ESC 2016 Schlagerpinglan: De slutliga vinnar-funderingarna inför Eurovision Song Contest 2016 sparar jag tills i morgon men redan nu känner jag mig redo att ta fram min personliga favorit-topp-tio bland de finalklara bidragen:

Pilarna bredvid flaggorna nedan visar förändringarna på listan sedan jag rangordnade bidragen sist, precis innan repeptitionerna inleddes.

Schlagerpinglans topp-tio-favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2016:

Ryssland 1. Ryssland You Are The Only One“, Sergey Lazarev
Cypern 2. Cypern Alter Ego“, Minus One
Polen 3. Polen Color of Your Life“, Michał Szpak
Frankrike 4. Frankrike J’ai Cherché“, Amir
Österrike 5. Österrike Loin d’ici“, ZOË
Italien 6. Italien No Degree Of Separation“, Francesca Michielin
Georgien 7. Georgien Midnight Gold“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
Bulgarien 8. Bulgarien If Love Was A Crime“, Poli Genova
Armenien 9. Armenien LoveWave“, Iveta Mukuchyan
Azerbajdzjan 10. Azerbajdzjan Miracle“, Samra

Schlagerpinglan: Av ovanstående bidrag så har jag Ryssland som ohotad etta medan Cypern, Polen, Frankrike och Österrike alla har bidrag som jag känner lite extra för. Därefter följer fem väldigt bra bidrag som jag också håller en extra tumme för men som inte får mig att känna lika mycket som de övriga fem. Skulle jag ta med alla de finalbidrag som jag tycker om så hade listan behövt vara betydligt längre, så för min del så tycker jag att finalstartfältet känns relativt starkt, vilket bådar gott inför morgondagen. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Schlagerpinglans final-favoriter i ESC 2016”

 1. Alex

  Måste säga att jag älskar UK, skit bra rep också!

 2. hej

  Jag hoppas särskilt på Italien(Jag gillar låten, och hon kan sjunga bra), Nederländerna(Samma sak) och Georgien(Låtmässigt är den inte bland mina favoriter, men scennumret är en så perfekt kombination med låten(dock epilepsivarning) att jag kommer att komma ihåg detta ett långt tag framåt, det är ett bra tecken och den växer nog sig upp till min topp 3 till imorgon kväll)

 3. Nathalie

  Topp 10-Finalen
  1. Ryssland
  2. Ukraina
  3. Polen
  4. Tjeckien
  5. Österrike
  6. Italien
  7. Serbien
  8. Australien
  9. Kroatien
  10. Armenien

 4. i-pol

  Min lilla topplista inför finalen… den har inte någonting att göra med utgången, eller vilka låtar som passar bäst i esc. En helt subjektiv lista inför finalen (inom parentes så står mina listplaceringar som jag gjorde i mars. Några förändringar har gjorts.
  1. (1.) Georgien
  2. (2.) Sverige
  3. (9.) Österrike
  4. (4.) Ukraina
  5. (5.) Italien
  6. (7.) Australien
  7. (11.) England
  8. (3.) Tjeckien
  9. (17.) Frankrike
  10. (12.) Spanien
  11. (21.) Israel
  12. (37.) Lettland
  13. (18.) Litauen
  14. (14.) Serbien
  15. (28.) Polen
  16. (8.) Kroatien
  17. (19.) Armenien
  18. (20.) Azerbajdzjan
  19. (25.) Ryssland
  20. (24.) Malta
  21. (35.) Tyskland
  22. (-) Bulgarien
  23. (30.) Belgien
  24. (36.) Ungern
  25. (16.) Cypern
  26. (34.) Nederländerna

  Kommentarer om förändringar. När jag gjorde listan för 19/3 så var inte Bulgariens bidrag med. Österrike blev en favorit strax efter. Har inte kunnat få den ur huvudet från att lyssnat på den när jag gjorde listan. Den slår inte toppduon, men tätt därefter. Tjeckien var en ganska osäker 3:a i mars, gillade den, men ändå osäker. Den har fallit. Lettlands framförande i semifinalen lyfte den från en bottenplacering, likaså Polen. Två som fallit pga vad jag såg i semifinalen är Cypern och Kroatien (och Tjeckien). Sedan har jag en del favoriter långt ner (Ryssland, Ungern, Cypern), men jag kan bara inte med spekulativa framträdande till medioker schlagerpop. Sedan är Nederländerna och Belgien exempel på musikgenrer som jag inte kan med. Min lista i mars fick många fniss och suckar, men jag ser att större delen av min topp är med, och flera i min botten borta. De fem jag hade högst placerade som inte är med (mest saknade) är:
  6. Albanien, 10. Slovenien, 13. Estland, 15. MonteNegro, 22. Schweiz (som jag tyckte var ruggigt dålig i semifinalen.

  Nu ska bara Sverige och Georgien se till att min lista blir ännu mer rätt *ler*

 5. i-pol

  Hela min lista på: https://www.youtube.com/watch?v=7TuS5Ur6xsk

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se