RumänienI går, den 13:e oktober, meddelade TV-bolaget TVR att de och EBU kommit överens om en återbetalningsplan för den stora skuld TV-bolaget dragit på sig. Därmed uppges Rumäniens plats i Eurovision Song Contest 2017 vara säkrad. EBU kommer även att bistå med konsultationshjälp för att få TV-bolaget på fötter igen. (Källor: Eurovision Romania och eurovoix.com)

Uppdaterat: Nu har det även bekräftats att TVR kommer att arrangera en nationell uttagning, d.v.s. “Selecţia Naţională 2017“, för att utse Rumäniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Detta är egentligen otroligt positiva nyheter och jag antar att jag borde glädjas mer åt dem än vad jag märker att jag gör. Tankarna går dock tillbaka till ESC 2016 och hur 100% säkert det var att Rumänien skulle få delta då också. Så länge TVR har kvar sin monsterskuld så har jag svårt att se hur något skulle kunna garanteras, även om jag naturligtvis hoppas på det bästa.

Vad gäller Rumäniens eventuella 2017-bidrag så vore kanske en internvald Ovidiu Anton det mest “rättvisa” men likväl så hoppas jag på en spännande årgång av “Selecţia Naţională“. Det är, trots allt, något visst med de nationella uttagningarna. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2017: Rumänien har fått klartecken”

  1. Adri

    Jag tror det är dags att släppa Ovidiu. Han har uttryckt sin ilska mot ESC och att han aldrig ens vill höra om det igen. Jag har därför svårt att se honom delta. Folk kan ju dock förändras, men jag tror inte man ska förvänta sig se honom.

    Vad gäller 2016-incidenten så tyckte jag verkligen “Moment of Silence” var 2016 års ÖVERLÄGSET sämsta låt (och tror faktiskt Rumänien skulle fått sin första missade finalplats om han hade åkt till Stockholm) men det betyder inte att jag tycker det som hände var rätt.

    Tycker att TVR skötte det oerhört dåligt (vissa skyller på EBU men i slutändan var det TVRs ansvar) men jag tror ändå att detta kommer bli bra, då det verkar som om EBU också gått ut med att de nått en överrenskommelse.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se