Danmarks Eurovision-bidrag 2017

2017-03-02 (torsdag)

DanmarkI helgen, närmare bestämt lördagen den 25:e februari, valde Danmark ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen “Melodi Grand Prix 2017“.

Tio tävlingsbidrag framfördes och sedan var det upp till 50/50 jury- och tittarröster att utse tre superfinalister innan samma jury och tittare röstade ytterligare en gång för att få fram vinnaren. I år bestod juryn av fem hängivna Eurovision-fans.

Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan all inför-finalen-info finns här.

Lyssna på Danmarks bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Where I Am“, Anja final-framträdande
(text & musik: Anja Nissen, Angel Tupai, Michael D’Arcy)

Resultatet av Danmarks “Melodi Grand Prix 2017”, 25:e februari:

Resultatet av super-finalen Jury- & Tittarröster
1. “Where I Am“, Anja Nissen 64%
2. “One“, Ida Una 26%
3. “A.S.A.P“, Johanna Beijbom 10%

Resultatet av den första röstningsomgången:
Vidare till superfinalen: (ej i resultatordning)
One“, Ida Una
Where I Am“, Anja Nissen
A.S.A.P.“, Johanna Beijbom
Ej vidare till superfinalen: (ej i resultatordning)
Vesterbro“, Thomas Ring
Color My World“, Rikke Skytte
Big Little Lies“, Calling Mercury
Smoke In My Eyes“, Anthony
Warriors“, René Machon
Northern Lights“, Sada Vidoo
Hurricane“, Jeanette Bonde
(Källor: dr.dk och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen så hade jag svårt att välja mellan Johanna Beijbom och Anja, som jag tyckte hade riktigt bra bidrag båda två. Efter att ha sett bidragen i efterhand så var jag däremot helt säker på att “A.S.A.P“ var min personliga favorit. Däremot så tvivlar jag på att sval disco är något som går hem 2017 vilket gör att jag inte är helt främmande inför tanken att “Where I Am“ mycket väl kan ha varit “rätt val” i alla fall. Hur som helst så är jag, med tanke på utbudet, helnöjd med den danska uttagningen i år och hoppas att det ger önskat resultat. Lycka till, Danmark. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Danmark i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Danmarks Eurovision-bidrag 2017”

 1. Micke

  Hej Pinglan. Roligt att se dig tillbaka igen. Hoppas det betyder att hon mår fan så mycket bättre igen 🙂

 2. Adri

  Denna låt växer snabbt hos mig. Först tyckte jag inte alls om den, men oj vad den växer och fäster sig i mitt huvud. Den har t.o.m med nöd och näppe klämt sig fast på min topp 5 av de valda.

  Hade önskat lite mer djup i versen för nu känns versen på gränsen till väldigt basic, men den underbara refrängen räddar det.

  Och jag måste nämna hur glad jag är över att Anja vann med denna och inte den musikaliska förolämpning hon deltog med förra året “Never alone”! Hur den lyckades komma tvåa fattar jag inte… men i år kan jag förstå Anjas framgång i Danmark!

  Hur blir det i ESC då? Rent spontant känns det som att den kommer vara en balanserande låt, mellan 9-12 i semifinalen, beroende på motstånd, startnummer och hur det presenteras på scenen.

  99% säker i alla fall att det kommer gå bättre för henne än vad det gjort för Danmarks två senaste pojkband. 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, numera är det så pass bra att jag vågar mig på att posta lite inlägg jag filat på de senaste dagarna. Förhoppningsvis döljer det sig inte alltför stora grodor där. 🙂

 4. Micke

  Känns inte speciellt bra för Norden som jag ser det. Sorry Adri men detta tycker jag är ett mycket blekt bidrag. Norge har två ganska bra bidrag i sin uttagning men de lär vara chanslösa och övriga bidrag där är sååååååååå bleka. Island hade bra bidrag men röstar bort just dessa. Återstår då Finland och Sverige. Finland har ett bra bidrag (kul att något nordiskt land har det). Sverige vet jag ingenting om men enligt min dama ska en snubbe vid namn Nano ta hem detta. Den är överlägsen enligt henne. Vi får väl se 🙂

 5. Micke

  @Pinglan. Inget som vi inte har överseende med i så fall 🙂

 6. Marcus

  Årets mest meningslösa luftslott? Nåväl, sångerskan är grym – jag är svag för altröster – och hon klarar av att leverera ingenting väldigt bra. Alltid nått.

  On a side note: upptäckte nyss den här pärlan. Trea i Danmarks uttagning 1979, och enda bidraget någonsin på färöiska! Jag blev så kär att jag beställde två skivor med Annika, plus en bok med hennes brors lyrik. Han författade även texten till denna.

  https://m.youtube.com/watch?v=wZhBosjDHCU

 7. Marcus

  (PS! Micke, du kan väl spana in ovanstående? Sjukt nyfiken på vad du tycker!)

 8. Micke

  @Marcus, jag känner till det bidraget Marcus. Dels för att jag precis som du älskar att kolla in bidrag från förr 🙂 men dels också för att jag har en ingift “morbror” från Färöarna som visat den 🙂

  Vad jag tycker om den? Jag gillar den. Absolut ett småmysigt bidrag. Vad vet jag kanske nostalgi då den följt mig eller så tycker jag så 🙂

 9. Micke

  @Marcus skulle vara kul att veta varför du vände dig just till mig angående den där gamla danska låten. Kände du att den var något för mig eller hur tänkte du där? Jag kom på nu när jag gick upp att mina minnen av den faktiskt inte har något med ESC att göra. Jag är ganska säker på att han spelade den för mig “utanför bubblan” om man säger då. Men jag vidhåller att det är ett småmysigt bidrag. Marcus vad är det du själv gillar med de?

  Tycker som sagt att det är jättekul när någon precis som jag gillar musik från alla tidsåldrar, asgammalt som asmodernt 🙂

 10. Marcus

  Den har lite Vege Van-vibbat över sig, och jag var lite nyfiken på om jag lyckats ringa in din musiksmak lite 🙂

 11. Micke

  Ok Marcus då tror jag än mer att du var du som snackade om att du tyckte så bra om Vege Van. Har frågat dig ett par gånger men du har nog missat det då. Jag älskar Vege Van. Det bidraget och det Italienska är det enda jag lyssnar på utanför bubblan.

  Har faktiskt inte tänkt på om det där danska bidraget har något Vege Van i sig. ska kolla det igen. Men det var jädrigt kul att du av alla bidrag i historien hamnade just på detta som jag haft med mig så i släkten. Bra gjort Marcus 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se