarplatsen, så är det Dami Im som gör det! Fast jag vill att Frans alternativ Francesca ska ta hem vinnarpokalen! Roligt att du tycker om Italien! Just för att de ör unga och oförstörda, jag hysser ett starkt hopp för förnyelse, i de unga artisterna! Ha en fortsatt bra dag! ☺️☀️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se