ESC 2016 Schlagerpinglan: Om ungefär en timme är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 men innan dess vill jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig kväll. 😀

Precis som i tisdags så inleds SVT:s Eurovision-kväll med programmet “Studio Eurovision” som sänds direkt från Globen med start kl. 20:00 och denna gång lär bl.a. Irlands Nicky Byrne finnas med bland gästerna. Läs mer om programmet här.

Jag återkommer direkt efter showen med resultatet. 😉

Trevlig kväll på er alla! 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Eurovision 2016: Snart dags för den andra semifinalen”

 1. hej

  Jag skickade en hälsning till Rumänien via SVTs direktchatt, här är en länk till min hälsning
  http://www.svt.se/melodifestivalen/live/direktrapport-fran-den-andra-semifinalen-i-eurovision-song-contest-2016?pid=268739154

 2. K2

  Nu glömmer vi politiken men jag saknar dom åren när Turkiet var med. Dom var alltid roliga att se och höra.

 3. Micke

  @K2, Turkiet har alltid varit en av de största anledningarna till mitt intresse 🙂

 4. Micke

  Kaliopi Europas sista hopp om en flerspråkig kontinent

 5. Alex

  vad australien sumpade det

 6. Micke

  Instämmer med Alex. Måste ha varit årets tråkigaste scenshow. Rösten det enda positiva

 7. Micke

  Gå för seger Jamala. Stundtals låter du bedrövlig men låten är bra och du behövs för att vi ska få ett starkt brett ESC igen.

 8. Lukas

  @Micke och @K2, håller med att Turkiet saknas, det är ett land som sticker ut hur man än vrider och vänder. Och ena sidan kan de komma med riktigt bra låtar nåt år, men paradoxalt kan de vara riktigt dåliga ett annat år.

  Därför skulle jag vilja välja ut bästa och sämsta turkiska låt i Eurovisions historia.

  Bästa låt: “Deli” av Mor ve Ötesi (2008). De körde med rock många gånger där under de sista åren, men just denna vann mitt hjärta tack vare att den var så okontrollerat vild och ösig. Precis som jag vill ha det.

  Sämsta låt: “Düm Tek Tek” av Hadise (2009). Lokala inslag till trots, men maken på nån sliskigare och perverterad låt får man leta efter… eller nej, egentligen inte, de är ganska lätta att hitta. Men det gör inte den låten bättre.

 9. K2

  Nu är det pausprogram så då får man passa på. Schweiz har 4 egna språk i landet och då väljer man givetvis att sjunga på engelska………..

 10. Micke

  @Lukas, Dinle 1997 är och förblir min favvis från Turkiet 🙂

  Tänk att det skulle bli det sista landet av de 36 som skulle förstöra allt. Även om nu det är dålig standard på ärets bidrag så är det sannerligen inte dålig standard på Petra, Måns och Lotta men det som förstörde kvällen var alltså Belgien. Tänk de kunde ha slagit spiken på två kvällar helt befriad från robotdansande nobodys men de kunde inte knyta ihop säcken. Synd men 35 av 36 är ju inte dåligt. I Mf är det väl snarare 3-4 stycken av 32 som klarar att hålla på sig 🙂

 11. Lukas

  Spontant tycker jag det är beklämmande att Ovidiu inte ens får framträda med sin låt som mellanakt…

 12. Alex

  Grattis norden

 13. Micke

  Ja då är det klart för brittiska mästerskapet på lördag. Vem eller vilka ska få den åtråvärda titeln som British champion? Men kul med Georgien, Israel, Polen och den ukrainska låten

 14. Adri

  Ja, då var denna show slut… och jag är väl överlag ganska nöjd. 60% nöjd, 40% missnöjd skulle jag säga.

  Hade gärna bytt ut Polen mot Schweiz. Men man kan inte få allt här i världen.

  7/10 drömfinalister gick vidare i alla fall. 8/10 tippade jag rätt.

  Trodde att Irland och Makedonien skulle knipa finalplatser, som istället gick till Georgien och Litauen. Men skrällar är ju alltid kul.

  Aja, synd med Schweiz’ missade finalplats… men om man ska vara positiv så kanske det kan få dem att se över sin nationella uttagning som i sin nuvarande form är en röra med oftast väldigt låg kvalité.

  Kvällens positivaste överraskning tycker jag faktiskt var Litauen. Vet att många verkligen ogillar låten och det finns anledningar till det och inget jag säger kan ändra på det, men oj vilken performer Donny är. Han höjdes verkligen i mina ögon och det i sig höjde låten för mig (som jag dessutom redan gillade)

 15. Adri

  Sen hoppades jag verkligen på att Kaliopi skulle övertyga mig om att “Dona” var en bra låt för eftersom jag verkligen gillar henne och då ville jag tycka om låten… men scenframträdandet gjorde tyvärr så att jag för tillfället tycker ännu sämre om låten.

  Någonting lät inte rätt tycker jag. Kaliopi sjöng lika bra as usual och versen höll klass men jag tyckte refrängen (som redan innan gav mig huvudvärk) blev väldigt skrikig. Såg faktiskt semifinalen med en kille som vanligtvis ÄLSKAR Kaliopi och sound som vågar sticka ut i ESC… men till och med han beskrev framträdandet/låten som “olidlig” (något jag för övrigt tycker var överdrivet… men det är ju såklart bara en smaksak)

 16. Daniela

  Bästa er som har skrivit om Ovidiu och @hej jag gråter! 🙂 om det var du som postade den hälsning jag just läst via länken så ska du veta att jag tycker att du är en hederlig människa! ❤️
  Hela min kväl förstördes när denna “Queen”Lotta Brome öppnade programmet genom att peka ut Rumänien och dess skuld till EBU! 🙂 🙂 🙂 Saknar ord för denna hyckleri!
  Kommer inte att skriva något just nu för jag är bedrövat över detta! Måste bearbeta ilskan över att en sådan aparar som EBU kan agera på ett sådan oetiskt sätt!
  Vill Tacka er som tänkt på Ovidiu ❤️ Jag kommer att skriva ett meddelade på hans FB att det finns hederliga människor i Sverige, landet jag har bott och arbetat de senaste 30 åren av mitt liv, människor som är helt underbara och tänkt på honom! Jag tänker också på mina landsmän som känner sig lika bedrövade som jag 🙂

 17. Daniela

  Oh, det skulle bli ledsna gubbar men som sagt i stunden jag skrev hade jag tårar i ögonen så jag såg inte fören jag postat! 🙁 🙁 🙁

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se