Eurovision 2017: Blandade nyheter

2016-12-13 (tisdag)

ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en blandad kompott av korta nyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2017:

Italien Italien: 22 Campioni-bidrag tävlar om Kiev-biljetten
TV-bolaget RAI fick in över 800 bidrag när de sökte tävlande i Campioni-kategorin av Sanremofestivalen 2017. Nu har de presenterat de 22 artister och bidrag som tagits ut och som därmed har en chans att få representera Italien i Kiev. Se startfältet här. (Källa: esctoday.com)
Danmark Danmark: Annette Heick och Johannes Nymark leder DMGP 2017
TV-bolaget DR har avslöjat att det blir Annette Heick (för andra året i rad) och Johannes Nymark (från Lighthouse X) som agerar programledare den 25:e februari då finalen av Melodi Grand Prix 2017 avgörs och Danmark väljer ut sitt ESC-2017-bidrag. (Källa: dr.dk)
Georgien Georgien: 28 artister deltar i nationell uttagning
TV-bolaget GPB har utökat sin lista på artister som gått vidare till nästa fas i Georgiens nationella uttagning från 27 till 28 artister då även Sabina Chantouria (med en låt från Sweden Songs) anmälts i tid. Se den uppdaterade listan här. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Den trevligaste nyheten är dock att de presenterat listan över de 60 bidrag som tagit sig vidare till nästa fas i Maltas uttagning. 😀 Jag återkommer i frågan när jag uppdaterat listan med lite länkar till de många återvändande artisternas gamla bidrag. 😀

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2017: Blandade nyheter”

 1. hej

  Det ryktas att Stig Rästa även ska skicka en låt till Rumäniens Eurovisionuttagning. Ska bli intressant att se om det blir av.

 2. Micke

  Fick en fråga idag om Esc om något jag inte ens funderat över. Enligt frågeställaren så finns det ett land som enbart haft bra bidrag med ballader och hon undrade om jag hade annan åsikt. Att de aldrig haft något uptempo med klass. Började rannsaka mitt minne efter bra bidrag från detta land och märkligt nog kom jag bara på ballader. Men det måste väl ha funnits bra som inte varit ballader. Eller?

  Landet hon pratade om är Frankrike och jag vet åtminstone att mina två favvisar från dem var ballader. Alla tre på 2000-talet. De mäktiga balladerna från 2001, (måste höras i fransk version och inte i debaclet i tävlingen) och bidraget 2009 (detta fantastiska år.

  Finns det bra snabbare låtar? Vet åtminstone att ett av tidernas bottennapp gjordes av Frankrike 2014

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Så här på rak arm så kommer jag bara på en lite snabbare låt från Frankrike som “fungerade” och det var “Allez Olla Olé“ med Jessy Matador som kom 12:a 2010. Det intressanta här var att jag inte alls uppmärksammat bidraget i förväg, men när det väl var dags för final så tvärvände jag och tyckte att det var en väldigt medryckande och bra låt.

  https://www.youtube.com/watch?v=anVLKrv28hs&feature=player_detailpage#t=41

  Annars så finns det ju “Divine“ med Sébastien Tellier från 2008 och “Chacun Pense à Soi” med Ortal från 2005, kanske inte extrem-fartfyllda men jag skulle inte heller vilja kalla dem ballader. 🙂

 4. Adri

  @Micke: jag personligen tycker verkligen om Frankrikes låt från 2005 (sen kom den dock näst sist så överlag verkar den inte vidare populär)

  Frankrikes bästa låt någonsin enligt mig är deras senaste vinst, 1977. Det är väl inte mycket av en upp-tempo låt det heller, så den som ställde frågan kanske hade en poäng (även om jag gillar låten från 2005 som sagt)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se