ESC2016 Schlagerpinglan: Schemat för hur repetitionerna inför Eurovision Song Contest 2016:s tre live-shower ser ut hittar ni numera i min uppdaterade ESC-2016-kalender, se knapp ovan och länk ute till höger.

Där ser ni att repetitionerna inleds med att varje land får två enskilda repetitionstillfällen som precis som vanligt är på 30 resp. 20 minuter. Därefter repeteras hela showerna i ett svep tre gånger innan de sänds live. Det första repet är vanligtvis stängt för åhörare, det andra är den speciella show där juryn lämnar sina röster medan det tredje repet främst vänder sig till familjer. Som vanligt så kommer det att finnas möjligheter för pressen att möta artisterna efter varje enskilt rep.

Årets repetitioner startar måndagen den 2:a maj klockan 10:00 med Finlands individuella rep. (Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Sverige och Frans gör sina enskilda repetitionspass tisdagen den 3:e maj kl. 17:20-17:50 och söndagen den 8:e maj kl. 12:30-12:50. Repetitionerna inför finalen (dit Sverige är direktkvalificerad) görs två gånger den 13:e maj samt en gång den 14:e maj, strax innan det är dags för den spännande live-sändningen klockan 21:00. Det svenska bidraget kommer även att presenteras i den första semifinalen den 10:e maj.

Om mindre än två veckor startar alltså repetitionerna inför ESC 2016 och sedan dröjer det inte lång tid innan de riktiga showerna avgörs. Men, men… en sak i taget, innan dess ska vi hinna gå igenom (de flesta av) de tävlande bidragen, se samlins-sidan med presentationerna så här långt. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Repetitionsschemat för Eurovision Song Contest 2016”

  1. Alex

    Mindre än två veckor. Pirrar i hela mig!!! Så kul!!!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se