LitauenLördagen den 18:e februari sändes Show 7 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2017.

Showen var, precis som de litauiska juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna och de internationella juryrösterna räknats in så fick vi ett resultat. Av de totalt 8 bidragen så var det 4 bidrag som gick vidare, se resultatet nedan.


“I’m like a wolf”, Aistė Pilvelytė (vinnaren av Eurovizijos 2017 – show 7)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2017” – Show 7 (18:e februari)

Till semifinalen: Litauiska + Internationella Jury-röster Teleröster Summa
1. “I’m like a wolf“, Aistė Pilvelytė (12 + 6 = 18) 10 p. (1 711) 12 p. 12 p.
2. “Never felt like this before“,
Sasha Song
(7 + 12 = 19) 12 p. (989) 6 p. 10 p.
3. “Like I love you“, Greta Zazza (10 + 8 = 18) 10 p. (1 132) 8 p. 8 p.
4. “You saved me“, Ieva Zasimauskaitė (8 + 5 = 13) 7 p. (1 002) 7 p. 7 p.
Utslagna:
5. “Get Frighten“, Lolita Zero
(Gytis Ivanauskas)
(3 + 4 = 7) 4 p. (1 539) 10 p. 6 p.
6. “Could it be?“, Edgaras Lubys (6 + 10 = 16) 8 p. (503) 5 p. 5 p.
7. “My story“, E.G.O. (5 + 7 = 12) 6 p. (462) 4 p. 4 p.
8. “Paint the sky blue“, Gražvydas (4 + 4 = 8) 5 p. (420) 3 p. 3 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Inför Litauens sjunde deltävling så hade jag så smått börjat luta åt att Aistė Pilvelytė faktiskt har ett bättre helhetsbidrag än Edgaras Lubys och efter helgens show så är jag helt övertygad om det. Bra timing, då det inte tog lika hårt att se Edgaras utröstad, trots att den internationella juryn hade honom som tvåa. 😀

Det som däremot var lite överraskande var att “Get Frighten” fick lämna tävlingen, trots tittarnas stora stöd. Även om jag gärna hade haft kvar den i tävlingen ett tag till så föredrar jag dock ett lite snarare utröstande än att den riskerar att vinna hela alltet. 🙂

Då återstår det endast tre shower av Litauens “Eurovizijos 2017”: deltävling 8 den 25:e februari (då ytterligare 4 semifinalister ska utses), semifinalen den 4:e mars (där de 8 kvarvarande bidragen tävlar) och finalen den 11:e mars där minst sex bidrag tävlar och vinnaren äntligen ska utses. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Litauen 2017: Resultatet av Show 7”

  1. Adri

    Inte helt glad över att “I’m like a wolf” inte längre har full pott. Det känns fortfarande som en ganska trolig vinnare, men helt säker kan man ju inte vara.

  2. Johanna

    Alltså vad är det med Aiste. Förra året var hon BÄST. Det var e sådan där riktig moment komplett med rysningar och allt som jag får kanske för ett bidrag varje år, högst. I år kan hon plötsligt inte uttala engelska lägre samt att ho har bytt musikstil helt och jag vet att “I’m like a wolf” troligen vinner me jag gillar den INTE. Så kommer fortsätta hålla e lite tumme för Greta som u är den enda av mina favoriter som är kvar i tävlingen

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se