Brendan Murray för Irland 2017!

2016-12-17 (lördag)

IrlandI går, fredagen den 16:e december, bekräftade TV-bolaget RTÉ att de internt valt ut den 20-årige sångaren Brendan Murray (från numera pausade gruppen Hometown) att få representera Irland i Eurovision Song Contest 2017.

Bidraget som Brendan kommer att tävla med har ännu inte valts ut utan alla som tror sig har en lämplig låt på lager är välkommen att skicka in den till RTÉ innan deadline den 16:e januari, se rte.ie för mer info.

Det bidrag som sedan kommer att skickas till Kiev utses av en expertpanel med managern Louis Walsh i spetsen och presenteras i början av 2017 i programmet “The Late Late Show“, där Brendan ska framföra låten live. (Källa: eurovision.tv)


Brendan Murray Solos” (samlings-klipp av solon av Brendan Murray)

Länkar till smakprov på låtar med Brendan Murray:
Where I Belong“, Hometown
Cry for Help“, Hometown

Schlagerpinglan: Även om RTÉ:s satsning på f.d. Westlife-medlemmen Nicky Byrne inte fungerade speciellt bra 2016 så avskräckte det tydligen inte dem från att fortsätta på boyband-spåret inför 2017. Personligen så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om detta då jag aldrig hört talas om Hometown, som ni kan läsa mer om här.

Men, men… då jag inte tyckte att problemet 2016 var själva artisten utan låten så hoppas jag att det hittar ett lämpligt bidrag till 2017 och därefter kan ta sig tillbaka bland finalländerna. Lycka till, Irland. 🙂

Snabbfakta: Irlands deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1965 – deltagit 50 ggr – vunnit 7 ggr:
1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994 och 1996
Irlands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Sunlight“, Nicky Byrne Internval 15:e i semi 2
2015: Playing With Numbers“,
Molly Sterling
“Eurosong 2015” 12:a i semi 2
2014: Heartbeat“, Can-Linn
(featuring Kasey Smith)
“Eurosong 2014”
(med mentorer)
12:a i semi 2
2013: Only Love Survives“,
Ryan Dolan
“Eurosong 2013”
(med mentorer)
26:a i finalen
2012: Waterline“, Jedward “Eurosong 2012”
(med mentorer)
19:e i finalen
2011: Lipstick“, Jedward “Eurosong 2011”
(med mentorer)
8:a i finalen
2010: It’s For You“, Niamh Kavanagh “Eurosong 2010” 23:a i finalen
2009: Et Cetera“, Sinéad Mulvey
& Black Daisy
“Eurosong 2009” 11:a i semi 2
2008: Irelande Douze Pointe“,
Dustin the Turkey
“Eurosong 2008” 15:e i semi 1

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Irland i ESC 2017“.

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2017 (inkl. de övriga 5 internvalda artisterna) hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Brendan Murray för Irland 2017!”

 1. Micke

  Har känt att jag varit lite för gnällig på sistone och ber om ursäkt för det. Mycket roligare att vara positiv och hade bestämt mig för att fokusera mer på det men så dyker då ett av mina största problem med ESC upp så jag kan helt enkelt inte vara positiv för det finns inte ens på kartan när det gäller Irland och ESC.

  Irland och Storbritannien har en oerhörd skuld i den negativa bild som väldigt många har när det gäller den här tävlingen. Visst det ligger viss sanning i det som framförs att det bara är b-artister som ställer upp i alla länder men de som verkligen ger näring åt detta är två av världens största musikländer Irland och Storbritannien.

  Jag vet att det inte fungerar men egentligen skulle jag vilja stänga av dessa två tills den dag då de kan visa att de tar tävling på åtminstone 50% allvar. Nu ligger de inte ens på 20% och det är lindrigt sagt tragiskt. Dum som man är så tror och hoppas man inför varje år att de ska ha skärpt till sig men man blir blåst gång på gång.

  Men ok Brendan Murray ge mig en riktig käftsmäll då och visa att jag har fel. Tror inte ett ögonblick på det men give me hell om du kan. Jag är den första som skulle bli glad om det skulle vara så

 2. Adri

  2016 hade Irland årets sämsta låt. Den ger mig fortfarande rysningar, av helt fel anledningar. Så detta kan väl inte bli värre hoppas jag?

  Irland är verkligen inte ett land jag verkligen uppskattar i dessa sammanhang. 2014 och 2015 fanns de faktiskt med i min topp 10 (sorgligt nog var det också då de började åka ut redan i semin). Kommer nog aldrig förstå varför 2015 års låt åkte ut i semin. “Playing with numbers” skulle mycket väl kunna vara min favoritlåt av Irland någonsin i tävlingen.

  Aja, Brendan Murray ger mig inte jättehöga förhoppningar faktiskt. Men man ska inte vara negativ och verkligen inte döma på förhand. Jag har dömt ut artister redan på förhand innan som sedan visat sig kunna blåsa mig av stolen.

 3. Micke

  @Adri du har 100% rätt när du säger att man inte ska döma på förhand. Precis så som jag också känner. Det finns dock en tid då lagret av att tänka positivt tar slut och tyvärr gäller detta i högsta grad Irland. Jag fullkomligt älskar Irländsk musik från folkmusik till pop och rock. Är uppfödd med irländsk musik. Jag bor tre fjärdedelar av året i Sverige och en tredjedel i Österrike.

  Dessa är mina hemland men när det gäller musik är och förblir Irland mitt hemland. Åk dit och sätt dig på en pub eller bara far runt så får du se vad jag menar. Kan inte ens räkna alla mina resor dit. Detta har jag i blodet därför blir jag så grymt besviken när Irland inte kan ta ESC på allvar. Varför ställer de upp överhuvudtaget blir min fråga till dem.

  Varje år hoppas jag och givetvis ska även Brendan Murray få en ärlig chans men jag är luttrad Adri 🙂 Som jag sa jag hoppas snubben ger mig en riktig käftsmäll. Jag blir först att hylla honom i så fall.

  Har Irland då aldrig haft något bra ESC-bidrag. Inte vad jag minns i alla fall och måste jag utnämna någon som bäst så får det bli vinnaren från 1996 Eimear Quinn – The Voice. Inte för att jag tycker speciellt bra om den men den har åtminstone lite Irlandsvibbar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se