Lettland TV-bolaget LTV utsåg Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Supernova” där 20 bidrag tävlade om en plats i finalen den 28:e februari. Av de fyra finalisterna så utsåg 100% tittarröster Justs och hans “Heartbeat” till vinnare. Låten har nu fått en officiell video:

Lyssna på Lettlands bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Heartbeat“, Justs
Länkar: officiell videoofficiell text-videoofficiell unplugged videolive i Rigalive i Amsterdamlive i Londonfinal-framträdandepiano-versionSupernova-semifinaltext
Låtskrivare: Aminata Savadogo

Schlagerpinglan: Presentationen av Lettlands bidrag kommer om en liten stund, så jag väntar med mina åsikter om låten i stort tills dess. Videon ville jag i alla fall ha ut i ett eget inlägg eftersom jag på något sätt tycker att den förtjänar det. Detta är en av de videor som faktiskt fungerar som jag inbillar mig att det är tänkt att en video ska fungera: d.v.s. den fångar känslan i låten och verkligen höjer bidraget. Bra gjort, Justs & Co. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Lettland i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se