Vitryssland Efter en dag med auditioner där över 60 artister fick framföra sina bidrag inför en jury avslöjade TV-bolaget BTRC vilka 13 bidrag som valts ut till finalen av Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 som preliminärt är planerad till den 20:e januari.

Här nedan hittar ni länkar till artisternas liveframträdanden vid auditionerna, en del av studioversionerna samt namnen på de låtskrivare som ligger bakom finalbidragen.

Uppdaterat: Startordningen i finalen har nu presenterats, så sammanställningen nedan har justerats.

Finalisterna i Vitrysslands nationella ESC-2017-uttagning – i startordning:

1. Children of the world“, July (Yuliya Korenyuk)
(Dmitry Fomich)
liveaudition studioversion
2. Be stronger“, Lexy Weaver (Aleksandra Tkach)
(Aleksandra Tkach)
liveaudition studioversion
3. Follow the Play“, Vlad Kurasov
(Vladislav Kurasov, N.Chemeres)
liveaudition studioversion
4. Historyja majho zyccia“, Navi Band
(Artyom Lukyanenko)
liveaudition studioversion
5. On the red line“, Isaac Nightingale (Vadim Kapustin)
(Vadim Kapustin)
liveaudition studioversion
6. Wild Wind“, Kattie
(Anders Hansson, Sharon Vaughn)
liveaudition studioversion
7. Take My Heart“, NUTEKI
(Mikhail Nokarashvili, Dawn Michele)
liveaudition studioversion
8. Let’s Come Together“, NAPOLI
(Michael James Dawn, Primoz Poglajen, Niklas Hast)
liveaudition studioversion
9. Voices in my head“, Nikita Hodas (Khodas)
(Nikita Hodas)
liveaudition studioversion
10. We Should Be Together“, Angelica Pushnova
(Kirill Ermakov, Natalya Tambovtseva)
liveaudition studioversion
11. We’ll Be Together“, Anastasiya Sheverenko
(Maxim Aleynikov, Irina Filatova)
liveaudition
12. Heartbeat“, Lermont x Julic
(Vasiliy Selischev, Anton Rubatskiy)
liveaudition
13. #MYLOVE“, PROvokatsiya
(A.Chepikov, S.Pozdnyak, I.Yermak, A.Chepikov)
liveaudition
(Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Efter att jag följt live-auditionerna på onsdagen, där över 60 artister framförde sina bidrag, så var det främst tre bidrag jag ville ha vidare men tyvärr så fick varken “Cherez zvezdy” med Yuriy Kharevich eller “Camu?” med Piotr Klujeu förtroendet från juryn. Nåja, Vladislav Kurasov gick i alla fall vidare till final och även om “Follow the Play” kanske inte var den låt jag hade hoppats att han skulle ställa upp med så är jag inte den som klagar. 😛

Utöver de tre så hade jag en handfull andra bidrag som jag gärna såg i finalen och där fick hela fem stycken klartecken: “Take My Heart” med NUTEKI, “On The Red Line” med Isaac Nightingale (Vadim Kapustin), “Let’s Come Together” med NAPOLI, “Historyja majho zyccia” med Navi och “#MYLOVE” med PROvokatsiya.

De resterande finalisterna består utav två bidrag jag halvgillade ( “Children of the world” och We Should Be Together“), tre bidrag jag märkt “kanske-ballader” (“Wild Wind“, “Be Stronger” och “We’ll be together”) samt två bidrag jag ratade direkt (“Voice in my Head” och “Heartbeat“). Redan nu har jag m.a.o. en ganska klar bild över mina inledande känslor för bidragen… hur det sedan utvecklar sig återstår att se. 😀

Kända namn i Vitrysslands nationella ESC-2017-final (+några av deras ESC-försök)
Navi Band Heta ziamlia” (4:a 2016)
NAPOLI My Universe” (2:a 2016) – “My dreams” (6:a 2015) – “Stay With Me” (8:a 2014)
NUTEKI Fly Away” (5:a 2014) – “Save Me” (2:a 2013)
Vlad Kurasov I’m Insane“ (semifinalist i Ukraina 2016)

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Vitryssland 2017: Lyssna på de 13 finalbidragen”

 1. Adri

  “Historyja majho zyccia” är min klara favorit här!

  Följt av “Let’s come together” om NAPOLI slipar på sin röst.

  Överlag ett fruktansvärt svagt startfält.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Man blir kanske lite fartblind när man suttit och lyssnat på mängder med bidrag där många haft lite alternativ kvalité, för att uttrycka det snällt. När jag smält alla intryck så kommer förmodligen även jag fram till samma sak, att det är ett svagt startfält. Just nu är jag bara tacksam över startfältet, som skulle kunnat ha sett betydligt värre ut. 😛

  Synd bara att de missade de två guldkornen “Cherez zvezdy” och “Camu?”. Sett till enbart låt så är “Follow the Play“ (efter ca 10 lyssningar) min favorit, tätt följd av “Take My Heart” och “Historyja majho zyccia”.

 3. Micke

  Det här var inget som fick mig att gå i taket direkt. Har lyssnat några gånger nu och för mig finns det sex skapliga bidrag, kanske någon av dessa kan utvecklas till än bättre med tiden. De sex jag pratar om i den ordning de är presenterade på den här bloggen. Ingen ranking från mig.

  “Be stronger“, Lexy Weaver – “Wild Wind“, Kattie – “Historyja majho zyccia“, Navi Band – “We’ll Be Together“, Anastasiya Sheverenko – “#MYLOVE“, PROvokatsiya – “We Should Be Together“, Angelica Pushnova

  Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. I så fall kommer jag att bli jädrigt gammal och det får jag i så fall tacka de två robotdansarna i ett av bidragen för. Jädrar vad jag inledningsvis skrattade åt detta enorma lågvattenmärke som dessa två utför i bidraget “Children of the world“, July.

  Polarn sa till mig att det är beklämmande att någon överhuvudtaget kan komma på något sådant. För mig är det dock inte det värsta utan snarare att det här överhuvudtaget har godkänts och sänts upp på scen utan någon som helst urskiljning. Skrattet jag först hade fastnade snabbt i halsen och redan vid tredje tillfället jag såg detta började istället en hemsk magsyra bubbla upp inom mig. Något som jag trodde jag inte skulle få uppleva igen då jag slutat titta på robotuppenbarelser i MF.

  Nej för mig handlar det om sex bidrag och det är dessa jag nu kommer att koncentrera mig på. Har redan en magkänsla om vem som vinner. Kan vara totalt fel ute, skulle inte vara första gången, men det känns som om Angelica kan ha en ganska stor publik. Om jag ingår i den har jag inte bestämt mig för än. Just nu gillar jag nog Kattie bäst tror jag.

 4. Micke

  Wow! Det har hänt något fantastiskt här. Tre av de vitryska bidragen har utvecklats enormt och nu tycker jag jättebra om dem. Jag och polarna håller på att fixa iordning för vår spelning i helgen och då har jag plågat dem med de sex bidrag jag tyckte var ok. De har gått konstant här i timmar och som sagt. Jädrar så tre av dem har utvecklats. När de gäller de andra tre är det något annat. Två av dem fattar jag inte ens att jag kunde se som skapliga. Den andra är solklar fyra för mig.

  Jag behövde det här positiva efter flera dåliga besked. I synnerhet massakern på Schweiz tävling och mordet på musik i den finska. Visst nio av tretton bidrag är i mina ögon dåliga i Vitrysslands men jag fokuserar på att tre är riktigt bra.

  Återkommer om dem men kan säga att det är ett mycket vackert bidrag, ett glädjepiller och ett mäktigt

 5. Micke

  Glömde säga en sak. Helt på din linje Pinglan vad det gäller “Cherez zvezdy” Yuriy Kharevich. Märkligt att de kunde missa den

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Nyfiken på vilka tre bidrag det rör sig om. 🙂 Vad gäller “Cherez zvezdy” så är jag fortfarande väldigt förvånad. Det hade varit väldigt intressant att höra jurymedlemmarna motivera sina val.

 7. Micke

  Jaså det är du nyfiken på Pinglan 🙂 Först kan jag väl säga det som jag sagt så många gånger tidigare. Jag dömer efter det som tilltalar mig, och inte utifrån vad jag tror ska tilltala esc-publiken.

  Jag har alltså hittat tre bidrag jag tycker om men kan inte avgöra vem av dem jag gillar bäst. Jag går ifrån den ordning du presenterat dem. Börjar därför med en låt som jag vid första lyssningen tyckte var ett sömnpiller. Men sedan började jag upptäcka något i den och rätt var det var kände jag bara “jädrar så vacker för att vara i esc”. Jag pratar om “Be stronger“, Lexy Weaver. Den är helt chanslös i tävlingen. Den kommer att komma långt ner men för mig för bra för tävlingen. Den är inte lättillgänglig och därför tyvärr inget med chans.

  Andra bidraget skulle kunna ha chans även om jag inte tror det. Lugna låtar brukar vara chanslösa men just den här typen har ändå visat sig ibland även kunna tilltala en publik som letar lättillgängligt. Jag pratar om bidraget “Wild Wind“, Kattie. Båda dessa bidraget gillar jag skarpt men oron fanns för mig, som den alltid gör i esc, hur det skulle låta live. Kollade därför sedan även på de klippen och blev positivt överraskad. Båda tjejerna visade sig ha röster som håller även live.

  Så då till det tredje bidraget som för mig är ett typiskt bidrag för mig på så sätt att jag aldrig skulle lyssna på det utanför tävlingen men det är ett sånt jädra glädjepiller att det bara sätter sig rakt av när Miriam Bryant look-a-like och hennes polare ställer sig på scen och bara sprider glädje. Bidraget jag pratar om är Historyja majho zyccia“, Navi Band

  Vem vet kanske är det tre bidrag som även tilltalar dig pinglan 🙂

  Vad gäller “Cherez zvezdy” är jag lika förvånad som dig. Hur har de egentligen resonerat?

 8. Adri

  Jag får faktiskt skriva under lite på vad Micke skriver. Har (lite motvilligt) lyssnat igenom alla låtarna igen ett par gånger för att bilda ett bestämt intryck.

  “Historyja majho zyccia” är fortfarande min klara favorit för precis som Micke skriver är det inget jag någonsin kommer lyssna på utanför ESC-bubblan men det är ett jäkligt effektivt glädjepiller. Dock ser jag tyvärr ingen likhet med Miriam Bryant, med tanke på hur mycket jag älskar Miriam Bryant (Sveriges för tillfället bästa artist enligt mig. Följt av Laleh) så skulle det göra saken ännu bättre. 😀

  Min andraplats är fortfarande “Let’s come together”. Trots tvivel kring hennes röst och att låten är oerhört billig.

  MEN, den låt som växt till sig mest och nu också kan lägga sig till den “bra” högen på en tredjeplats är “Be stronger”. I början tyckte jag bara att det var en ballad i mängden, men sakta men säkert växer den.

  Jag blir lite ledsen också för låten känns helt chanslös. Inte i ESC, där tror jag tvärtom t.o.m att det med rätt framträdande och finputsningar skulle fungera utmärkt. Men det känns verkligen inte som en “vitrysk ESC-låt” så det känns snarare som att den tävlar i fel land.

  Hade den tävlat i exempelvis Norge, Polen eller Malta tror jag det hade gått mycket bättre. Men just i Vitryssland tror jag inte den kommer hem.

  Jag förstår mig inte på uttrycket “för bra för tävlingen” (även om jag själv använder det) då jag tycker ESC erbjuder sån variation i klass och kvalité utöver genre. Så jag tror inte låten på något sätt är “för bra” för ESC, men kanske för Vitrysslands NF.

  Inget illa om Vitryssland, då och då är deras bidrag helt ok. Men, överlag känns deras efforts ganska “B” och har ofta katastrofalt dåliga produktioner bakom sig, även om låten i sig kanske är bra eller i alla fall har hög potential.

  Jaja nog skrivet om det. Poängen är i alla fall att “Be stronger” verkligen verkligen växt till sig så om den mot förmodan går och vinner kan jag glädjas åt det. Även om det som sagt finns två bifrag jag hellre ser 🙂

 9. Micke

  Skojar du med mig Adri 🙂 Ser du inte likheten med Miriam Bryant????????????????? Du var faktiskt den första min vän. Vet du jag pratar inte musikaliskt utan utseendemässigt. Fan vet om inte Miriams farsa har varit i Vitryssland och haft sig 🙂

 10. Adri

  Jo det förstår jag för musikaliskt sett är de ännu längre ifrån varandra 😀

  Jag ser det inte faktiskt. Sångerskan i “NAVI” har lite för snäll och glad utstrålning för att jag ska se någon likhet med Miriam. 🙂

 11. Lukas

  Jag ställer mig också med i hyllningskören till Historyja majho zyccia och Navi Band. Här har vi en låt som på nåt sätt andas folkligt och lokal förankring på ett bra sätt. Kanske förstärks det också för att den sjungs på vitryska. Lite synd att det är den enda i fältet som är på modersmålet.

 12. Micke

  @Adri, det där med “för bra för tävlingen” får jag nog förklara för dig då 🙂

  “Den kommer att komma långt ner men för mig för bra för tävlingen. Den är inte lättillgänglig och därför tyvärr inget med chans.”

  Där har du grejen med det jag menar med för bra för tävlingen. Det jag tänker på är ordet ” lättillgänglig”. Är det något jag irriterar mig på när det gäller musik så är det människor som tror sig veta vad som är bra eller dålig musik. Sanningen är att det bara finns i betraktarens ögon och öron.

  När jag pratar om för bra musik pratar jag om något helt annat. Tror alla vet att esc och mf inte direkt är kända för att vara stället där åhörarens verkligen lägger ned hela sin själ för att analysera och ta till sig. Musik är väldigt olika. En del sätter sig direkt medan annat tar längre tid. Esc är inte direkt stället där folk ger sig tid att verkligen ge låtarna en chans. Visst finns det de som gör det men de flesta gör inte det. Det är det jag menar med “för bra musik för esc”.

  Jag skulle inte ens tänka tanken att kategorisera vad som är bra och dålig musik. Det där är något helt annat och om ni som tror er besitta denna kunskapen nu ursäktar så har jag bara en sak att säga till er. Ni är fullständiga sopor och bör snarast ta er ned från era höga hästar.

  Jag älskar den mesta musiken som finns från hårdrock till opera. Finns några grejer jag inte gillar som gospel, rap och några till. Betyder det att jag menar på att hårdrock är bättre musik än gospel? No way in hell. Det blev långt det här Adri men jag ville verkligen förklara så det inte blir missförstånd. Hoppas du hängde med i min utläggning 🙂

  @Lukas, vi är på helt samma plats när det gäller det där. Historyja majho zyccia andas folkligt och lokal förankring och det är det som lyfter den som satan. Inte minst att den är på landets eget språk. Förresten Lukas ser du Miriam Bryant i tjejen? 🙂

  Återvänder efter helgen med mer om den spanska uttagningen. Känns positivt för jag gillar 10 av de 30 bidragen. Inte illa 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller de båda slöare bidragen “Be stronger“ och “Wild Wind“ så är jag övertygad om att även jag kommer att tycka ganska bra om dem när det väl är dags för final. Precis som “Follow the Play” så kräver de en del lyssningar och jag är inte riktigt där än.

  “Historyja majho zyccia” tillhör däremot för närvarande (tillsammans med “Take My Heart”) de två bidrag som jag hoppas att slutstriden ska stå emellan. (Jag har m.a.o. inga förhoppningar om att “Follow the Play” ska vinna, då den kräver alltför många lyssningar för att fungera i ESC.)

 14. Pavel

  Revamped song Kattie – “Wild Wind”: https://www.youtube.com/watch?v=VgtI3YswGL4

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se