Estland TV-bolaget ERR har meddelat att de inför “Eesti Laul 2017″, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, inför en del förändringar i reglerna. Bl.a. så tillåts numera utländska låtskrivare att delta men bidragen måste lämnas in personligen till ERR senast den 1:a november.

Eesti Laul 2017 i korthet:

Eesti Laul 2017” består utav två semifinaler med vars tio bidrag samt en final där topp-fem från varje semifinal tävlar om att få representera Estland i ESC 2017, se schema nedan.

Utländska låtskrivare är välkomna om de samarbetar med låtskrivare från Estland. Det räcker inte att texten skrivs av någon från Estland utan minst hälften av både låt och text ska vara gjord av någon från Estland.

Varje låtskrivare / låtskrivarteam / artist / grupp kan delta med upp till tre låtar var.

Fram till den 1:a november kl. 15:00 (lokal tid) tar TV-bolaget ERR emot bidrag och ansökningar till Eesti Laul 2017, de måste dock lämnas in personligen till ERR (Gonsiori 27, Tallinn). Även låt-texter, foton och info om personerna i fråga efterfrågas.

Biljetterna till “Eesti Laul 2017” släpptes för en tid sedan. Läs mer här.

Mer information hittar ni på tävlingens officiella hemsida.

Schemat för Estlands “Eesti Laul 2017”:

1:a november Deadline att lämna in bidrag
11:e februari Semifinal 1 10 semifinalister → 5 finalister
18:e februari Semifinal 2 10 semifinalister → 5 finalister
4:e mars Final 10 finalister → 1 vinnare
(Källor: err.ee och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Med tanke på att Estlands resultat i ESC den senaste tiden inneburit finalmissar i två av tre fall så kan man förstå deras önskan att få in lite nya influenser. Jag hade dock hoppats att de skulle orka stå emot trycket lite längre än så här, men får väl vara glad över att de inte tillåter 100%-iga importer utan fortfarande värnar om bidrag med estländsk prägel. 🙂

Vi får väl se vad detta kan ha för effekt på startfältet i Eesti Laul, förhoppningsvis inte alltför stor. 😉

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Estland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se