ESC2016 Här nedan ser ni hur OGAE Ukraina, OGAE Estland, OGAE Norge och OGAE Belgien fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2016 i fanklubbs-omröstningen OGAE International ESC Poll 2016:

Ukraina OGAE Ukrainas röster: Estland OGAE Estlands röster:
12 poäng – Frankrike – “J’ai cherché
10 poäng – Bulgarien – “If Love Was A Crime
8 poäng – Australien – “Sound Of Silence
7 poäng – Lettland – “Heartbeat
6 poäng – Kroatien – “Lighthouse
5 poäng – Spanien – “Say Yay!
4 poäng – Azerbajdzjan – “Miracle
3 poäng – Ungern – “Pioneer
2 poäng – Estland – “Play
1 poäng – Ryssland – “You Are The Only One
12 poäng – Frankrike – “J’ai cherché
10 poäng – Sverige – “If I Were Sorry
8 poäng – Australien – “Sound Of Silence
7 poäng – Ryssland – “You Are The Only One
6 poäng – Italien – “No Degree of Separation
5 poäng – Cypern – “Alter Ego
4 poäng – Litauen – “I’ve Been Waiting…
3 poäng – Lettland – “Heartbeat
2 poäng – Belgien – “What’s The Pressure
1 poäng – Bulgarien – “If Love Was A Crime

Norge OGAE Norges röster: Belgien OGAE Belgiens röster:
12 poäng – Frankrike – “J’ai cherché
10 poäng – Ryssland – “You Are The Only One
8 poäng – Italien – “No Degree of Separation
7 poäng – Bulgarien – “If Love Was A Crime
6 poäng – Australien – “Sound Of Silence
5 poäng – Polen – “Color of Your Life
4 poäng – Österrike – “Loin d’ici
3 poäng – Lettland – “Heartbeat
2 poäng – Spanien – “Say Yay!
1 poäng – Cypern – “Alter Ego
12 poäng – Frankrike – “J’ai cherché
10 poäng – Ryssland – “You Are The Only One
8 poäng – Australien – “Sound Of Silence
7 poäng – Österrike – “Loin d’ici
6 poäng – Spanien – “Say Yay!
5 poäng – Bulgarien – “If Love Was A Crime
4 poäng – Sverige – “If I Were Sorry
3 poäng – Island – “Hear them calling
2 poäng – Lettland – “Heartbeat
1 poäng – Italien – “No Degree of Separation

OGAE ESC Poll 2016: Topp-tio efter 32 röstande klubbar:
Frankrike 1. Frankrike: – “J’ai cherché“, Amir 315 poäng
Ryssland 2. Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev 286 poäng
Australien 3. Australien: – “Sound Of Silence“, Dami Im 208 poäng
Bulgarien 4. Bulgarien: – “If Love Was A Crime“, Poli Genova 122 poäng
Italien 5. Italien: – “No Degree of Separation“, Francesca Michielin 115 poäng
Spanien 6. Spanien: – “Say Yay!“, Barei 107 poäng
Ukraina 7. Ukraina: – “1944“, Jamala 86 poäng
Lettland 8. Lettland: – “Heartbeat“, Justs 81 poäng
Ungern 9. Ungern: – “Pioneer“, Freddie 74 poäng
Sverige 10. Sverige: – “If I Were Sorry“, Frans 62 poäng
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: I den absoluta toppen så drar Frankrike återigen ifrån med fyra 12-poängare på raken men även på andra håll hände det saker: Sverige tog sig tillbaka upp på topp-tio (Kroatien åkte ur) medan Belgien fick sina första poäng (från Estland). Det betyder att det nu finns 14 länder som är kvar på 0 poäng när vi väntar på resultaten från de 11 återstående OGAE-klubbarna.

Den fullständiga resultatlistan (så här långt) hittar ni här: “Resultatet av OGAE International ESC Poll 2016“).

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “OGAE ESC Poll 2016: Ukrainas, Estlands, Norges och Belgiens poäng”

 1. Kerstin

  Josef, jag hoppas att du mår bra och allt är bra med dig och att du bara blivit lite småtrött på ESC och det är därför vi inte sett till dig. Eller så kanske du har fullt upp med annat i livet. Men jag saknar dig här och att snacka med dig och läsa dina kommentarer. Hoppas du dyker upp snart igen.

 2. Micke

  Han är snart tillbaka Kerstin. Nog bara lite småless som jag bara. Jag är kvar och tjatar om annat istället men han kanske väntar ut suget igen. Garanterat snart tillbaka igen 🙂

 3. Kerstin

  Du har säkert rätt Micke, han dyker nog upp. Men förresten vart tog din topp 25 lista vägen? Du har ju bjudit på ett bidrag varje dag. Ett initiativ som jag tyckte var riktigt kul.

 4. Micke

  Folk kommer och går här Kerstin. Alltid kul när några som du och andra stannar kvar. Jag undrar exempelvis vart finska Daniela och Rickard tagit vägen. De kunde ju också lägga ut texten lite mer så som jag gillar och du också om jag känner rätt.

  Har jag lagt ut topp 25? 🙂 Börjar jag bli gammal eller? Hur långt hade jag kommit där då? Min topp 25 har väl förmodligen ändrats sen dess skulle jag tro.

 5. Kerstin

  Jag blev så inspirerad av Micke så jag gjorde också en topp 25 av alla låtar som deltagit i ESC. Lite gammalt men mest låtar som deltagit under de år som jag själv tittat på ESC. Själva upplevelsen man kände när man hörde en låt första gången i ESC påverkar väldigt mycket när man gör en sån här lista. Men jag tänkte precis som Micke att jag slänger ut en låt från min lista lite då och då.

  Rändajad med Urban Symphony som tävlade för Estland 2009 har Micke redan tagit upp och den finns på min plats nummer 7 av 25. Så idag bjuder jag på min plats 18 som jag vet med säkerhet inte finns på Mickes topp 25 lista i alla fall. En artist som är lika älskad som hatad men som gett Sverige fina placeringar i ESC. Men 1991 tog hon Sveriges tredje vinst i ESC.

  https://www.youtube.com/watch?v=7wnS4nu-bOc

 6. Kerstin

  Micke, du höll på med 2009. Rändajad, Is it true och Patricia Kaas har du betat av.

 7. Kerstin

  Micke, eller så är det jag som snurrat till det.

 8. Micke

  Jaså den! Jag trodde du menade nån större grej 🙂 Ok va skönt då är jag fortfarande ung och vacker då. Åtminstone är jag och 🙂 Det var ju för att jag tyckte det var fantastiskt att hela fem låtar på min topp 25 var med samma år 2009.

  1991 hade jag en helt annan favvis Kerstin. Det väldigt originella franska bidraget. Kan ju säga som så att jag blev inte så jätteglad när de kom på samma poäng och sedan mest åttor fick avgöra. Tror det var åttor i alla fall. Jag var ju inte så impad av tjejen som sjunger ditt bidrag då och det blev ju inte bättre efter att hon “stulit” segern från min favvis. Jag och polarna var inte snälla efter det då vi gick och sjöng “Stormad av en fåntratt” istället. Man var ju inte så gammal då 🙂

  Ok då hade jag två bidrag från 2009 kvar då av de som var topp 25 overall. Båda dessa ligger på pallplats men hur de tre där ligger ändras från dag till dag. Jag kan säga att det tredje som slåss om “Sefern” är från 2004 där det kom tvåa. För mig ännu en stöld. Lane moje från Serbien. Men till de två från 2009 då. Ett bidrag med en sångare som tror han är en reinkarnation av Bono från U2. Han rör sig och gör det mesta för att likna Bono men varför inte. Bono och U2 är aldrig fel. Det gemensamma för mina två är att Tomas Lundin fullkomligt älskar dem precis som jag. Absolut inga typiska esc-bidrag men vem vill ha det. Älskar blandningen av det lite udda och U2-stuk. Så här kommer då bidraget som slåss med Lane moje och ett till på min topp 3: Min magkänsla säger mig efter att ha känt dig några år här Kerstin att det inte riktigt är din grej men jag kan ha totalt fel 🙂 Tyvärr sabbade de bidraget genom att uppträda helt klädd i vitt i finalen. Som alltid plus när de sjunger på eget språk:

  https://www.youtube.com/watch?v=liGJ3zo8uW4

 9. Micke

  Kerstin en annan fråga om du känner för det. Har du koll på bidrag från tiden då du var en liten flicka som sprang runt här och bidrag från innan du fanns här överhuvudtaget?

  Min favvis i ESC från Before Micke är Monaco 1971 som vann rubbet. Min favvis från MF Before Micke är från 1975 och skulle ha vunnit hela rubbet. Pratar om Michelangelo med Björn Skifs

 10. Kerstin

  Det var flest tior som till slut skiljde Sverige och Frankrike åt 1991. En rafflande omröstning men jag personligen tycker det känns bättre när ett land vinner med lite marginal till tvåan.
  Vad gäller bidraget från 2009 som du tog upp så har du en väldigt bra magkänsla vad gäller mig och vad jag tycker om det. Det är absolut inget bidrag jag tycker är dåligt, långt ifrån men det är inget bidrag som gjort något större intryck på mig. Får jag fråga varför dom hade vita kläder på sig i finalen? Något politiskt förmodligen, denna ständiga politik som alltid ska förstöra stämningen. Eller kanske har jag helt fel.

 11. Kerstin

  Micke, jag har kollat igenom samtliga ESC och MF som gjordes innan jag föddes. Eftersom du frågar så kan jag då ta upp plats 15 på min lista för där finns den låt från MF som är min favorit från tiden innan jag själv var född. Älskar texten. Låten är från 1968 och vann MF och fick representera Sverige i ESC. Han slutade på en femteplats.

  https://www.youtube.com/watch?v=RrAFwIoY_z0

  Favoriter från ESC innan jag föddes är förutom Sveriges bidrag 1968 är ABBA med Waterloo från 1974 som finns på min plats 21. Men på plats 22 finns denna låt. Representerade Spanien 1973 och kom på en andra plats.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ls2iswnaWC4

 12. Kerstin

  Michelangelo är en klassiker. Den borde absolut ha vunnit 1975.

 13. Micke

  Någon får rätta mig om jag har fel men detta är vad jag hört om varför de uppträdde i vitt. Tydligen började någon/några yra om att det var kommunistiskt eftersom tjejerna i videon går med röda flaggor. Killarna i bandet lär ha blivit chockade över detta och tog totalt avstånd från allt sånt. Låter handlar för tusan om rent vatten sa de. På grund av kommunistsnacket som de inte ville ha med att göra togs beslutet att de skulle bli än mer “rent vatten” och därför skulle de uppträda i vitt. Tyvärr tycker jag för det blev väl sterilt uppträdandet. Men jag älskar bidraget.

  Vad gäller din favvis i MF från innan du fanns till så är det där en klassiker. Alla känner väl nästan till den oavsett om man är född 1920 eller 2000 🙂 Det är förståeligt för den är bra. Sen när det gäller din favvis i ESC från tiden innan du föddes så är vi än mer överens. Absolut på min topp 5 minst när det gäller låtar innan vi fanns 🙂

 14. Micke

  Många menar på att 1975 är ett av de starkaste någonsin i MF. Flera låtar låg senare högt i Europa efter tävlingen. Men Sverige vågade inte vinna igen efter Waterloo så de gav Lasse Berghagen vinsten med Jennie Jennie då han varit så nära flera gånger tidigare. Troligen Lasses tråkigaste låt någonsin enligt mig. Detta är åtminstone vad jag fått höra om 1975.

 15. Adri

  Nu har jag, för första gången, sett två av årets live: Tjeckien och Grekland.

  Tjeckien’s Gabriela var fantastisk och jag gillar ju fortfarande låten så jag är hoppfull om att Tjeckien kan få sin första finalplats. Hoppas, hoppas, hoppas i alla fall för Gabriela förtjänar den verkligen.

  Grekland’s liveframträdande är jag mer skeptisk till. Vill först påpeka om att ljudkvalitén på videon inte var den bästa så videon kanske inte gjorde Argo rättvisa. Framför allt verkade inte Argo vara några scen-människor då ingen av medlemmarna verkar ha stått på en scen innan och de gjorde flera “awkward” rörelser och moves. Sen tycker jag det blev väldigt högljutt och skrikigt, vilket passar vissa låtar men det passar inte “Utopian land”. Vill dock som sagt inte säga för mycket om deras röster då ljudkvalitén kan ha förstört dom för mig. Men jag hoppas att de skaffar sig en talangfull koreograf eller har något på scenen som tar fokus från gruppen för det var plågsamt att se dem (och då var det inte en vidare stor scen på klippet)

  Grekland är ju som sagt Grekland och redan där bör dem kunna ta sig till final, men jag står faktiskt kvar vid min första åsikt och det är att Grekland faktiskt missar finalen i år :/ synd för årets låt är betydligt intressantare än den de skickade 2015.

 16. Kerstin

  Adri, vart har du sett dessa live framträdanden? Tjeckien är en stoooor favorit hos mig och jag skulle gärna vilje se hennes live framträdande. Är nyfiken på Grekland också.

 17. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag vet inte vilka live-klipp som Adri menar men man kan höra små bitar tjeckisk livesång och ett grekiskt klipp av mindre bra kvalitet här:

  https://www.youtube.com/watch?v=vO2ey2DhfyE

  https://www.youtube.com/watch?v=qIKE-uVm-t0

 18. Kerstin

  Schlagerpinglan, tusen tack!

 19. Alex

  @kerstin, pinglan tack för länken! Och vilken röst tjeckien har!!! Helt underbart!!!!!!!

 20. Kerstin

  Ja Alex det är inge fel på röstresurserna hos den tjejen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se