LitauenTV-bolaget LRT har medgivit att dragshowartisten Gytis Ivanauskas mimade största delen av sitt framträdande när han uppträdde som Lolita Zero vid den tredje deltävlingen av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, Litauens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017.

I mitt-partiet av den aktuella låten “Get Frighten” användes artistens egen röst medan det den resterande tiden var bakgrundssångaren Jurijus Veklenko, som även var med bakom Monika och Vaidas 2015, som sjöng. Allt detta ska dock vara i enlighet med Eurovision-reglerna då det är livesång från artister på scen. (Källa: wiwibloggs.com)


Get Frighten“, Lolita Zero (Gytis Ivanauskas)

Schlagerpinglan: Lolita Zero, som fick förra veckans 12:a från tittarna och därmed en hedrande andraplats i sin deltävling (se resultatet här), sällar sig till en numera växande skara av artister som utnyttjat mimandet i ESC, t.ex. Dustin The Turkey med “Irelande Douze Pointe” (Irland i ESC 2008) och Army Of Lovers med “Rockin The Ride” (Melodifestivalen 2013).

Eftersom det verkar vara i enlighet med reglerna och numret i stort är en show där inget är vad det ser ut att vara, så har jag inte mycket att tillägga i just detta fall. Däremot så hoppas jag att det inte sprider sig till artister som utger sig för att kunna sjunga, för då kan det snabbt skena iväg till något riktigt löjeväckande. Bakgrundssångare i all ära, men det är artisternas röster som publiken bänkar sig för att höra.

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se