Österrike I dag, tisdagen den 28:e februari, presenterades den officiella videon till “Running On Air” som den internvalda artisten Nathan Trent kommer att representera Österrike med i Eurovision Song Contest 2017.

TV-bolaget ORF presenterade sitt artistval redan den 19:e december och även om en läcka förhindrade att det blev någon låt-överraskning den 28:e februari så blev det i alla fall video-premiär för det österrikiska bidraget, se nedan.

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Running On Air”, Nathan Trent officiell videoSpotify
(text & musik: Nathan Trent, Bernhard Penzias)

Schlagerpinglan: Oj vad jag har delade känslor för detta bidrag. Trots att en del av mig tycker att “Running On Air” är ganska enformig och snudd på tråkig så kan jag inte sluta lyssna på den då här finns en viss mysighet och en rejält inspirerande text som gör det hela väldigt lättlyssnat.

Jag tror att mitt problem ligger i att jag har svårt att se hur bidraget ska kunna bli intressant rent scen-mässigt… men det är ju en utmaning som det österrikiska teamet får tackla. Vi andra behöver ju bara vänta på¨semifinal-framträdandet. 🙂

Så här långt så ger jag ORT godkänt i sina val och önskar dem lycka till, för det här är ett slutresultat jag är lite extra nyfiken på. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Österrike i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Österrikes Eurovision-bidrag 2017”

 1. Micke

  Hittills har vi fått 19 klara bidrag oss tillhanda. Jag väntar med att lägga ut min topp då det igår återkom en dam på bloggen här som nu skulle ägna tid för att lyssna ikapp. Det ska hon få göra utan någon sorts påverkan.

  Alltid extra kul för mig med Österrikes bidrag då jag bor där delar av åren. När det gäller ESC så känns det numer som före Sverige då jag lagt Sverige bakom mig i ESC. Så vad tycker jag då om bidraget i år? Lite lättlyssnat och enkelt som Pinglan säger. Håller helt med men samtidigt är detta ESC och inget ställe där jag letar guldkorn som jag ska bevara genom livet.

  Jag tycker det är ett mycket trevligt litet bidrag som får mig på gott humör precis som Vitrysslands. T.o.m så trevligt att jag lägger in det topp 5 där jag har de jag tycker mycket om. Strax därefter har jag ytterligare tre så åtta bidrag av nitton som jag verkligen gillar. Inte illa tycker jag. Och på söndag kommer ju min absoluta topp att bestå av sex bidrag och inte fem 🙂
  Vem vet kanske än mer under veckan.

 2. Adri

  Jag blev positivt överraskad faktiskt! Jag fick för mig av nån anledning att Österrike och Nathan skulle delta med en menlös soft rnb-låt, som Justin Timberlake år 2002. Jag fick de vibbarna av hans tidigare låtar. (Jag gillar Justin Timberlake, men jag gillar inte alla de otaliga JT-kopior ESC fått dras med 🙂 )

  Därför blev jag glad när jag hörde denna låt! Den åkte rakt in på min spellista och det är inte ofta en låt gör det efter såpass kort tid, men jag blev glad av låten och den fastnade. Riktigt somrig låt och det gillar jag. Nathan framstår som en väldigt likeable artist också (sen påminner han mig om min bror också, men det är en bara en personlig koppling jag kan göra, men blev glad av det också 🙂 )

  Så för att sammanfatta; bra jobbat Österrike! 😀 rakt in på en fjärdeplats av de nitton valda låtarna!

 3. Marcus

  Delade känslor här med. Nog för att det är en axelryckning… Men en rätt skön axelryckning va? Och Nathan är ju lite charmig ändå va? Och visst blir man glad av låten?

  Nåväl. Just nu ligger den och skvalpar nära botten för mig, men jag blir inte förvånad om det kommer en våg plötsligt och bär upp den till toppen.

 4. Johanna

  Österrike har för tredje året i rad gått rakt in på min topp 10. De kanske inte kommer stanna där men det är en bra låt som borde kunna funka bra i Kiev. Tycker detta land verkligen har skärpt till sig de senaste åren:-)

  Jag kände samma som dig Adri- att han bara skulle vara en JT-kopia (och jag gillar också JT, iaf hans äldre låtar) så jag blev också positivt överraskad av att detta var mer singer/songwriter än r n’b. Bra jobbat!

 5. Mikaela

  Mysigt, mjo, men inget för mig. Låter lite Michael Bublé/Bruno Mars.

 6. Johanna

  @Mikaela hahaha vilken rolig jämförelse. Med rolig menar jag att jag ÄLSKAR BUble och HATAR Bruno Mars…….så detta blir väl lite mittemellan då som jag skrev:-)

 7. Mikaela

  @Johanna Hehe, så det kan bli

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se