God Natt Eurovision Song Contest!

2016-05-15 (söndag)

ESC 2016 Schlagerpinglan: Jag har hela tiden försökt att intala mig att när det väl gäller så tar jurymedlemmarna sitt uppdrag på allvar och bedömer musiken utan att blanda in politiken men efter i kväll har allt mitt förtroende för tävlingen försvunnit.

När man ser hur jurygrupp efter jurygrupp ger 0 poäng till det bidrag som var överlägsen favorit, av ingen annan uppenbar anledning än för att försäkra sig om att tittarnas röster inte ska kunna “fördärva” resultatet så känns det som att det behövs ett nytt röstningssystem. Varför ska man ens engagera sig i en tävling när de nu så tydligt visat att det finns vissa länder som helt enkelt inte får lov att vinna?

Jag har presenterat slutresultatet av Eurovision Song Contest direkt efter att finalen avslutats i många år nu men just nu känner jag att det räcker. Kanske lägger jag upp resultatet i morgon, kanske inte. Just nu bryr jag mig faktiskt inte. Är ni intresserade så hittar ni säkert röstningsresultatet på eurovision.tv. God natt!

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


76 kommentarer till “God Natt Eurovision Song Contest!”

 1. Jompa

  Ärligt talat så tycker jag Ryssland sög! Men Ukraina är bara WTF! Uppenbart att folk röstade efter sin etnicitet snarare än efter hur bra låten var. Miljontals polacker över hela Europa gav de en 3:e plats för guds skull!
  Nä av helt andra orsaker kanske men detta får nog vara för min del med. Gonatt Europa.

 2. Anilorak

  Håller helt och hållet med. Det känns som att tävlingen blivit “Political song contest” och nej, bara nej, det är fel. Är speechless just nu, vet inte vad jag ska säga.

 3. tt

  Så finns det nu någon enda en som tror att detta var ett omanipulerat resultat så har jag en strandtomt mitt i Sahara att sälja billigt.

  Trist,
  Jag har personligen tyckt det varit roligt med denna europiska institution och följt tävlingarna som lätt underhållning i många år.
  Men detta var min sista melodifestival som jag nu såg för en stund sedan.

  Dom kunde inte ens “fixa” till på antagligen ett för kort tidsspann något som inte bara lös av manipulation.
  Polen näst sist innan telefonrösterna räknades och magiskt hoppade upp genom startfältet som en raket för det viktig var att lägga de sista rösterna så att dessa räckte till en magisk hårsmåns seger.

  Trist att politik och åsiktspåverkan ska förstöra allt inget är heligt, så vinnare ikväll blev en politisk rysk pungspark.

 4. Alex

  Vet inte ens vad jag ska säga, känner liksom vem som men vrf hon. Har försökt gilla henne för visste att detta kunde ske. Snackat om de innan. Men allvarligt vinna över så många bra låtar.

  Vilken skitlåt!

 5. Jonas

  Ukraina var det ända bidrag som gav mig rysningar, när hon sjunger de där höga tonerna i slutet känns det som 100 000 Krim- tatarers klagoskri på en gång magiskt!!!! Håller med föregående Ryssland sög, om detta är en musiktävling och man bortser från showen vilken var suverän återfinns inte Ryssland på topp tio. Den stora skrällen var att Ukraina kom före Australien det trodde jag aldrig kunde hända.

 6. Adri

  Jag vet att många här gillade Ryssland, och jag själv tyckte också att låten växte live.

  Men samtidigt har det i alla Eurovisions tider funnits favoriter som sen inte placerat sig som förväntat (en tredjeplats är dock fortfarande grymt bra och Sergey är utan tvekan stolt) så där tycker jag inte att man ska skylla på politik då det mycket väl kan vara så att juryn helt enkelt inte gillade den.

  Jag har sagt hela ESC-säsongen att Ryssland hade en “telefonröstnings-låt” som skulle kunna få motstånd hos juryn… och jag fick rätt så jag är inte det minsta förvånad.

  Jag tror inte politik ligger bakom detta. Jag har hört mååååånga kalla låten för plastig och gammaldags så detta var för mig ganska väntat… sorry.

 7. Hannes

  Själv är jag jätte glad! 😀 Min favorit vann!

 8. Max

  Först av allt, grattis Ukraina och Jamala! Det är det minsta man kan säga tycker jag och som jag saknar här just nu.

  Att se det här efter att jag blivit jätteglad över Ukrainas vinst är urtrist. Istället för att komma med massa argument om varför era favoriter föll, försök se det från ett annat perspektiv.

  Synd för er att eran favorit inte vann just detta år, men det kommer ett nytt Eurovision. Man kan inte alltid bli nöjd. Att Ryssland ratatdes av ett flertal jurygrupper och Australien inte var tittarnas favorit, lägg det åt sidan och gå vidare. Låt oss se fram emot nästa säsong!

  Åter igen, grattis Ukraina!

 9. Johan

  Är halvnöjd med resultatet, men nog går det upp lite funderingar när Ukraina och Ryssland nollan varandras poäng.

  Nåväl, jag är inte bitter utan tar det med en klackspark som tidigare när mina favoriter inte vunnit! Grattis Ukraina! Förhoppningsvis får vi mer etniska inslag och modersmål nästa år 🙂

 10. Josef

  JAMALA JAMALA JAMALA!! Vilken hård och spännande tävling det var! Ryssland gjorde misstaget att blanda in en skärm som Måns hade förra året. Förstår inte att Australien kom så högt?! 🙁

 11. Micke

  @Josef du såg väl det jag skrev till dig på “Happy Eurovision 2016!” 🙂

 12. Nathalie

  Tråkigt att du är besviken, Pinglan. Själv är jag ganska nöjd med resultatet. Gillade både Ryssland & Ukraina, men den sistnämnda kändes nog ändå lite mer innerlig och äkta.

  Mest arg är jag över de låga jurypoängen till Polen. Han var ju fenomenal! Och det visades också i telerösterna…

 13. Alex

  Jag har försökt gilla den. Men fått lite avsmak av henne som artist. Men jag visste att hon kunde vinna. Det skrev jag här på bloggen i mars, när jag började komma in här.

 14. Adri

  Jag vill också ge programmet högsta betyg överhuvudtaget.

  Låtarna höll enormt hög standard. När den sämsta låten är Cyperns (som inte ens är så kass), då vet man att det är hög standard 🙂

  Petra och Måns var 10/10. Justin Timberlake 10/10. Hela produktionen var extremt snygg och slick. Detta är en eurovision-upplaga jag kommer komma ihåg (på ett bra sätt, till skillnad från exempelvis 2014)

  Och det nya röstningssystemet är väldigt bra… Jag trodde dock på allvar att något gått fel i röstlevereringen när Polen var i topp 3. Men… ja, ESC är oförutsägbart och Polen var tydligen tittarnas bronsplats. Det hade jag aldrig kunnat ana.

 15. Alex

  Sant adri, showen höll toppklass! absoluta en av de bästa eurovision någonsin om inte den bästa. Petra och Måns vilket jobb! måste vara helt utslitna nu. Heder och ära till dom. Tack till Edward för manuset. Vilken supershow.

 16. Klazze

  Helt nöjd.. Rätt låt vann.. Gillade ju en massa låtar iår.. Men jamalas låt kändes liksom igenom rutan o in i kroppen.

 17. Marcus

  Ryssland vann inte för låten är hopplöst omodern och bllig. Numret var snyggt, Sergey är bra, men låten håller inte måttet. Ukraina gjorde alla rätt och vann välförtjänt. Vill man blanda in politik så kan man nog göra det, men 1944 hade aldrig vunnit om det inte varit en bra låt i grund och botten, oavsett budskap. Rätt vinnare för vår tid, men en unik röst och en stark låt.

 18. Josef

  Tack Micke: Och jag säger Schlagerpinglan: Detta var en skräll för mig med. Jag trodde Lazarev var nästan oslagbar!? Men GULP vad hände med jurypoängen? Jag trodde Ryssland skulle vinna lätt där och Ukraina skulle kanske få hoppas på folket. Jamala borde köpa en trisslott. Hon kom långt efter Australien i semin (43 poäng) och vann varken juryns röster eller folkets röster MEN VINNER ESC 2016!!!!

  VARFÖR Ryssland? Varför hade de denna skärm som Måns hade förra året?? Vet du Pinglan att det var VÄLDIGT mystiska 0-poängare från länder som alltid brukar ge ryssarna 12 eller 10 poäng. Litauen är exempelvis ett sådant fall. Jag ger er här min hela lista som jag trodde det skulle gå:

  1. Ryssland
  2. Ukraina
  3. Australien
  4. Armenien
  5. Frankrike
  6. Serbien
  7. Italien
  8. Holland
  9. Lettland
  10 Sverige
  11 Österike
  12 Belgien
  13 Israel
  14 Cypern
  15 Polen
  16 Azerbadjan
  17 Ungern
  18 Bulgarien
  19 Malta
  20 Spanien
  21 Kroatien
  22 Tjeckien
  23 Litauen
  24 Georgien
  25 Tyskland
  26 Storbritannien

  Jag kände att det skulle bli en kamp för Rysslands Lazarev mot min älskade Jamala men inte denna bojkott från så många östländer!!?? Australien är så älskat men hon var INTE bättre än Ryssland. Armenien tyckte jag var kanonbra ikväll! 🙂

 19. Chimaera

  Oj! Det var starka känslor här. Intressant.
  Jag ska vara lite räven i hönshuset här och faktiskt försvara Jamala, som faktiskt var en favorit hos många fans. Hon sjöng otroligt bra och någon skitlåt var det faktiskt inte. Hon lyckades med konststycket att förena och förmedla smärta på ett tekniskt skickligt sätt och få med sig både juryn (som faktiskt har ett “formulär” att följa vad gäller hur de bedömer framträdanden) och folk som röstar i stugorna. Visst fanns det dom som röstade för att få bort Ryssland, och ta ställning mot dem genom att stödja ett bidrag som man kunde tolka som antiryskt, men jag vet flera som verkligen älskade innerligheten i 1944. Inklusive jag själv, som såg det live i arenan ett par gånger, det var verkligen mäktigt. Dock är jag lite sur på mig själv att jag i förväg inte fattade att det var en vinnarkandidat, då bidraget kraftigt gick upp i bettinglistorna för nån vecka sen. Det hade jag helt missat.
  För övrigt är jag mycket glad för Polens skull, som måste känt sig fullkomligt uträknade efter att jurygrupperna röstat, men måste tappat hakan när de kom fyra hos tittarna! Vilken superskräll! Sånt gläder mig 🙂
  Ukraina hotade med att dra sig ur tävlingen om Ryssland vann, men det är tveksamt om Ryssland drar sig ur nu. Det gjorde de inte 2005 vad jag vet. Men vi får se, ramaskri och irritation mellan nationer är alltid spännande och uppfriskande för nån som jag, med nattsvart humor.
  Puss schlagerälskare och tack för en mycket bra blogg Pinglan! <3

  PS. Vilket bidrag fick noll poäng hos jurygrupperna gång på gång, är det Ryssland ni menar? DS

 20. hej

  Jag hörde nu även resultatet i semifinalerna, och ja, någon måste ju komma sist, men Estland och Moldavien hamnade på semifinal 1s botten. Särskilt oväntat att Estland(som jag hade trott skulle komma på typ plats tolv) skulle komma sist med 24 poäng(varav 13 var grannlandsröster från Finland). Men det jag mest tänker på nu är att Tyskland kom sist igen och då kan inte jag låta bli att tänka på hur det skulle ha gått om de valde Avantasia istället, som kunde blivit min favorit i årets eurovision. Då hade jag lagt en röst på Tyskland. Men efter tävlingen så har jag en ny favorit, Georgien. Roligt med tanke på vad jag tyckte om den när den valdes i februari. Angående vinnaren… Låtmässigt var den helt ok, men budskapet är politiskt. Ryska telefonröstare röstade mycket på Ukraina och Ukrainska telefonröstare röstade mycket på Ryssland, medan jurygrupperna placerade varandra bland de sista. Om det nu är så att jurygrupperna röstar politiskt så känns det nästan onödigt med juryn. Men Azerbajdzjan och Armenien brukar ju också i röstningen blanda in politik. Dock var det en armensk jurymedlem som inte placerade Azerbajdzjan sist, Erik Karapetyan hette han nog. Tack så mycket Erik för att du är ärlig med Azerbajdzjan och inte blandar in politik. Men till nästa år hoppas jag att det blir 100% telefonröstning, tidigare har jag tyckt 50% telefonröstning och 50% av större jury(typ 30 pers) men efter denna upplaga då östländerna röstade politiskt så har jag ändrat mig. Hur mycket grannlandsröster det än blir så väger det upp det politiska bråket.

 21. hej

  Men då vann i alla fall blågult i år

 22. Kerstin

  Att jag hade 4/5 rätt i min topp 5 känns som en klen tröst just nu. Jag gissade rätt på Ryssland, Ukraina, Sverige och Australien. Det var Frankrike som inte kom med där men dom blev ju sexa och Bulgarien hade jag sexa och det var dom som trängde in sig topp fem. Jättekul med Sveriges finfina placering. Sverige fortsätter hålla sig i toppen i ESC. Själva programmet var det bästa ESC jag någonsin sett, fantastiskt. Petra och Måns var super. Justin Timberlake var helt amazing. Ett stort grattis till Ukraina och hoppas dom kan göra ett bra ESC nästa år. Självklart är jag inte nöjd med vinnaren men jag är så glad folket gav högsta poäng till Ryssland, det värmer mitt hjärta. Även i år vann juryns favorit och det finns inget att säga om det, det är så reglerna ser ut. Däremot kan man starkt undra över juryns poängsättning men det är en helt annan fråga som jag varken vill eller orkar gräva i. Ingen chock Ukraina vann och grattis till dom men jag kommer nog undra i många dagar framöver vad som hänt om det ryska bidraget hade framförts av ett annat land och har politiken nästlat sig in i ESC ordentligt?

 23. Kerstin

  Juryns favorit var väl Australien men Ukraina var en större favorit än Ryssland hos juryn.

 24. Micke

  Jag undrar om ESC någonsin kommer att bli sig självt igen efter grundtanken att föra länderna närmre varandra och dela med sig av sin särart. Politikskiten håller tyvärr på att förstöra det mesta av det. Då pratar jag inte om huruvida det landet gav det landet extra politiska poäng eller det omvända. Det har ju egentligen ingen betydelse längre i vår knäppa värld.

  Ok nu vann Ukraina och plötsligt är snacket uppe om att det var en politisk vinst. Jaha och hur hade det låtit om Ryssland hade vunnit då? Eller hur hade det låtit om Australien hade vunnit då hade det ju istället blivit “de har inte här att göra” och liknande.

  Politiken och hetsen mellan länderna, hat och kamp om att framhäva sig själv håller på att utarma det som en gång var storheten med ESC. Jag har lyckats hålla mig utanför allt det här under alla år och bara njutit av vad varje land har kunnat bjuda på men det blir allt svårare då perfektionismen allt mer tar över och det viktiga inte längre är att deltaga utan att vinna och att förnedra andra länder. I år har jag haft en kamp med mig själv att hålla mig kvar. Jag har inte riktigt varit lika engagerad men verkligen kämpat för att bli kvar som sagt. När intresset varit som lägst har jag ändå försökt hänga kvar och pratat om annat istället, ber om ursäkt för det men hade jag inte haft den ventilen hade jag varit borta härifrån för länge sedan.

  Så vad tyckte jag då om kampen mellan Ukraina, Australien och Ryssland. Först och främst kan jag säga rent ut att jag skiter fullständigt i all politik i detta. Det här är ESC och det är inget politiskt forum. Till bidragen då. Under lång tid tyckte jag att Ryssland och Australien var helt ok och Ukraina urdåligt. Det där har förändrats och det har jag berättat om. Inför finalen hade jag Ukraina ett steg före de två andra.

  Höll jag på någon av dem när det tätnade till? Egentligen inte det viktiga för mig var att Ungern kom före Spanien. Men om man bara tittar på ESC och dess framtid OCH JAG SNACKAR INTE POLITIK! Tänker man ur det perspektivet fanns det ett plus för Australisk seger. Vilken? Visserligen ett urtråkigt framträdande men det hade även bevisat att det är låten som är i förgrunden och inte något påkostat spektakel runt om.

  Ukraina då? Deras plus var givetvis att man fortfarande kan skriva annorlunda bidrag och göra sig gällande. Detta är ett plus och det kommer förhoppningsvis att visa sig redan till nästa år. Slutligen då Ryssland? Ledsen pinglan, Kerstin mm men jag ser inga plus för en rysk seger. Det plus jag istället ser är att överproduktion inte garanterar seger. Förhoppningsvis en tankeställare för många.

  Garanterat sitter någon och läser detta nu och tänker “Men det där styrdes politiskt eller något mygel ligger bakom” och so on. Visst ta ni den diskussionen om ni vill men den blir utan mig för jag avslutar detta inlägg med min GRUNDTANKE: ESC för mig är underhållning och inte politik. Sedan hur det är här och där det skiter jag i. För mig är det så och kommer så att förbli

 25. Micke

  Är det någon som kan bekräfta eller dementera ett rykte jag fick höra? Det jag ramlade på var att Freddie skulle ha gått på något för begynnande förkylning. Tyckte han lät lite annorlunda i finalen så det låter inte omöjligt.

  Av mina åtta favvisar var det tyvärr flera som inte fick till det röstmässigt. Ungern då, bra men inte lika bra som vanligt. Italien där hon såg mest skräckslagen ut. Kroatien lyckades dock med den svåra låten att sjunga. Sverige nja där fattades en hel del. Georgien helt ok. Israel fick till det bra. Tyskland, mama mia årets största skillnad video och live. Slutligen då Tjeckien och hennes röst var det sannerligen inga fel på

 26. Johan

  ESC har alltid haft en politisk baksida, @Micke. Grejen nu är att vi har sociala medier och ett informationsflöde som gör att konspirationer och liknande resonemang får bra mycket större gehör än tidigare. Inte tror jag på allvar att någon satt där hemma och tänkte “hehe, nu ska vi allt sätta dig Ryssland och rösta på Jamala istället!”, även om jag kan tänka mig att det är större risk att jurys faller i den fåran när de är så få och så godtyckligt utvalda.

  Freddie lät annorlunda men jag tyckte att det funkade bra i finalen ändå. Tydligen hade han jättreproblem under genrepet dock och sjöng falskt. Tror dock juryn var snällare mot honom än folket?

  Och jag instämmer med dig till fullo på en punkt: Nu fick vi det på papper att det inte är en tävling där du kan slänga ihop en stor produktion och förvänta dig en seger på de meriterna. Sergeys låt var riktigt bra i min mening, men nog tror jag det var lite stjärnglans som plockade mycket av sina fans röster. Ska bli intressant att se när split-resultaten läggs upp.

 27. Johan

  Tjeckien glömdes tyvärr bort. Tidigt startnummer är inte ett framgångsrecept för den typen av ballad. Tror den hade kunnat hamna på den övre halvan om de hade haft startnummer 23 eller 24.

 28. Johanna

  Och jag drog en lättnadens suck när Ukraina gick om Australien. Inte för att jag gillar Ukraina så mycket men jag gillar VERKLIGEN inte Australien. Så trots allt gick jag och lade mig nöjd igår. Hade föredragit en annan vinnare men av de i topp 2 var detta det bästa.

 29. André

  Märker att det är mycket känslor här….och nej, jag är inte heller nöjd med vinnaren, en låt som jag aldrig gillat. Tycker också det känns snopet att en låt som varken var juryns eller tittarnas favorit vinner.

  Dock vill jag hylla det nya röstningsupplägget som gjorde programmet mycket mer spännande! Lite kluven över att det blir så tydligt vilka skillnader det är på jury och tittare men samtidigt var det också intressant och oförutsägbart. Den största överraskningen var såklart att Polen kom så oerhört mycket högre hos tittarna, det var BRA tv.
  Produktionen och programmet i sig har varit perfekt och nu i finalen var det faktiskt många bra låtar…Det enda jag helt enkelt inte är nöjd med är vinnaren…men man kan inte få allt. Jag hoppas verkligen inte det är för många som är missnöjda och fientliga inför nästa år för det vore tråkigt om länder hoppade av..

  Som sagt, jag tror Ukraina fick en hel del politiska röster men samtidigt har jag sett många uttrycka gillande för den redan innan tävlingen började också så det känns svårt att säga att allt berodde på politik..Hade föredragit MÅNGA länder som vinnare före Ukraina men samtidigt är inte det här första gången “fel låt” vinner.
  Får helt enkelt gratulera och se vad Ukraina åstadkommer som värdar nästa år.

 30. Marcus

  Jag vill bara påpeka lite snabbt att bara för en låt har, eller kan uppfattas ha, ett politiskt budskap, så innebär det inte att det per automatik blir en politisk vinst. Jamala har en unik röst och ett särpräglat uttryck, med en stark låt som berör på så många olika sätt.

  Att Ryssland inte vann pga. jurygrupperna ser jag mer som ett bevis på att de fyller sin roll, och inte ser till ett snyggt shownummer endast utan faktiskt kräver substans. Hade Ryssland haft en ordentlig låt att fylla ut numret med hade ävem juryn överröst den med kärlek. Oavsett om Putin förtjänar det eller inte.

  Förhoppningsvis får vi nästa år se mer av innehåll och inte bara yta. Undantaget Ryssland så var hela toppen full med kvalitativa låtar med snygga scenshower som inte kändes överarbetade.

 31. Schlagerpinglan

  @Marcus, Var det inte du som själv var inne på linjen att Jamala har en så fin och skolad röst att det krävs ett tränat öra för att uppskatta den? Tror du på allvar att majoriteten av alla som såg ESC har dessa “superöron” och verkligen gillade vad de hörde? Du kan inte se att det finns något annat som bidrog till Ukrainas seger?

 32. Marcus

  Jag trodde att hennes röst skulle vara för svår, ja. Den är väldigt speciellt, som vi har diskuterar flera gånger här inne och har diametralt olika uppfattningar om. Men det är också just hennes väldigt unika röst som gör att jag tror att det inte ligger politik bakom: hade det varit en “enkel” låt eller röst att ta till sig så desto större är chansen att andra faktorer spelar in i beslutet vem du röstar på, men 1944 kräver för mycket av dig som lyssnare för att du ska kunna sätta det politiska i första rummet.

  Med det inte sagt att jag låtsas som om det inte finns en politisk nerv som kom farligt nära ytan igår, men jag tror att Jamalas höga tittarpoäng berodde på låten, och dito vad gäller Sergeys svaga jurypoäng. Mer låt än politik i båda fallen.

 33. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag förstår att du väljer att tro det.

  (Uppdaterat: Jag misstänker att det behövs en förklaring till mitt annorlunda sätt att svara: Jag uppfattade det som att Marcus, som vid ett flertal tillfällen uttryckt sig väldigt nedsättande om Ryssland, endast var inne på bloggen för att strö salt i såren, vilket tydligen var en missuppfattning från min sida. Det är ingen ursäkt, då jag vanligtvis brukar kunna hålla god min i alla situationer och aldrig brukar svara i samma ton som de jag “pratar” med, men väl en förklaring.)

 34. Marcus

  “Väljer att tro”? Är det något jag väljer så är det att lämna den här bloggen nu, jag har nog overstayed my welcome.

  Tack i alla fall för riktigt bra rapportering det här året Pinglan, och tack alla i kommentarsfältet för spännande diskussioner!

 35. Schlagerpinglan

  @Marcus, ??? Så klart man i ditt fall måste välja att tro att ens favoritlåt vann p.g.a. låten och inte politiken. Annars känns det väl inte som en rättvis seger, eller? (Hur det egentligen ligger till kan man bara spekulera om, kommer aldrig att gå att bevisa, och vi har båda rätt till våra olika uppfattningar.)

 36. Micke

  Snälla vänner Ukraina vann. Det är ett faktum kan vi inte bara acceptera det.

  Vad gäller röster så hör vi och tar till oss olika. För en del är Jamalas röst helt sagolikt vacker, för andra en kvarvara från en utekväll ihop med getter och får. För en del har Håkan Hellström Sveriges mest fantastiska röst, för andra är det tveksamt om det ens kan kallas röst. Detsamma kan sägas om de flesta sångerskor och sångare. Allt handlar om känslor och hur vi tar till oss paketet. Det har ingenting att göra med att h*n har bättre röst eller sämre röst, att den ene lyssnaren vet bättre än den andre. Tala aldrig om för någon annan att dennes idol har en dålig röst för det handlar uteslutande om att du inte ser och känner det den personen ser och känner.

  Som alla här säkert vet så föraktar jag Spaniens bidrag men det betyder väl inte att det måste vara likadant i allas öron. Många ser enorm glädje i bidraget medan jag ser spasmer och en automatisk telefonsvarare som hakat upp sig. Jag har mitt sätt att se på det och andra har sitt. Ledordet är respekt.

  Majoriteten ville ha Ukraina som vinnare, majoriteten ville ha Ungern först på plats 19. Det var inte det jag ville men det är väl ändå så att det är majoriteten som gäller. Varför tävlar vi annars.

  Det positiva för mig med att Ryssland inte vann har ingenting med politik att göra ut just det att mastodontproduktioner inte bara vinner rätt av. Inte direkt förtjust i Australien bidrag men samma plus där om den vunnit. En tjej som sitter ned 2.10 av låten var nära att vinna. Det är positivt med tanke på att det är låten som ska gälla

  Jag är inte överförtjust över vinnaren men jag ser som sagt en hel del positivt i det. Främst då detta att detta kan vara ett återuppväckande av mer variation bland bidragen. Att den urtrista hitjakten dövas och vi kan få det lite kul i ESC igen. Ge oss språken tillbaka. Ge oss variation

 37. Johan

  @Micke, skönt med en klippa att luta sig på i kommentarsfältet! Din närvaro är behövd 🙂

  Vi tar det lite lugnt nu, va? Respekt är ordet, precis som Micke uttrycker det. Ukraina var inte min favorit, men jag förstår att låten tilltalar då den sticker ut, framförs med ren och skär känsla och spelar på patos på ett helt annat sätt än hennes huvudkonkurrenter i topp 3. Ukraina kom alltså tvåa hos både juryn och tittarna, right? Då innebär det ju att båda parterna ser något storslaget i det hela? Ifjol vann Italien folket hjärta medan de värderade Måns som trea. Det är kontrasterna vi får med jurysystemet, och jag tycker det är tråkigt att man går från att försvara det år ut och år in för att sedan förkasta det nät utfallet inte gagnar ens åsikter. Plötsligt faller ju all trovärdighet om objektiv värdering av deras input när folk enbart hyllar deras existens när de röstas som en själv vill att de ska göra.

  Ukraina vann, nästa år kommer en ny vinnare att koras och på den banan är det. Serbiens vinst 2007 ansågs politisk, men tävlingen gick inte undan för det. Måns vann ifjol med en radiodänga, och inte går tävlingen under för det. Det här har ett starkare institutionellt fäste än att politik ska kunna fördärva tävlingen så länge det finns demokrati i en majoritet av deltagarländerna. Ta ett djupt andetag och försök att se nyanserna i detta. Det är inte svart på vitt, även om Polens text och resultat kanske pekar på just det.

  Jag tippar att Australien fått nog segervittring för att skicka en vinnare nästa år, och då kommer likt förbannat folk gnälla att de inte har i tävlingen att göra och att det bannemig är slutet för tävlingen. Nästa år är de tillbaka och gnäller över att Norges 12:a till Island avgjorde tävlingen och plötsligt är grannlandsdebatten igång.

  Take it easy, folks. Återkommer när stämningen här har återgått till det normala och inte känns så laddad. Ha det gött folk 🙂

 38. Micke

  Helt rätt Johan! Känner lite som alltid när upprörda känslor tar över. Man tappar kontrollen man normalt har och säger saker man normalt aldrig ens skulle kunna tänka sig säga. Sedan ångrar man sig grymt. Säger som Johan Take it easy, folks

  Tar och lägger ut lite “årets” efter hand här och börjar med:

  Årets Hjärnsläpp: Vinnare Finland som missar en pärla än en gång med samma artist och släpper igenom något som katten måste ha släpat ut. Live blev det än värre när det visade sig att hon inte kunde sjunga

  Den här borde ha varit Finlands representant 2016

  https://www.youtube.com/watch?v=JnVmDdLKuhE

 39. Alex

  Gud mår så mycket bättre idag, var ledsen igår. Det är ju synd när man känner Vem som kan vinna men snälla inte hon. och så vinner hon. Aja redan gått vidare 😀

 40. Josef

  @Micke: Jag tycker du sammanfattar ovan text väldigt klokt! 🙂 Jag känner även jag kalla kårar för vad som komma skall!? Jag vill också VERKLIGEN undvika en politisk tävling.

  Min favorit från början till slut var som ni alla vet Ukraina men hon gjorde konstigt nog ett sämre framträdande än vanligt i rutan igår!? Ryssland var jättebra men eftersom alla teknologiska försök med att vinna poäng tappade poäng då trodde jag biffen var klar. Ja där var hon med plattlåten och sjöng brallorna av mig. Vem då, jo Dami Im och jag sade till alla “Här har vi vinnaren av ESC 2016” Lika säker blev jag på sista pltsen med Tyskland vilket skulle komma att stämma. Röstningen av jurygrupper börjar och man chockas över Rysslands poängs bortfall när han sjöng bättre än någonsin. Dami Im hovade in poäng ..som väntat. Men sedan hände magin!! Magin att Europa hade satt ögonbindel på sig. Jamala skulle vinna trots en sämre prestation i finalen. Hon kom tvåa i båda grupperna och kanske var låten av de tre som trots sin träliga melodi hade den största artisten på sccen sedan Loreen. Kiev congratulations!!

  Ryssland ska återinföra röstuttagning med gummor, trubbadurer och folkmusik så landet får chansen att visa sina rötter likt Ukraina. Då kommer man älska sitt stora Ryssland igen. Jag lovar!

 41. Micke

  Årets “You touch my heart”: Vinnare ZOË från Österrike

  Har redan berättat om hennes nervers resa under året i ESC. Från det jag såg henne backstage i Österrike storgråtandes och helt utan röst i tävlingen, till dess hon äntrade scenen i Stockholm med ett jädrar anamma som smälte mitt hjärta. Go girl go

  https://www.youtube.com/watch?v=XgzTQXYAb6s

  @Alex precis så. Bli besviken, skaka av det och gå vidare. Well done 🙂

 42. Micke

  @Josef visst tusan är det kul med mer av länders rötter i tävlingen. Eller hur? 🙂 Kul att se dig tillbaka förresten. Har du varit på resa eller? 🙂

 43. Alex

  Så onödigt pinglan, det är ju inte Marcus fel oavsett vad du eller han väljer att tro.

 44. Schlagerpinglan

  @Alex, Allt jag påpekade var att jag är övertygad om att Ukraina vann av andra orsaker än att de hade ett bidrag som övertygade majoriteten. Jag visste inte att det var så känsligt, speciellt inte med tanke på att Marcus själv knappast gjort sig känd för att vara finkänslig i sina kommentarer. Jag förstår ärligt talat inte reaktionen men tycker givetvis att det är tråkigt om han tog illa upp.

 45. Micke

  Alex, Schlagerpinglan och Marcus kan vi inte dra ett streck över det här nu. Jag vet att jag inte har med det här att göra pinglan, att det inte är min blogg det här och att jag egentligen ska skita fullständigt i vad som händer här. Men ändå! Blir ärligt talat jädrigt ledsen när jag ser det här för jag har aldrig sett nåt liknande på den här bloggen förut. Brukar använda mig av den här bloggen när jag pratar med andra om möjligheter att driva en blogg där det aldrig blir bråk.

  Löjligt säger de flesta det går inte. Då svarar jag URLÖJLIGT då har du inte sett Schlagerpinglans blogg. Den drivs av en tjej som har en fantastisk bra ton mot en och alla, vilket har smittat av sig på hela hennes blogg. Jag smörar inte nu utan allt kommer från hjärtat. Har redan sagt det att jag har mycket erfarenhet av bloggar och 95% är negativt och därför är Schlagerpinglans blogg en liten pärla som bekräftar undantaget. Det går att driva en blogg på ett bra sätt om man visar varandra respekt åt alla håll. Tycker vi är och har varit jävligt bra på det här. Inte sant?

  Schlagerpinglan du har all rätt i världen att be mig fara om du nu känner för det. Det är din blogg och jag ska egentligen knipa käft. Tycker bara det är så jävla tråkigt att sånt här kommer upp på den här bloggen av alla. Det hade jag inte väntat mig.

  Ärligt talat det här är en lek. Eller hur? En lek som vi gillar att leka. Det här är inte värt att bråka för. Jag har ärligt talat inte satt mig in i vem som har rätt och fel i detta och jag skiter dessutom fullständigt i det. Jag hoppas bara ni kan gräva ned det här så kör vi på som vanligt. Be mig fara om du vill pinglan men fortsätt med din fantastiska blogg på ditt fantastiska sätt för din egen skull och alla andras. Förhoppningsvis med Marcus som en av besökarna 🙂

 46. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är ledsen att behöva säga det men jag menade varenda ord jag skrev i Godnatt-inlägget ovan. Jag kommer att lägga ut resultatlistorna för ESC 2016 men sedan vet jag faktiskt inte vad som händer.

 47. Micke

  @Schlagerpinglan: Ta du några dagar utan din blogg och smält allt det som hänt. Sedan återvänder du med förnyade krafter och då sitter vi här alla dina vänner på bloggen och väntar på dig. Det behöver du inte tvivla det minsta på. Om du tillåter mig säga det så styrs du just nu av din stora besvikelse efter kvällen igår. Jag förstår det min vän din favvis förlorade mot din 42 placerade. Men sånt där försvinner med tiden pinglan. Något säger mig att även Markus just nu sitter und grunnar över vad det egentligen var som hände emellan er.

  Som sagt pinglan ta du några dagar det är mitt råd. Vi är här och väntar när du återvänder 🙂

 48. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… jag tror faktiskt inte att det är så enkelt. Jag är en otroligt optimistisk person och har år efter år bevisat att jag kan glädja mig åt att andra än mina egna favoriter vinner. En vanlig förlust hade jag m.a.o. kunnat acceptera utan problem men detta var ingen vanlig förlust utan det var så mycket annat som spelade in och som gör att mitt förtroende för tävlingen är körd i botten.

 49. Alex

  Jag gillar inte Jamala, men hon var tvåa hos både folket och juryn. Bara för mig att svälja det. Jag tror att det kan finnas vissa som kanske röstar politiskt, men i det stora hela gör det ingen större skillnad.

  Jag menar inte att @pinglan eller Marcus har mer rätt än någon annan. Utan tyckte tonen mot Marcus var lite off. Sedan tog han åt sig till den graden att han inte kände sig välkommen här. Vilket pinglan som ägare av bloggen borde ha sagt något om.

  Jag ville inte lägga mig i men tyckte synd om Marcus i det läget.

 50. Schlagerpinglan

  @Alex, OK det är kanske lätt att få den uppfattningen om man inte vet bakgrunden till argumentationen och det var, som sagt, absolut inget illa menat. Allt jag gjorde var att använda hans eget resonemang och argument emot honom och jag använde en ton som var betydligt snällare än den han själv brukar använda. Därför förstår jag inte hans reaktion.

 51. Johanna

  Kärlek till dig och din fina blogg PInglan. jag förstår besvikelsen (har själv känt den flertalet gånger i ESC-sammanhang men det största var nog när Österrike vann härom året- då tyckte jag mest att det var politik som styrde tävlingen) Oavsett vad du bestämmer dig för så har dte varit härligt att läsa om din rapportering här på bloggen. I mitt tycke Sveriges absolut bästa schlagerblogg!

 52. Marcus

  Jag får väl förklara min reaktion då, eftersom det verkar ha blivit en snackis. Jag försökte argumentera för varför jag inte tror att man kan tillskriva Ukraina en “politisk” vinst: dels för att det är vad jag tror och dels för att jag ville försöka visa Pinglan att hennes tolkning kanske inte var helt rätt och försöka göra henne glad igen, för det märks hur gårdagen påverkade henne. Jag tycker det är oerhört tråkigt om en såhär fin blogg blir lidande för att ägarinnan läser in mer politik i sammanhanget än vad jag anser nödvändigt.

  Min reaktion grundades på att när jag fått försvara mina tidigare kommentarer och kommit med en detaljerad förklaring till vad jag anser styrde igår så möttes jag av en “säger du det så”-attityd. Det är inte den pingla jag känner och gillar. Jag hade förväntat mig mer av ett sakligt bemötande av mina argument, inte ett enkelt avfärdande.

  Av senare kommentarer att dömma så är mitt uttryckssätt inte helt uppskattat heller, så det bekräftar väl mitt beslut att hålla mig härifrån. Jag vill poängtera att jag inte upplever att vi skiljs som ovänner, men mitt och bloggens temperament är uppenbarligen inte helt förenliga.

  Allt gott!

 53. Alex

  Isåfall ber jag om ursäkt, vet inget om bakgrunden.

  @pinglan @Daniela @kerstin @Micke och alla andra här inne. Tack för bra och roliga koversationer. Pinglan tack för all info, en väldigt bra sida. Ha det så bra. Kommer säkerligen tillbaka till nästa år. Ha det bra allihopa!

 54. Schlagerpinglan

  @Marcus, Anledningen till det korta svaret var att jag inte kände att det fanns så mycket att argumentera om. Jag vill dock poängtera att din ton faktiskt är välkommen här, som en kontrast, och att jag därför blev förvånad över att du var så känslig när jag för en gångs skull använde samma ton tillbaka. Som sagt, du är alltid välkommen här, även om jag inte är så säker på att det kommer att finnas så mycket att komma tillbaka till.

 55. Schlagerpinglan

  @Johanna, Tackar. 😀

 56. Kerstin

  Men gud så tråkigt Schlagerpinglan om du inte längre tänker ha kvar din finfina blogg. Jag har varit på den här bloggen i sju år tror jag det blir. Jag är väl den som varit längst här av de som skriver här just nu, tror jag i alla fall. Det här har varit en plats jag verkligen älskat att komma tillbaks till varje säsong av MF och ESC. Du är så kunnig, duktig och trevlig. Jag hoppas du väljer att ha kvar din blogg för i så fall ses vi igen. Det skulle bli väldigt mycket tråkigare hela ESC cirkusen om inte din blogg fanns. Jag vill tacka dig för att du berikat mig med information och kunskap om både MF och ESC genom åren. Jag hoppas du har kvar bloggen och jag önskar dig en fantastisk sommar!!

 57. Marcus

  Är det den tonen du (och säkert då andra) upplever att jag använder så har jag en del att både fundera över och be om ursäkt för. Vid ett par tillfällen har jag säkert tappat humöret och varit otrevlig, i övrigt så är det nog mitt uttrycksätt som inte gör det helt tydligt med vilken humor jag oftast skriver (salt och vasst). Jag ber om ursäkt om jag har framstått som en dryg och otrevlig tölp.

 58. Kerstin

  Alex, tack detsamma. Du har varit en mycket trevlig ny bekantskap och det visade sig ju att vi även har väldigt lika musiksmak. Ha en jättefin sommar!!

  Micke, vi har pratat mycket genom åren och du är verkligen en vän och jag hoppas Schlagerpinglan har kvar bloggen så vi får fortsätta snacka.

  Ha en fin sommar alla trevliga schlagervänner här på bloggen!!

 59. Schlagerpinglan

  @Marcus, 🙂 Som sagt, ibland är det lätt att missförstå varandra när man inte ser den man “pratar” med. Du har varit en frisk fläkt som inte alltid är helt lätt att tolka, men omväxling förnöjer. 🙂 Tråkigt om alla uttrycker sig likadant. Jag tackar för ditt försök att förklara resultatet för mig, som jag uppenbarligen missuppfattade. Jag hoppas i alla fall att vi rett ut våra missförstånd så här långt och helt enkelt nöjer oss vid att vi har olika åsikter… som så många gånger förr under säsongen. 😉

 60. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Även du får ha en fantastisk sommar. 🙂 Jag kommer att skriva mina tankar om finalen i morgon men sedan får vi se vad som händer. (Om man bortser från den lilla detaljen med resultatet så var det en fantastisk final och jag behöver nog en extra dag för att komma i rätt skrivar-humör.)

 61. Anilorak

  Suttit och läst igenom kommentarerna här, och kände att jag måste säga detta; För det första håller jag helt och hållet med dig i det du skriver i inlägget (som jag skrev i en tidigare kommentar hehe), det känns som att vi fått väldigt liknande känslor inför det som hände igår, och jag förstår helt att man blir otroligt påverkad av det, för det blir jag själv också. Jag brukar inte kommentera, jag är så hemskt dålig på att göra det på alla bloggar jag läser, men i MF och ESC säsongen är jag inne här och läser varje dag. Och vill bara säga att jag uppskattar denna blogg otroligt mycket och att du driver den, att läsa din blogg tillhör min MF och ESC tradition varje år, och får mig alltid på bättre humör! 🙂 Du skriver på ett så positivt och roligt sätt att läsa men samtidigt framför du dina åsikter, vilket är otroligt bra! Skulle bli väldigt ledsen om något hände bloggen, men det är självklart ditt val! Vad du än gör ville jag bara ha sagt att detta är en GRYM blogg som du gjort och gör ett otroligt bra jobb med! Ville bara ha det sagt 🙂

 62. Micke

  @Schlagerpinglan tro mig jag har känt det du känner nu men jag tror med en skillnad. Esc för mig är som jag sagt inget som är på liv och död. Jag bryr mig egentligen inte om vem eller vilka som vinner. Självklart blir jag mer glad om något jag gillar men du förstår vad jag menar. Detta är nog det som skiljer mig mot de flesta ESC-dårar som vi väl får kallas 🙂 Jag är här för att bli underhållen av länders olika sorters musik och tänkbara påhitt.

  Men det jag vill säga och nu vill jag inte bli missförstådd av någon här. Alla som känner mig vet att jag värderar människor lika oavsett bakgrund, kön, ålder läggning or whatever. Men tyvärr vågar man knappt säga något idag längre utan rädsla att bli missförstådd. Nu gör jag det och skulle någon missförstå så är det er grej.

  Ok året 2014 vann ett bidrag hela ballongen och jag har då, nu och kommer alltid att vara övertygad om att den vinsten helt och hållet berodde på att folk röstade för grejens skull. Alltså så som många menar på nu i år. Bidraget då sjungs av Conchita Wurst, ett mycket vackert bidrag med en grymt bra solist. Vad är då problemet? Finns inte en procents möjlighet för mig att den hade vunnit om det inte hade varit för grejens skull. Detta gick ut över mitt favvisbidrag med The Common Linnets, alltså som för dig nu med Ryssland i dina tankar så som i mina tankar då.

  Vad jag vill säga pinglan är att jag blev grymt besviken och kände mig lurad på hela konfekten på grund av något som inte ens har med musik att göra. All heder till Conchita Wurst men segern vanns inte på grund av själva bidraget. Det är min övertygelse. Alltså ungefär så som för dig i år. Men pinglan min vän jag skakade snart av mig besvikelsen och har fortsatt att följa ESC efter det, vilket jag är övertygad om att även du kommer att göra. Lusten och intresset ligger bara i en liten dvala nu efter din besvikelse men snart kommer du att hoppa upp på dina fötter igen och brinna för ESC precis så som du alltid gjort. Jag tror på det och det som är än viktigare är att jag tror att du innerst inne tror det själv djupt därinne i bröstet och innanför pannan. Det här är en så stor del av dig, vilket du själv vittnat om, att det inte bara rinner bort av sig självt. Du är snart på G igen 🙂

  @Kerstin jaså då har alltså du varit här längre än jag då. Har funderat över det 🙂 Jag kom hit 2011 eller nåt. Minns inte riktigt. Jodå jag har uppskattat vårt snack här jättemycket och självklart ses vi här igen för Schlagerpinglan är snart på benen igen. Om inte så ska jag personligen lyfta upp henne på dem 🙂 Jag hänger kvar här ett tag och ser vad som händer. Titta gärna in om du känner för det annars ses vi nästa år.

  Med önskan om en riktigt bra sommar för min vän Kerstin

 63. Johanna

  @Micke. Du satte ord på exakt vad jag kände när Conchita vann (och som jag nämnde i en tidigare kommentar)

 64. Schlagerpinglan

  @Anilorak, Tack 😀

  @Micke, Jag tackar för ditt (och andras) peppande kommentarer. 🙂 Likväl, om inget drastiskt händer som får mig att tro på en opolitisk tävling 2017 där jurymedlemmar och ESC-fans inte “har svårt” för att ge poäng till vissa länder så ser det inte så värst ljust ut. Men, men… man ska aldrig säga aldrig. 🙂

 65. Micke

  Tänkte bara titta in med ett bidrag från tidigare år som jag vet många gillade, inte minst Schlagerpinglan. Grejen är inte låten utan det att den har en titel som är något jag hoppas att hon och andra kan göra. Helt enkelt gå vidare och se fram mot ESC 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=qfR0bQZhlqM

 66. Micke

  Glömde förresten tacka dig pinglan för att du sa att det var ok att jag lade ut ett klipp från en av våra spelningar. Jag lovar dig att jag försöker inte promota oss eller något. Helt ointresserad av det då vi har vårt och mer vill vi inte ha då vi har ett annat liv som går före. Jag tyckte bara det kunde vara en kul grej då vi pratat här ett tag med varandra ett gäng. Går också ständigt och funderar på det här med Maryska som jag pratat så mycket om men jag inser att det är fel tid nu. Jag avvaktar med båda delar så får vi se hur du känner det längre fram pinglan 🙂

  Nu ska jag inte tjata mer på dig pinglan nu släpper jag allt det där så får du vakna upp ur ditt lesstillstånd, vilket du kommer att göra 🙂 Jag hänger dock kvar här så får vi se. Ha det gott

 67. Josef

  @Micke: Nej, jag önskar jag kunde säga attt jag varit på en resa eller något annat roligt men jag har haft väldigt mycket med dels arbete men även en krasslig mor som har tagit mycket fokus nu. Jag känner också att det är väldigt få här som jag får ordentliga diskussioner med förutom du, Kerstin ibland Daniella och så Schlagerpinglan förstås. Men det har varit riktigt trevligt emellanåt, riktigt trevligt. 🙂

  @ Ha en riktigt trevlig sommar ni som berörs! 🙂

 68. Patrik

  Ett stort tack Pinglan och allihopa för den glittrande underhållande ESC-final som man såg på TV i lördags.Sverige och Stockholm har vanan och rutiner inne när det gäller att arrangera såna stora musiktävlingar.Det är synd att vissa medier och folk blandar ihop politik och musik som inte hör ihop med varandra,bara för att Ukraina råkade snuva både Ryssland och Australien på segern.Men det var kul att Ukraina överraskade och tog hem guldmicken till Kiev i Ukraina som får den stora äran att arrangera ESC-finalen 2017.Denna stora resa som inleddes med de svenska uttagningarna samt de nationella uttagningarna har nått sitt mål iform av den stora ESC-finalen som avgjordes i Friends Arena i Stockholm, och det viktigaste är att alla hade kul tillsammans i musikens tecken,och flera av de bidrag som var med och tävlade inklusive Sveriges bidrag kommer att ligga på topplistorna under sommaren 2016 som de mest spelade låtarna.

 69. Patrik

  PS Ett stort grattis till Frans som gjorde ett stort kanonjobb på scenen och
  sjöng hem en fin-fin 5-e plats till Sverige på hemmaplan.Lycka till Frans med din fina 5-e plats
  i ESC-finalen 2016, du kommer att som belöning få lite skivkontrakt och många spelningar
  för din härliga insats som gav Sverige en fin-fin 5-e plats i lördags.

 70. André

  Även jag tackar så mycket för säsongen, här är det alltid bra rapportering och det finns alltid öppningar för goda samtal, vilket är toppen!

  Ha så bra allihop!

 71. Schlagerpinglan

  Jag sänder ett stort tack tillbaka till alla er som läst min blogg, både ni som varit med och kommenterat men även alla ni som endast läser, det uppskattas. Inledningsvis skrev jag mest för min egen skull men jag kan inte sticka under stol med att det är roligt att se att det uppskattats. 😀 Dessutom kan jag inte tacka för mycket för alla kommentarerna, de har tillfört så mycket till bloggen och givit en mer nyanserad bild av tävlingen och dess bidrag. Tack. 😀

  Ha en riktigt trevlig sommar allihopa. 😀

 72. Johanna

  Glad sommar allihopa på bloggen. Jag har varit lite frånvarande denna säsongen vilket beror på att en liten ny familjemedlem tagit fokus istället. Men nästa år hoppas jag vara tillbaka med nya krafter igen!!!

 73. Micke

  @Johanna, är det som det låter så vill jag ge dig de största gratulationer du kan tänka dig. I så fall förstår jag att ESC är väldigt litet i jämförelse 🙂

  Ja, jag hoppas att alla, inklusive pinglan r tillbaka nästa år med nya krafter. Jag förstår hennes tveksamhet, vilket även jag haft vissa år exempelvis då md Österrikes seger som sagt. Folk kan givetvis föra fram både positiva och negativa saker med Ukrainas seger men just nu har jag fastnat i känsla som gör mig mer positiv inför nästa år. Den att udda inslag fortfarande kan göra sig gällande. Hoppas det går fram till alla länder så vi kan få några smäktande balkanballader igen och allt annat som gör ESC så levande med bra och underhållande musik. Åtminstone hoppas jag det och inte dt som pinglan är så rädd för vilket hon tyvärr kan ha fog för.

  Ha en riktigt bra sommar Johanna och grattis till den nya familjemedlemmen vad det nu än är och innebär 🙂

 74. Schlagerpinglan

  @Johanna, Grattis och glad sommar. 😀

 75. Johanna

  @micke och schlagerpinglan. Det är precis som det låter! en liten tjej som förhoppningsvis blir lika schlager-tokig som mig tittade ut i påskas. men nu återigen glad sommar!

 76. Micke

  @Johanna: Då är det sannerligen inte konstigt att vi sett så lite av dig här på sistone Johanna 🙂 Allt gott i världen till din familj och er nya lilla medlem. Må hon få ett riktigt, riktigt bra och lyckligt liv 🙂

  Vi hörs igen när Schlagerpinglan kör igång igen på allvar för det är jag övertygad om att hon gör 🙂 Ha en härlig sommar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se