Ukraina Ryssland Det har länge spekulerats kring hur Ukrainas TV-bolag skulle bli bestraffat efter sin hantering av Eurovision Song Contest 2017 och nu kommer uppgifter om att UA:PBC har dryga böter att vänta.

De ekonomiska sanktioner som väntar beror på två saker: dels så rör det förberedelsearbetet, där organisationen var bristfällig och ledde till stora förseningar som kunde ha äventyrat hela tävlingen. Dels så rör det TV-bolagets ovillighet att samarbeta med EBU för att få Ryssland att medverka.

Att de utestängde den ryska artisten Julia Samoilova (och den konflikt som uppstod efter detta besked) drog bort uppmärksamheten från tävlingen och medverkade till att Eurovison Song Contest:s varumärke och anseende äventyrades.

Även Channel One Russia får en varning för att de ej deltog vid Heads of delegation meeting i mars och lät bli att sända tävlingen, men detta var förståeligt då Ukraina hindrade dem från att delta. (Källor: esctoday.com, escxtra.com)

Rysslands utvalda ESC 2017-bidrag som stoppades av Ukraina:

“Flame Is Burning“, Yulia Samoylova

Schlagerpinglan: Detta är en väldigt infekterad fråga där många uttryckt sin åsikt om att de är tvärsäkra på vem som är den 100%-iga boven i dramat, men själv lutar jag åt att känna sympati för båda sidorna och ser inte att någon av dem hade kunnat agera på något annat sätt än de gjort.

När det kommer till straff-frågan så tycker jag dock att EBU gör rätt i att ge Ukraina (i form av värdland som misslyckats med att uppfylla alla sina åtaganden) ett kännbart straff medan Ryssland får en varning (för att de, även om de egentligen inte bröt några regler, gjorde sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för Ukraina/EBU/ESC 2017).

Med det så hoppas jag innerligt (men förmodligen väldigt naivt) att denna fråga är utagerad så att vi i fortsättningen kan se tillbaka på ESC-bidrag från Ukraina och Ryssland utan att hela tiden påminnas om att de har en pågående konflikt.

Jag älskar ESC och musik och är lika nyfiken på Rysslands och Ukrainas planer för ESC 2018… allt annat vad gäller konflikter involverande Ryssland, Ukraina, Azerbajdzjan, Armenien, Grekland, Makedonien, Israel o.s.v. är något som jag gladerligen överlåter till andra. Då världen ser ut som den gör så kan vara skönt att tillfälligt glömma alla konflikter och i sann ESC-anda gå in i en bubbla där alla är lika välkomna och lika värda, på riktigt. 🙂

Nu ser jag fram emot ett ESC 2018 där Portugal står värd och musiken står i centrum. 😀

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se