ESC 2016 Schlagerpinglan: På torsdagskvällen den 12:e maj avgjordes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2016. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 14:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så kommer sammanställningen här nedan snart att uppdateras med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden. Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.

Uppdaterat: Vid den efterföljande presskonferensen drogs det lott om i vilken del av finalen som de nykläckta finalisterna ska starta, se resultatet nedan:

De tio länder som gick till finalen av ESC 2016 från semifinal 2 (+var de startar i finalen):
Lettland Lettland Heartbeat“, Justs (andra halvan av finalen)
Georgien Georgien Midnight Gold“, Nika Kocharov & Young
Georgian Lolitaz
(andra halvan av finalen)
Bulgarien Bulgarien If Love Was A Crime“, Poli Genova (första halvan av finalen)
Australien Australien Sound Of Silence“, Dami Im (första halvan av finalen)
Ukraina Ukraina 1944“, Jamala (andra halvan av finalen)
Serbien Serbien Goodbye” (Shelter)“, ZAA Sanja Vučić (andra halvan av finalen)
Polen Polen Color of Your Life“, Michał Szpak (första halvan av finalen)
Israel Israel Made Of Stars“, Hovi Star (första halvan av finalen)
Litauen Litauen I’ve Been Waiting for This Night“, Donny Montell (andra halvan av finalen)
Belgien Belgien What’s The Pressure“, Laura Tesoro (första halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den andra semifinalen av Eurovision 2016:
Schweiz Schweiz The Last Of Our Kind“, Rykka
Vitryssland Vitryssland Help You Fly“, Ivan
Irland Irland Sunlight“, Nicky Byrne
Makedonien Makedonien Dona“, Kaliopi
Slovenien Slovenien Blue and Red“, ManuElla
Danmark Danmark Soldiers of Love“, Lighthouse X
Norge Norge Icebreaker“, Agnete
Albanien Albanien Fairytale“, Eneda Tarifa

Övriga video-klipp med anknytning till den andra semifinalen:
♥ “What is Eurovision?” (Öppningsnummer i Semifinal 1)
♥ “Eurovision Taxi
♥ “The Nerd Nation part II
♥ “Ghost“, Jamie-Lee (Tysklands redan finalklara ESC-2016-bidrag)
♥ “No Degree Of Separation“, Francesca Michielin (Italiens redan finalklara ESC-2016-bidrag)
♥ “You’re Not Alone“, Joe & Jake (Storbritanniens redan finalklara ESC-2016-bidrag)
♥ “Man vs Machine” (Mellanakt i Semifinal 2)
♥ “Numbers
♥ “Semi-Final 2 – Qualifiers Press Conference” (presskonferens efter semifinalen)
♥ “Emotions from the qualifiers after Semi-Final 2
♥ “Artists of the second Semi-Final react right after performing

Schlagerpinglan: Jag återkommer i morgon med en lite mer utförlig rapport om mina intryck av de tävlande bidragen men redan nu kan jag säga att jag är väldigt nöjd med att Polen och Georgien tog sig vidare till finalen… men mer om det i morgon. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2016: Semifinal 2”

 1. hej

  Med undantag för att Makedonien inte gick vidare så är jag ganska nöjd över resultatet, men ändå inte speedad utan lugn och sansad. Särskilt Georgien blev jag glad över. De har växt för mig snabbt under veckan, och detta visar att Eurovision tolererar musikalisk mångfald!

 2. Nathalie

  Kul att du är glad Schlagerpinglan. Ändå måste jag få lov att utropa.
  HUR FAN TOG SIG GEORGIEN VIDARE?
  För att inte tala om Lettland och hans infernaliska skrikande!!

  Riktigt ledsen för Makedonien, men det var väl väntat antar jag. Även smått besviken över Norges miss. Tyckte den växte rejält.
  Glad över att Serbien och Ukraina- men speciellt Polen tog sig vidare. Tror nästan att Polen gått upp på första platsen på min lista.

 3. Mr A

  8 av 10 rätt. Missa Georgien och Serbien. Hade Norge och Fyrom istället.

 4. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Det var något väldigt speciellt med Georgiens bidrag och på något sätt så lyckades de att förstärka den känslan genom framträdandet. Det är förmodligen en sådan sak som man antingen älskar eller är mindre förtjust i. 😀

  @hej, Håller med dig och Nathalie om att det var sorgligt att Makedonien inte gick vidare. Kommer verkligen att sakna Kaliopi i finalen. :/

  @Mr A, Det var nog många som missade Georgien, inklusive mig själv. Lyckligtvis hade jag fel. 😀

 5. Adri

  Jag personligen tyckte att Justs var en av kvällens bästa performers. Han hade sååå mycket passion och känsla i sin röst och låten har jag alltid tyckt om så för mig var det verkligen en fullträff. Saknade dock den röda ljussättningen från den nationella finalen som jag personligen passade låten bättre.

  Georgien var ingen låt jag tänkt så mycket på innan och inte heller trodde att någon annan skulle lägga så mycket vikt vid, men den funkade uppenbarligen. Tror dock den kommer vara ganska chanslös i en sådan här stark final, men större skrällar har ju hänt (Spanien 2015)

 6. i-pol

  Äntligen någon som gillar Georgien… känner att jag fått stå ganska ensam, men så… final, det finns tydligen fler som gillar den. Och här hittar jag en som skriver om det också… Kämpa på!! På lördag är det vinst som gäller *ler*

  Jag tycker det är en av få låtar som kunde gjorts utanför Eurovision…. en riktigt bra rock-låt…
  det jag inte förstår är hur G-son kom in i den här låten… jag är fortfarande rädd att jag någon dag ska upptäcka en schlager-trall i låten, som jag missat innan *ler*…

  och, sedan måste också sägas att Herr Björkman har en liten liten del i det hela, då han satt i juryn som valde ut Georgiens låt… även om jag tror han förespråkade en annan låt (en hemsk låt)…

 7. Mr A

  1957 var enbart Danmark med. 1956 och 1970 inget nordisk land med. 1976 och ett par ggr på 50 talet var bara två nordiska länder med. Sverige har aldrig varit helt själv i finalen förr dock.

 8. Marcus

  Georgien? Seriöst? Det är ju inte ens en låt… Det är tre minuter elgitarrer, skrik och ljudeffekter.

  Och vad hände med Makedonien? Europa måste ha fått ett kollektivt hjärnsläpp. Tack gode Buddha så kom Danmark inte vidare iaf.

  Nae, den här kvällen dämpade ändå min entusiasm inför lördagen…

  Alltså, Georgien? Verkligen?

 9. hej

  Startordningen i finalen:
  1. Belgien
  2. Tjeckien
  3. Nederländerna
  4. Azerbajdzjan
  5. Ungern
  6. Italien
  7. Israel
  8. Bulgarien
  9. Sverige
  10. Tyskland
  11. Frankrike
  12. Polen
  13. Australien
  14. Cypern
  15. Serbien
  16. Litauen
  17. Kroatien
  18. Ryssland
  19. Spanien
  20. Lettland
  21. Ukraina
  22. Malta
  23. Georgien
  24. Österrike
  25. Storbrittanien
  26. Armenien

 10. Schlagerpinglan

  @i-pol, Av vad jag kommer ihåg så var “Midnight Gold“ inte ens Björkmans andrahandsval, och inte mitt heller för den delen. Men, men… i det här fallet är jag bara glad över att de “valde fel” för det blev ju helt rätt till slut. 😀

  @Marcus, Din beskrivning av Georgiens låt är ungefär hur jag upplevde den vid den nationella uttagningen. 😀

 11. Micke

  @i-pol, Inte fan är du ensam i ditt omdöme om Georgiens bidrag inte 🙂 Märker dessutom att allt fler svänger i omdöme nu

  @Marcus det jag främst lagt märke till angående våra åsikter är att vi i tre länders fall är så långt ifrån varandra vi kan komma. Länderna är Spanien, Ukraina och Georgien. Om vi börjar med Spanien har ingenting hänt vad jag vet. Min åsikt står fast och jag har inget annat hört från dig. För att använda dina ord “detta är ingen låt” kan jag göra det om Spanien. Det är ingen låt det är en planlös truppförflyttning för disorienterade med hjälp av ett upprepande staccatouppmanande say yay yay, say yay yay. Belöningssystemet som används för att nå målet är att ge uppmuntrande Hurray singing la la la la la, Hurray singing la la la la la.

  När det gäller Georgien har jag aldrig varit där du är nu eller där Schlagerpinglan var inledningsvis. Men jag tyckte inte heller om bidraget i början, dels för att jag helt inte gillade det men troligen främst för att jag tyckte jättemycket om två av de andra bidragen med gruppen som slogs om ESC-platsen (“Pain in my heart” och “Weagree”) Tog lång tid innan jag kom över besvikelsen men sedan har jag smält det där och tyckt allt bättre om låten. Är jätteglad att den är i final så att inte allt följer samma mall i finalen. En av mina åtta favvisar varav sju är i final.

  Slutligen då Ukraina där jag svängt lite närmare din åsikt. Jag var ju med om en grej som fick allt att svänga för mig angående själva låten. Idag är jag jätteglad att den gick till final. Dels för att jag gillar låten numera och dels för att den står ut och sådant finns knappt ens längre i ESC från och med i år tydligen. Så vi är överens angående detta Marcus. Jag har hissat vit flagg. Däremot är min åsikt om “sångerskan” Jamala densamma som alltid.

 12. Marcus

  Alltså, jag försöker vara saklig nu… Jag lyssnade på låten två gånger nu och försökte förstå – men nej. Hittar ingen melodi, ingen struktur, ingen rytm, ingenting. För mig är det verkligen bara tre minuter kakafoni. Uppenbarligen är det något jag inte begriper mig på med den sortens musik :/

  @Micke, du behöver inte vara orolig för mig och Spanien. Say Yay påminner mig fortfarande om en övertaggad, svettig PT med oförtjänt bra självförtroende. Vad gäller Ukraina visste jag väl att du skulle se ljuset så småningom 😉

 13. Micke

  @Marcus gör mig en tjänst om du har tid och lust. Lyssna på gruppens två låtar jag tyckte så mycket om “Pain in my heart” och “Weagree” Försöker förstå om det helt enkelt är så att du inte gillar den sortens musik som du säger eller om du bara har svårt för deras slutliga bidrag. De andra två ingår troligen i min topp 10 av allt som varit med i år.

 14. Johanna

  Har aldrig varit så glad när ett land tog sig till final som när de ropade upp Georgien!!! Jag har gillat den hela tiden men aldrig riktigt trott på den men nu blir finalen superrolig!!!

 15. i-pol

  @Marcus På något sätt så får jag lite deja vu-känsla när jag läser dina inlägg. Minns på 70- och 80-talen precis samma omdömen från den äldre genarationen… “det är för mycket dunka-dunka, man kan ju inte höra melodin. Var har alla fina melodier tagit vägen”

  För mig är det glasklart… en fruktansvärt bra låt som levererar stämning. Och ljusshowen var perfekt, gjorde låten mycket mer suggestiv.
  De flesta eurovisionbidrag försöker härma den hemliga schlagerformen, och sedan lägga till någon detalj som ska få det att sticka ut. Ibland lyckas det (Rysslands tv-spelsskärm), ibland misslyckas det (Danmarks lysande mikrofonstativ). Men summan blir (hur mycket jag än gillar esc) en sörja med likadan musik.
  Georgien sticker inte bara ut, det gör något helt annat. De spelar en rocklåt. De lägger inte bara till gitarrer, skrik och burar till en schlagerdänga (förlåt Cypern). De spelar en låt som är god kvalitet även i en kräsen rockpubliks öra (hittar inte ordet för rätt kategori här… grunge kanske? inte är det indie…, skriver rock)

  Det jag gillar är att de levererar inte en låt, utan en stämning…

  Och jag känner att jag var nog sämre insatt i Georgiens uttagning, än ni som är här. Har för mig att när jag lyssnade på alla låtarna som bedömdes i Georgiens uttagning, att denna var outstanding… ska leta rätt på dem igen och lyssna… har för mig att telefonrösterna totalt var få, men många röstade på denna (luktar nästan mygel *ler*)…

  nåväl, det var mina åsikter… och jag respekterar att andra har helt andra åsikter. det är det som är kul med esc

 16. i-pol

  Nu har jag lyssnat igenom dem… De andra låtarna var bättre än jag minns dem från första genomlyssningen, särskilt dina två tips Micke. Men Midnight gold är min favorit… gillat den från första genomlyssningen.
  Sedan är jag inte säker på att de skulle gått vidare med de andra något mer nedtonade låtarna, de skulle nog lätt drunknat i övriga bidrag. Men jag förstår vad ni menar med att ni hade andra favoriter, bra låtar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se