Vitryssland Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 20:e januari, är det dags Vitryssland att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av den nationella uttagningen där 13 bidrag tävlar.

Här nedan ser ni lite info om uttagningen i stort, startordningen vid finalen, länkar till bidragen (både till studioversionerna, live-auditionerna & vykorten) samt mina personliga betyg av dem:

Uppdaterat: Sammanställeningen har uppdaterats med video-klipp från de första genrepen inför finalen.

Allmänt om Vitrysslands nationella ESC-2017-final:
Efter en live-sänd audition, dit 67 artister var anmälda, valde en jury ut de 13 bidrag som tävlar i finalen som avgörs i Minsk den 20:e januari.
Showen kan bl.a. ses via Belarus 1, Belarus 24 samt tvr.by kl. 20:00 CET (22:00 lokal tid).
Vinnaren, som utses av 50/50 jury- och tittarröster, kommer att få representera TV-bolaget BTRC och Vitryssland i ESC 2017.
Juryn består utav Valeriy Dayneko (musiker, tidigare i gruppen Pesniary), Olga Salamakha (Belarus 1), Elena Treshchinskaya (Radius FM), Aleksandr Kapenkin (BelMuz TV), Vladimir Bogdan (Novoye Radio), Ludmila Kuts (sångerska och sångpedagog), Inna Mardusevich (Vitrysslands kulturdepartement)
Olga Ryzhikova och TEO är återigen programledare för den vitryska finalen.
Inför showen har speciella “vykort” spelats in, se alla samlade här.
Gästartister vid kvällens final är Teo, Uzari, IVAN, Vitaly Voronko, Shir, Alen Hit och Tasha Milkova.


Follow the Play“, Vladislav Kurasov (en av de vitryska finalisterna)

Vitrysslands nationella final, 20:e januari:

Final-startfältet, startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. Children of the world“, July (Yuliya Korenyuk)
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Dmitry Fomich)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
2. Be stronger“, Lexy Weaver (Aleksandra Tkach)
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Aleksandra Tkach)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
3. Follow the Play“, Vlad Kurasov
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Vladislav Kurasov, Natalia Rostova)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
4. Historyja majho zyccia“, Navi Band
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Artyom Lukyanenko)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
5. On the red line“, Isaac Nightingale (Vadim Kapustin)
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Vadim Kapustin)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
6. Wild Wind“, Kattie
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Anders Hansson, Sharon Vaughn)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
7. Take My Heart“, NUTEKI
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Mikhail Nokarashvili, Dawn Michele)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
8. Let’s Come Together“, NAPOLI
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Michael James Dawn, Primoz Poglajen, Niklas Hast)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
9. Voices in my head“, Nikita Hodas
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Nikita Hodas)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
10. We Should Be Together“, Angelica Pushnova
liveauditionstudioversiongenrep 1vykort
(Kirill Ermakov, Natalya Tambovtseva)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
11. We’ll Be Together“, Anastasiya Sheverenko
liveauditiongenrep 1vykort
(Maxim Aleynikov, Irina Filatova)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
12. Heartbeat“, Lermont x Julic
liveauditiongenrep 1vykort
(Vasiliy Selischev, Anton Rubatskiy)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
13. #MYLOVE“, PROvokatsiya
liveauditiongenrep 1vykort
(A.Chepikov, S.Pozdnyak, I.Yermak, A.Chepikov)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland

Schlagerpinglan: Allt sedan Vlad Kurasov, som verkar vara född i Vitryssland, deltog i Ukrainas ESC-uttagning 2016 med “I’m Insane“, har jag sett fram emot att få återse honom i ESC. Tyvärr så har “Follow the Playbehövt alltför många lyssningar för att det ska kännas som något bra ESC-bidrag. Personligen älskar jag numera kombinationen av den extremt känslostarka låten och Vlads underbara röst och hoppas därför på det bästa. Förhoppningsvis överraskar han med ett super-framträdande som får låten att framstå som ett säkrare kort än det gör för tillfället. 🙂

Om nu inte detta skulle inträffa så står mitt hopp till att juryn och publiken gillar “Historyja majho zyccia“ med Navi Band lika mycket som jag (och wiwibloggs läsare) gör. I nuläget känns detta som det “självklara valet“, så länge de inte kommer på tanken att översätta den till engelska. Visst kan man tappa lite röster på att publiken inte förstår texten men NAVI lär i alla fall kunna tilltala de som uppskattar bidrag som känns representativa för dess länder, speciellt när det är tal om ett så trallvänligt och medryckande glädjepiller som “Historyja majho zyccia”. 🙂

Skulle inte heller detta fungera så håller jag tummarna för att NUTEKI får Kiev-biljetten, även om deras “Take My Heart” känns lite mer som en studio-versionslåt än ett ESC-bidrag som kan imponera på både jurygrupper och tittare i sin live-version. Men, men… har man bara en bra grundlåt så kan man ju alltid fila på detaljerna runtomkring. 🙂

Om det inte framgår så är jag otroligt uppspelt inför kvällens final. 🙂 Förutom att startfältet, enligt min smak, är relativt starkt och innehåller många acceptabla val så lär det dyka upp mängder med kända gästartister under kvällen. Finalen har m.a.o. alla förutsättningar att bli lika underhållande och spännande som vanligt. Nu hoppas jag bara på ett riktigt glädjande slutresultat. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2017“.


Förslag på ät- och drickbara tillbehör till Vitrysslands final:

Schlagerpinglan: Då rester från uppladdningen inför Georgiens final fått inspirera kvällens meny så blir det inga vitryska rårakor med stenbitsrom, creme fraiche, rödlök och råpressad rödbeta för min del i år. Letar ni efter något passande att förgylla den vitryska finalen med så kan jag dock rekommendera dessa draniki med tillbehör enligt personlig smak. (Då det är svårt att hitta råvaror från Vitryssland här så får man improvisera lite.)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Vitryssland 2017: Allt inför den nationella finalen”

 1. Adri

  Även jag hoppas på NAVIs “Historiya majho zyccia”. Och i 99% av fallen struntar jag i vilket språk låten sjungs på, men denna måste förbli vitrysk.

  Vill inte hoppas på för mycket dock! Deras låt förra året var faktiskt bättre och förlorade, så time will tell! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Sedan är det ju den “lilla detaljen” att det var 100% teleröster 2016 medan en jury nu fått 50% av makten. Hur detta kommer att påverka slutresultatet, och vilken typ av bidrag det kan tänkas gynna, kan man bara spekulera om. Spännande ska det bli i alla fall. 🙂

 3. Micke

  Har en liten aning om att du vet att jag inte hoppas på “Follow the play” och även varför 🙂 För mig finns det bara tre bidrag:

  “Historyja majho zyccia“, Navi Band
  “Be stronger“, Lexy Weaver
  “Wild Wind“, Kattie

 4. Lukas

  Återigen ställer jag mig till hyllningskören för Navi Band. Men jag tror Vlad Kurasov kan utmana, då båda akterna ligger bäst till enligt oddsmakarna. Kurasovs låt har jag inte lyssnat så mycket på, men minns att jag gillade det jag hörde. Men som så många andra hoppas jag inte bara att Navi Band vinner, utan att de inte översätter låten!

 5. Micke

  Har också tre bidrag jag absolut inte vill se som vinnare:

  “Children of the world“, July
  “Follow the Play“, Vlad Kurasov
  “Take My Heart“, NUTEKI

  De två sistnämnda oroar mig medan den första helt omöjligen kan vinna. Inte om de har samma “show” som på deras liveaudition. Då är risken betydligt större att de blir utskrattade. Varning för skrattkramp 0.41-0.51 🙂

 6. Adri

  I mina ögon är det såhär:

  PERSONLIG SJÄLVKLAR VINNARE:
  – Navi – Historiya majho zyccia

  HELT OK OM DE VINNER:
  – Napoli – Let’s come together
  – Anastasiya Sheverenko – We’ll be together

  De andra ska hållas långt borta från ESC-scenen tycker jag.

 7. Micke

  Tråkigt att ni inte kan ta till er “Be stronger”, Lexy Weaver mina vänner på bloggen men samtidigt har jag full förståelse för det. Ingen låt som vinner ESC men samtidigt som jag brukar säga. As if I care. Jag tar efter låtar jag gillar och inte efter potentiella vinnare 🙂 Jag tycker den är väldigt vacker och vem vet kanske några av er kommer att tycka det längre fram.

  Jag sysslar mycket med musik men det betyder inte att jag vet bättre vad som kommer att bli populärt i långa loppet. Ibland har jag haft rätt här och ibland fel. Ett där jag tydligen “Visste bättre än andra” var ju Common Linnets Nederländerna 2014 där jag direkt förstod men inte fick med mig någon i början. Men oj vad det vände.

  Ett exempel för det omvända var Jamie-Lee Kriewitz Tyskland 2016 där jag tydligen “Visste sämre än andra”. Var helt säker på att alla skulle ta till sig den längre fram men så jävla dum var jag 🙂 Jag får dock säga att jag var lite (ytterst lite) ursäktad för jag dömde efter videon. Väl på scen dök fågelskrämman upp och jag undrade mest hur de tänkte.

  Men ok då är de två finaler ikväll då. Har annat så jag kan inte kolla men jädrar så kul om det kunde börja bra med två riktigt bra vinnare. I Vitryssland innebär det NAVI och i Georgien antingen Maliibu eller Trio “Mandili”. Jädrar så jag hoppas på detta utfall. Vill inte vakna upp imorgon och se två standardmodell vinnare med robotar och dunk dunk dunk. Snälla Georgien och Vitryssland

  Även om mina vinnare skulle ta det återstår ändå en del. Navi får som Lukas säger absolut inte ta bidraget på engelska och Trio “Mandili” på engelska skulle bara vara löjligt och förnedrande mot hela grejen

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Även om “Be Stronger” befinner sig på en stadig medelplats hos mig för tillfället så är det likväl en rejäl uppryckning jämfört med efter den första genomlyssningen. Det är förmodligen ett klassiskt exempel på låt som behöver lite väl många lyssningar för att få med sig “icke-ballad”-publiken. Tyvärr så gäller nog detsamma med Vlads “Follow the Play” men där var jag av någon anledning lite mer engagerad och tog mig snabbt över alla frågetecken. 🙂

 9. Johanna

  Navi, Lexi Weaver och uteki är de jag gillar. Kattie är helt godkänd men de andra är nja…inte min stil även om de flesta är bättre än det enda bidraget som i övrigt är klart

 10. Weston

  Jag hoppas verkligen att Vlad vinner ikväll

 11. Schlagerpinglan

  @Weston, Jag hade inte heller haft något emot om han vinner, även om jag hade föredragit att han tävlat med en annan låt. Men, men… anser Vitryssland att han har bästa låten så är jag inte den som kommer att protestera. 😉

 12. Klazze

  Förvånad över många bra låta.. july,Vlad ,navi,nuteki,Napoli, Nikita,Angelica…o kan inte hjälpa att Isaac n.. svänger som fasen..finns flera vinnar kandidater men min favorit e nuteki!

 13. Schlagerpinglan

  @Klazze, Mmm… NUTEKI imponerade på mig också. Nu håller jag tummarna för att det blir Vlad, Nuteki eller Navi Band som vinner.

 14. Klazze

  Japp.. någon av de tre kommer det ju absolut bli… hoppas jag .. behövs ju något bra efter Albanien o georgiens sömn piller som representanter i esc.

 15. Lukas

  Det blev NAVI BAND! Yes!!! Tre klara bidrag och jag har redan hittat en fempoängare! Det här kommer bli ett bättre år än fjolåret!

 16. Klazze

  Navi lär gå långt i esc… ett glädjepiller!!!…

 17. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett tittarrösterna så var jag rädd att det skulle bli ytterligare en besvikelse men det rättade ju till sig till slut. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se